Keskustelut Metsänomistus Nainen Metsälehdessä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Nainen Metsälehdessä

    Huvitan itseäni joka toinen viikko laskemalla, miten tosissaan Metsälehti ottaa huomioon sen, että osa metsänomistajista ja lehden lukijoista on naisia. Teen helpon kuva-analyysin ja totean, että suomalaisella naisella ei taida olla isosti metsän kanssa tekemistä. Tällä kertaa kuvaan pääsivät metsäalan opiskelija (nuori mies), Metsähallituksen pääjohtaja (mies), koneraivausyrityksen toimitusjohtaja (mies), hirvijahtiin osallistuja (mies), toiminnanjohtaja (mies), metsäyhtymän osakas (mies), metsäperinteen monitaitaja (mies), metsänomistaja (mies), yksityistiekoordinaattori (mies) ja eräopas (mies). Nainen eli Heli Palsanmäki kelpasi sentään pääkaupunkiseudun metsäpäivän mainokseen, tosin siinäkin turvallisesti puolisonsa kainalossa.
    Eipä uskoisi lehteä lukemalla, että muutama suomalainen nainen omistaa metsää, muutama on töissä metsässä ja joku väittää, että naisia on nähty jopa hirvimetsällä.
    En kaipaa juttuja naismetsänomistajista, naismetsätalousinsinööreistä, naiseräoppaista jne. vaan nuorille mallia siitä, että metsässä sukupuolella ei ole merkitystä.

  • O.N.

    Kiitokset vastauksista, jotka osoittivat minulle, miten edelleen vuonna 2016 puhe sukupuolesta väännetään keskusteluksi tasa-arvosta. Tai miten kuvien sisällön vertailusta tulee lukutaitoisen Tanelin silmissä palstamillimetrejä.
    En ottanut kantaa siihen, kuka kirjoittaa Metsälehdessä tai kuka on sen päätoimittaja. Otin kantaa siihen, miten esimerkiksi satunnainen selailija kuvien perusteella lehden linjan mieltää: vaikka naiset vastaavat noin neljänneksestä suomalaisista metsätiloista, ei heidän ole sopivaa olla näkyvissä, vaan miehet totevat Tanelin tavoin ”siirry tekemään metsän suhteen jotain asiallista”. Älä sano ääneen, että metsässä naisella on päällään näkymätön burkha, jonka vuoksi häntä ei oikeastaan ole?
    Jo 1980-luvulla hoettiin mantraa, jonka mukaan naisten kannattaa hakeutua ns. miesten ammatteihin ja päinvastoin. Samaa jargonia toistetaan edelleen, mutta miten ihmeessä yksikään nuori nainen haluaisi hakeutua alalle, jossa hänestä tehdään epähenkilö.
    Ensimmäinen naismetsäteknikko valmistui jo 1970-luvun alussa eli yli 40 vuotta sitten. Miesten asenteet eivät ole tänä aikana näköjään muuttuneet lainkaan, koska he tekevät naisista metsässä ensisijaisesti tasa-arvokysymyksen ja pyrkivät Tanelin tapaan näyttämään, missä se naisen paikka miehen mielestä on.
    PS. Olen tehnyt puukauppaa tai muuten vain ollut metsäasioissa tekemisissä ainakin Kaukon, Karin, Pertun, Tiinan, Juhan, Jyrin, Markun ja Teresan kanssa. Ihan osaavia ammattilaisia kaikki, sukupuoleen katsomatta.

    Metsuri motokuski

    Paljon meidänkin organisaatiossa on ollut naishenkilöitä. Empä ole kuullut ainakaan vielä että ahdistelusyytöksiä olisi ollut. Minusta naiset ovat ihan yhtähyviä ja tunnollisempiakin kuin miehet. Heidän kanssa on hyvä työskennellä täällä suoritusportaassa. Toivottavasti saisimme alalle lisää naisvoimaa. Niitä tarvitaan.

    Korpituvan Taneli

    Jos tässä nyt joku on kangistunut kaavoihin ja näkee näkymättömiä kaapuja niin se on juuri nimimerkki O.N.

    Minusta on naurettavaa kirjoitella tällä vuosituhannella noin ja kun kirjoittaa kuitenkin, osoittaa tse jääneensä kelkasta.

