Keskustelut Metsänomistus Nainen Metsälehdessä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
  • Nainen Metsälehdessä

    Huvitan itseäni joka toinen viikko laskemalla, miten tosissaan Metsälehti ottaa huomioon sen, että osa metsänomistajista ja lehden lukijoista on naisia. Teen helpon kuva-analyysin ja totean, että suomalaisella naisella ei taida olla isosti metsän kanssa tekemistä. Tällä kertaa kuvaan pääsivät metsäalan opiskelija (nuori mies), Metsähallituksen pääjohtaja (mies), koneraivausyrityksen toimitusjohtaja (mies), hirvijahtiin osallistuja (mies), toiminnanjohtaja (mies), metsäyhtymän osakas (mies), metsäperinteen monitaitaja (mies), metsänomistaja (mies), yksityistiekoordinaattori (mies) ja eräopas (mies). Nainen eli Heli Palsanmäki kelpasi sentään pääkaupunkiseudun metsäpäivän mainokseen, tosin siinäkin turvallisesti puolisonsa kainalossa.
    Eipä uskoisi lehteä lukemalla, että muutama suomalainen nainen omistaa metsää, muutama on töissä metsässä ja joku väittää, että naisia on nähty jopa hirvimetsällä.
    En kaipaa juttuja naismetsänomistajista, naismetsätalousinsinööreistä, naiseräoppaista jne. vaan nuorille mallia siitä, että metsässä sukupuolella ei ole merkitystä.

  • jack

    Tukkikämpillä jätkät viihtyvät hyvin keskenään, ei naisia tarvita.

    Rane

    Varmaan O.N jossain vaiheessa kertoo miten sukupuolikeskustelu eroaa tasa-arvokeskustelusta jotta osaamme välttää jälkimmäistä?

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Yritin jo pariin kertaan osoittaa nimimerkille O.N. että olen tottunut aikanaan jo työvuosikymmeninäni naisten mukana oloon miesvaltaisillakin aloilla, niin että metsäpuolella naisten voimakas mukana olo, oli mielestäni tavanomaista.
    Siksi hänen kirjoituksensa tuntuikin tulleen viime vuosituhannelta. Eipä hän asiaa näköjään käsitä, mutta eipä tuo ole minun päänsärkyni.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane

    Wikipedian mukaan trolli on viesti tai henkilö jonka tarkoitus on ärsyttää ihmisiä,aiheuttaa ristiriitoja ja sanasotaa sekä turhien viestien kirjoittamista.Tarkoitus voi olla myös saada vastaukseksi ennalta arvattavia viestejä tai peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävän asian tuntemuksessa.
    Miten tämä liittyy tähän keskusteluun voi jokainen päätellä itse.

    O.N.

    Rane ei voi tosissaan kysyä, mitä eroa on sukupuolella ja tasa-arvolla. Koska hän nyt kuitenkin odottaa vastausta, niin googlasin, miten ko. sanat määritellään (ettei Taneli taas väitä, että keksin omiani).
    Tasa-arvo: Samaan asemaan tai arvoon asettaminen riippumatta varallisuudesta, asuinpaikasta, sukupuolesta tai rodusta.Tasa-arvo tarkoittaa erityisesti kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa yksilöinä ja yhteiskunnan jäseninä.
    Sukupuoli: Biologinen tai sosiaalinen eli koettu identiteettiä määrittävä ominaisuus.
    Mitä siis viestiketjua aloittaessani ihmettelin: miksi tuoreimmassa Metsälehdessä juttujen kuvituksissa (ja teksteissä) esillä on vain toisen (tai yhden) sukupuolen edustajia. En ihmetellyt, miksi naisia ja miehiä ei kohdella tasa-arvoisesti jutuissa, vaan kyseenalaistin sen, että vain miehet ovat esillä.
    Taneli tarttui tähän karvaisin käsin ja inttää edelleen, että koska hän on tottunut naisiin metsäalalla, niin kirjoituksellani ei ole mitään arvoa. Naiset metsässä ovat tavanomainen asia. Mutta kun minä en alunperinkään kiistänyt sitä, vaan ilmaisin ihmettelyni siitä, että naiset eivät ole Metsälehdessä esittelyn arvoisia (mikä toki voi johtua siitä, että yksikään nainen ei ole halunnut lehtijuttuihin).
    Rane väittää minua jo trolliksi, mikä näillä keskustelupalstoilla on se tavanomainen tapa osoittaa, että trolliksi luonnehtija kokee olevansa alakynnessä.
    Haastan siis Ranen ja Tanelin etsimään sen Metsälehden numeron, jossa kuvissa ja jutuissa on enemmän naisia kuin miehiä. Saa olla vaikka 1970-luvulta, jos sieltä asti jaksatte etsiä. Näin voitte todistaa, että sukupuolella ei lehtijutuissa ole mitään merkitystä.
    PS. Taneli käski minun mennä metsään. Kävin raivaamassa kaksi tankillista. Sekin on näköjään väärin, kun ette malta odottaa vastauksiani. Naiselle on näytettävä naisen paikka?

