Keskustelut Metsänhoito Näin muuttuu maailma…

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 217)
  • Näin muuttuu maailma…

    Vielä vuosikymmen sitten metsänomistajia kehotettiin viivyttämään taimikonhoitoa , että ”saadaan kemerat ”. Samaa neuvoa tarjottiin isännille raivaamattoman leimikon suhteen lisäyksellä , että hakataan puut ensin motolla ja raivaillaan siitten palsta siistiksi , että ”saadaan kemerat ”.
    Energiapuusavotoita markkinoitaessa kehotettiin myös odottamaan ja viivästyttämään nuoren metsän kunnostamista , että ”saadaan kemerat ”

    Nyt alkaa järki viimein voittaa raivausasioissakin .

    Lainaus :

    ”Johtava metsänhoidon asiantuntija Markku Remes painottaa, että taimikonhoitoa ei kannata viivyttää, vaikka kemeratukia ei työn suorittamisen oikealla hetkellä olisikaan saatavilla.

    ”Taimikonhoidon viivästyessä myös työn kustannukset kasvavat. Jo yhden vuoden viivästyminen hidastaa työtä 10–30 prosenttia oikeaa aikaan suoritettavaan työhön verrattuna.”

    Kunnon ohjeitakin alkaa viimein tulla , kun löysä raha ei ole ohjaamassa toimintoja . Onneksi viisaammatkin kertovat työn ajoituksen vaikutuksista työkustannuksiin . Tähän asti on yleisesti vain valitettu metsänhoidon kalleutta .

  • Jätkä

    Heikosti on Jessellä mennyt.
    Kaikki palaa, mitä saa metsästä raijattua pihaan?
    Yläpalokattiloita ei ole asennettu enää kymmeniin vuosiin, koska ne ovat niin kehnoja.

    jees h-valta

    Voin myydä sellaisen jätkällekkin ettei tarvii ”viisastella”.
    Uusia myydään edelleen eikä vanhassakaan ole edelleen minullakaan mitään vikaa. Niin heikosti ei sentään mene ettenkö osaisi metsää tuottavasti hoidella. Siitä on konkretiaa jokavuotisella puukauppatulolla. Onko sinulla jätkä?

    Korpituvan Taneli

    60-luvullahan tuohon tuoreen puun polttamiseen höynähdettiin oikein kunnolla.
    Siinä unohdetaan se että tarkoitus on siirtää auringon energiaa kattilan kautta sisätiloihin. Puu on sitä energiaa kerännyt kasvaessaan. Huomattavan paljon tuota energiaa kartutetaan puun kuivatuksella. Kostean puun polttoarvo on herkästi vain puolet kuivan puun polttoarvosta. Lisäksi tulee se että runsas höyryn muodostus kattilassa suorastaa estää palamista. Kostean puun poltossa on yleensä savukaasussa palamattomia kaasuja ja jopa palamattomia hiukkasia.
    Mottimäärä talvessa saattaa tippua merkittävästi, kun poltetaan puu kuivana. Tällä on merkitystä silloinkin kun käytetään sellaista puuta, jolla ei ole myyntiarvoa ollenkaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Jaahass, ja taas on jäänyt joku kumma märän puun polttaminen minun kohdalla elämään?
    En ainakaan tietoisesti pyri sen märempää polttamaan kun suomen suvi myöden antaa. Kaikki se kuivaus mitä luonnosta saadaan varmasti kelpaa. Joskus sitä ei vain liikaa suoda kun kesä sattuu ronklaamaan. Koneelliseen kuivaukseen ei sentään ole vielä tarvetta ilmennyt, senverran varmaa suven kuivaus kuitenkin on ollut. Pienet pihinät ei haittaa yhtään mitään.

    suorittava porras

    Lukijoiden kuvissa rautalankamallia raivausajankohdan vaikutuksesta työmäärään . Myöhästynyt taimikonperkaus tietää isompia raivauskantoja ja enemmän elinvoimaisia kantovesoja .

    Ammatti Raivooja

    Mitä aikaisemmin, sitä useammin kuuluu rautalankamallin motto.

    kuusessa ollaan

    Ja mitä aikaisemmin, sitä halvemmin ja nopeammin.

    jees h-valta

    Eihän siitä halpaa tule jos siellä samalla kuviolla monta kertaa työsteään. A.R. oikeassa, pitää ajoittaa järjellä eikä tunteilla.

    kuusessa ollaan

    Jos on niitettävänä parimetristä vesakkoa, vrt. neli-viismetrinen ryteikkö, kumman luulet jees olevan nopeampaa päästellä?

    Lisäksi ohuena kaadettu puuaines maatuu nopeammin ja muuttuu lannoitteeksi.

    jees h-valta

    Enpä usko että pari-kolme raivausta sentään nopeampi on kuin yksi oikeaan aikaan suoritettu. Ei siinä raivaamisessa NIIN paljon sentään eroa ole nopeudessa.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 217)