    Minä olen tehnyt työni voimalaitoksissa ja myöhemmin ATK hommissa. Voimalaitoksissa minulla oli ilo työskennellä ka hdenkin erittäin pätevän DI:n alaisena, jotka Siviilitoimenaan olivat perheenäitejä. Lisäksi oli muita nais kollekoja.
    ATK hommissa oli enemmänkin naisia. Jäi erityisesti mieleen yksi asiantuntija tehtävissä oleva, joka kaivoi jokaiseen kysymykseen vastauksen, kun miehet sanoivat, että on liian kovan työn takana.
    Siksi pidänkin jälkijättöisenä naista joka tänä päivänä kirjoittaa O.N.n tyyliin. Vai onko kirjoittaja edes nainen, vai joku provosoija, joka haluaa vain hämmentää pakkaa.

    Kuten A.Jalkanen sanoi: Asia edellä!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    O.N.

    Jaha, nyt olen Tanelin mielestä jo naurettavakin, koska menin tyhmyyksissäni laskemaan, miten monta naista tuorein Metsälehti on nimeltä mainiten kuviinsa laittanut. Olisi mukava tietää, että mistä kelkasta olen pudonnut – siitäkö, missä naiset vielä ymmärsivät totella miehiä?
    On hienoa, että Taneli on työskennellyt sellaisten naisten kanssa, jotka siviilissä olivat perheenäitejä. Onkohan Tanelilla kokemusta myös sellaisista pomoista, jotka siviilissä olivat perheenisiä? Ihan noin niin kuin vertailun vuoksi, jos naisestakin noin vahvasti nostat esille äitiyden ja perheen esimerkkinä siitä, että ammatistaan huolimatta he olivat vallan kelpoisia naisia (?).
    Hyvä Taneli, keskustelu ei synny siitä, että nimittelet minua milloin jälkijättöiseksi, milloin lukutaidottomaksi. Tapasi kirjoittaa kertoo onneksi enemmän sinusta ja asenteistasi kuin minusta. Samalla olet rohkeasti tuonut esille oman vahvan ja elämänarvojasi kuvaavan mielipiteesi: nainen, ole hiljaa! Onneksi se ei ole kaikkien metsänomistajien tai metsäalalla toimivien mielipide.

    Metsuri motokuski

    Pitääkö meidän loppujen lopuksi laskea sitä kuinka monta naista tai miestä on kyseisessä tehtävässä tai toimialalla ? Minusta tuo on turhaa pohdiskella sitä että joillekkin toimialoille kuuluu palkata naisia enemmän kuin miehiä tai päin vastoin. Sukupuoliajattelu ei vie asiaa yhtään mihinkään vaan jos näkee kutsumusta jollekkin toimialalle missä on toista sukupuolta enemmän kuin toista niin siitä vaan. Kyllä sinne voi hakeutua.

    Olen nähnyt että sukupuoli ei ratkaise ihmisen älykkyyttä suuntaan ei toiseen. Meillä on nytkin erinomainen liikenneministeri, joka on saanut enemmän aikaan kuin moni mies samoissa tehtävissä.

    jees h-valta

    Enemmänkin tällä LVI-alallakin tänä päivänä työskentelen naistyötoverin kaas ja eipä ole mitään kummia sempaloita koskaan ollut. Viimevuosina jo toinen ja edellisellä erityisosaamista esim. kaasualan laitteisiin. Aikuisten ihmisten pitää osata käyttäytyä työtehtävissä ja vapaa-ajalla. Kuuluu yleissivistykseen. Erottaa meidät apinoista.

    Rane

    Hyvä O.N.Miten keskustelu sukupuolesta eroaa keskustelusta tasa-arvosta?

    arto

    Kyllä on jääräpäistä porukkaa O.N kertoi mielipiteensä ja minusta aivan oikein, Eiköhän kunnioiteta naista tasa-arvoisesti. Sillä meitä miehiä ei olisi ilman NAISTA itse kunnioitan heitä suuresti he ovat sen ansainneet. Elämmehän tasa-arvoisessa maailmassa. Vaikka tämän ketjun kommentit ei siltä näytä.

    Visakallo

    On vähän vaikea hahmottaa aloittajan agendaa kun omassa lähipiirissäkin on naisia metsäammattilaisina ja metsänomistajina. Lehti tekee juttuja ihmisistä, jotka haluavat vapaaehtoisesti niissä olla. Kiistaton tosiasia on, että naisia on edelleen vähemmän metsäalalla ja metsänomistajana. Uskallan väittää, että tässä Metsälehden tapauksessa on enemmänkin kyse matematiikasta kuin jostain muusta.

    Rane

    Artokin valitettavasti ryhtyi keskustelemaan tasa-arvosta eikä sukupuolesta.Tämmöistä ei pitäisi tapahtua enää vuonna 2016.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)