Keskustelut Metsänhoito Näkökulma: Näkökulma vai kuvitelma?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
  • Rane2

    Vastaamista helpottaisi jos kerrot mitä tuossa barometrissa kritisoit?

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Barometrissa en kritisoi mitään, barometri näyttää, että jokaisessa maakunnassa on vähintään tarpeeksi metsäyöntekijä hakijoita ja useammassa ylitarjontaa. Kritisoin sitä, että metsälehdessä kirjoitettiin metsäalan työvoimapulasta. Joo okei monia aloja vaivaa työvoimapula ja se on pinnalla oleva asia. Mutta miten metsälehdessä voidaan sivuuttaa tämä ammattibarometrin fakta ja julistaa mersäalalle työvoimapula muutamaan anekdoottiin perustuen?

    Planter Planter

    Ihan hyvä kysymys. Olisiko vastaus se, että tilastoissa hakijoista suurin osa on sellaisia, jotka eivät ole oikeasti menossa töihin. Esim ”aktiivimalli” velvoittaa olemaan aktiivinen työnhaussa, mutta ei kai kukaan ota töihin metsuriksi eri alan ihmistä, joka on pakotettu hakemaan töitä.

    Keski-Suomi on barometrissä aluetta, jossa on paljon hakijoita verrattuna työpaikkoihin, tällaisia on joskus ollut:

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/keski-suomeen-hakenut-metsureita-syyriasta-asti-1.33969

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Joo tuo,e että metsälehti puhuu metsuripulasta on märkä rätti näiden yli 1200 hakijan naamaan. Olisi mielenkiintoista kuulla perustelut miten tämä joukko on todettu kykenemättömäksi paikkaamaan metsätyöntekijäpulaa.

    Rane2

    Hakeeko yrittäjät hyvää metsäalan työntekijää kortistosta?

    husse

    Uutisointi pitäisi olla: ”Suomessa avohakataan metsiä niin paljon, etteivät edes ammattitaitoiset ja kovakuntoiset metsurit pysy kasvavan työmäärän perässä”

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Katsoin kortistoa niin siellä oli metsätyöntekijöille reilu 20 paikkaa, että ilmeisesti sitäkin kautta haetaan. Se, että on parikymmentä avointa paikkaa 1200 työtöntä hakijaa ei minusta kuulosta työvoima pulalta.

    Jos edes tämä pitää paikkansa, että nuoria ei kiinnosta niin se tekee ihmisten hyvänkunnon säilyttämisestä ja työkykyisinä pitempää jaksamisesta tärkeämpää. Se on pidettävä huolta ettei ala pakki kasvaa keski-iän kynnyksellä. Kyllä tää on ihan kriittistä varsinkin metsäalalla.

    Burl

    Taitaa olla niin, että ”liiton miehiä” kukaan ei ota töihin. Ainoastaan yrittäjiä, jotka laskuttaa vain tehdystä työstä. Töitä kyllä tuntuu tekeville naisille ja miehille olevan.

     

    Jätkä

    On tehty niinkin, että on metsäsuunnitelmasta katsottu kuviot, jotka raivataan R-sahalla. Kuvioita on monta ja isolla alalla.

    Niille on sovittu kokonaisurakka, jossa on kaikki, myös työnantajan tapaturmavakuutukset on sovittu.

    Matkakustannukset sisältyivät kokonaisurakkaan, samoin sahat ja polttoaineet.

    Nuori metsuri – juuri keväällä päässyt koulusta, sanoi syksyllä ja nyt vuosien jälkeenkin, että urakka oli uskomattoman hyvä. hän ei ole sen jälkeen ansainnut niin hyvin. Kuitenkin se oli myös työnantajalle hyvin edullinen.

    Nuorimies oli liiton mies, mutta hän muutti parinsadan kilometrin päähän vakituiseen työsuhteeseen. Paikallinen Metsäliiton korjuutyönjohtaja haikaili perään ja sanoi, että koska tahansa hän palkkaa miehen töihinsä.

    pihkatappi pihkatappi

    Kyllä palkkametsurille pitää riittää, kun työmaakartta tulee sähköpostiin, tabletilla selviää rajat. Ei tarvita työnjohtajaa taimikonperkauksia nauhoittamaan, säästyy kilometrit ja aika itse yrittäjällä. Ajatellaanpa 50 kilometrin päässä 2 ha taimikonperkaus, jos tuolla käy nauhoittamassa, se on äkkiä 3 tuntia yrittäjän päivästä ja 100 km ajoa, mutta jos laitat vain kartan metsurille, hän voi tuolla rajoja ja 2 ha kuvion mutkia ihmetellä vaikka tunnin, niin kumpi on yrittäjälle jäekevämpi vaihtoehto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)