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Eli niinkuin sanoin jo alussa palstamillimetrien mittausta viivottimella.
    No, joopa joo, itse kullakin harrasteensa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane

    Hyvä O.N.En kysynyt mitä eroa on sukupuolella ja tasa-arvolla.
    Kysyin mitä eroa on keskustelulla sukupuolesta ja keskustelulla tasa-arvosta.
    Valitettavasti tämä asian tahallinen väärinkäsittäminen ja vastaaminen gooklettamalla viittaavat yhä vahvasti trolliuteen.
    Jos kuitenkin voit vastata omin sanoin kysymykseen keskustelujen erosta niin myönnän ilomielin olleeni väärässä.

    O.N.

    Hyvä Rane!
    Keskustelu sukupuolesta ja keskustelu tasa-arvosta eroavat toisistaan siten, että niissä keskustellaan eri aiheesta.
    Ja Tanelille muistutus: et ole kyennyt mitenkään kumoamaan ensimmäistä viestiäni. Mielipiteeni ei sinua miellytä, mutta et silti voi mitään sille faktalle, että keskeisenä metsämediana itseään pitävä lehti valikoi todennäköisesti tahattomasti juttuihinsa vain miehiä, millimetreillä tai ilman.
    Minusta tämä on tärkeä havainto, koska media vaikuttaa asenteisiin. Jos halutaan saada lisää naisia metsäalalle ja aktiivisiksi metsänomistajiksi, niin tarvitaan samaan aikaan tavallisuutta/ilmiön normaaliutta ja näkyvyyttä. Metsäalallakaan naista ei pidä ylistämällä alistaa, joskin Tanelin tapa yksiselitteisesti oman kokemuksen pohjalta mitätöidä on edelleen nähtävästi se, jolla asetetaan ainokaiset paikalleen.
    Kummallisinta on se, että kertomalla faktan saa aikaan pitkän keskusteluketjun, jossa puhutaan jostain ihan muusta kuin itse asiasta. Kiitos kuitenkin teille monille (ainakin Niko, A. Jalkanen, harrastelija), jotka nappasitte kiinni asiasta.
    Nainen metsässä taitaa yhä olla yhtä arka aihe kuin 1970-luvulla.

    Metät kunnossa!

    On aivan turhaa yrittää rakentaa stereotypiaa naisten ja miesten metsänhoidosta. Meille tulee kaikki alan aviisit Maastullista Metsälehden kautta Aarteeseen. Kaikissa näissä on raivaajia ja taimien istuttajia esitelty ja molempia sukupuolia. Lehdet ovat keittiön pöydällä kaikkien luettavissa.
    Meillä perheeseen kuuluu 1 kpl mies ja 4 kpl naisia. Kouluikään tultaessa olen yrittänyt esim. taannoin pieneen kuusen taimien istutushommaan saada omaa perhettä mukaan. Oli kahvit, eväät ja muut edellytykset olemassa, mutta tuona lauantaina istutettiin noin prosentti kokonaistaimimäärästä. Loppu jäi sitten seuraaville viikoille ihan omiksi töiksi.
    Nyt keväällä käytiin katsomassa paikkoja ja lanssilta lähdettiin luoteisosaa tiloista rajoja pitkin kävelemään ja kun 1,5 h tunnin kuluttua tultiin takaisin lanssille keskimmäinen tyttäristä kysyi kenelle nämä metsät menevät sun jälkeen ja muut (lasten äiti mukaan lukien) olivat jo lähdössä kotiin, vaikka kaavailin myös muiden lohkojen tutkimista. Ei ole Metsälehden syytä, että kaikkia ihmisiä ei tasapuolisesti esim. metsänhoito kiinnosta!

    jees h-valta

    Metät kunnossa oikeassa ja omistani voin sanoa että vaikka poika on pienenä ollut aina metsässä mukana ja touhunnut innolla niin eipä ole murrosiän paikkeilta juuri sinne suuntaan edes kysellyt. Mutta omissa kotinurkissaan kyllä touhuilee pienimuotoisesti metsätöitäkin. Eikä ole kertaakaan kysellyt jatkoista mitään. Ei vain kiinnosta vaan lähinnä harrasteena koneet ja laitteet. Timpuri päätyökseen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)