Keskustelut Metsänomistus Naapurin hakkuu lipsahti väärälle puolelle rajaa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)
  • Naapurin hakkuu lipsahti väärälle puolelle rajaa

    Tuollaista tapahtumaa jouduin tänään todistamaan kun kävelin rajoja läpi. Oli hakkuu-urakoitsija kaapannut puolen tusinaa päätehakkuukelpoista järeää kuusta mukaansa ja nuo puut ovat nyt tien vieressä naapurin puunmyyntikasassa. Asia ei ole rahassa kovinkaan suuri, mutta vääryys on korjattava, koska kyse on periaatteessa varkaudesta eikä toisen omaisuutta oteta käyttöön luvatta.

    Tilanne on hiukan kiusallinen. Vahinko on tapahtunut, sitä ei saa peruutettua. Naapuri todennäköisesti ollut ostajan toimista tietämätön, enkä usko tahallisuuteen asiassa. Mites tällainen rosvohakkuuasia hoidetaan asiallisesti ja kuka korvaa kenelle ja mitä?

    Itse pohdiskelen, että puut ostanut yhtiö on joka tapauksessa korvausvelvollinen ensisijassa, koska sillä on hakkuuoikeus. Hakkuuoikeuden omistajan nimissä hakkuun suorittanut lienee korvausvelvollinen ostajalle. Mites sitten liiat puut saanut naapuri?

    Mikä on korvaus vahinkosta ja ennenaikaisesta hakkuusta?

    Onko vastaavia kokemuksia tällaisesta, kuinka neuvotteluhaluisia yhtiöt yleensä ovat?

  • Puuki

    Mo:ille kuuluu pitää rajat auki. Valtuutustapauksessa valtuutetun. Sopimalla sitten jos on sattunut erreys ja puita hakattu väärästä kohtaa.

    Ola_Pallonivel

    ”Kyllähän se leimikon ostajalla pitäisi olla vastuu siitä että hakkuu pysyy määriteltyjen rajojen sisällä. Ei se metsänomistajien tehtävä pitäisi olla kierrellä vartioimassa rajojaan.”

    Puuki sen jo mainitsi, SE ON MAANOMISTAJAN TEHTÄVÄ PITÄÄ RAJA AUKI!

    Metsuri motokuski

    Sopiiko Juha k että seuraavassa kaupassa voi ostaja jättää hakkaamattoman  puskurin kun epäselvä rajalinjan ei ole aukaistu maastoon? Olisiko sellainen 5 – 10 m kaistale sopiva vaikka seuraavassa päätehakkuussa ?

    Reima Muristo

    Tällaista on sitten konekuskien ammattitaito. Poukkoilevat palstalla täysin sokkona, nähtävästi aika menee youtube-klippien tekoon ja muuhun some-poikkoiluun.

    Timppa

    Tällaista on sitten konekuskien ammattitaito. Poukkoilevat palstalla täysin sokkona, nähtävästi aika menee youtube-klippien tekoon ja muuhun some-poikkoiluun.

    Et Reima näemmä lukenut, että tämä hakkuu tapahtui vuonna 2006.  Millaisia olivat silloin paikannuslaitteet?  Mahtoiko silloin olla somea?

    Marjametsä

    Muuan vuosi sitten huomasin hakkuun tapahtuneen omilla mailla, maaston kohta oli sellainen ettei oikein voinut motomiestäkään syyttää. ”Rajaoja” oli 10 m irti rajasta, kun toisessa päässä se yhtyi pyykkiin. Arvioin puitten hinnan ja sovittiin yhtiön kanssa, ilman sen kummempia väittelyitä. Yksi – kaksi kertaa itsekin tehnyt rajaloukkauksen, tosin erittäin pieniä. Näistä viisastuneena pyrin toimimaan erittäin maltillisesti, virheitä sattuu ja rajat on välillä todella epäselviä. Pitemmän päälle paljon parempi toimia kun välit kunnossa joka suuntaan.

    mehtäukko

    Turiston poukkoilu asiaan on jo alta lipan. Mutta kun kaikki muukin on milloin kepun syytä, olematon ammattitaito tulkinnoissa näkyy päällimmäisenä.

    Apli

    Parempi sopu kun lihava riita, toki summa 10k Euroa harmittaa, se mikä on tapahtunut on tapahtunut, lakimiehet on ainoita jotka voittaa ja asia menee käräjille. Onneksi omalle kohdalle ei näitä  ole tapahtunut ikinä, ehkä hyvää tuuriakin. Rajalinjat on kyllä merkattu, ja osa aukaistu, hyvät on naapurisuhteet ei voi moittia, tulevaisuutta sitten ei tiedä kukaan.. Vastuuta jos haluaa väkisin jollekkin laittaa niin leimikon nauhoittaja voisi tietysti olla yksi ei motokuski, tosin nykyisissä koneissa taitaa leimikon rajat näkyä aika hyvin kuskille.

    Tolopainen Tolopainen

    On sekin nähty, että auki oleva rajalinjan eikä vieressä oleva pyykkikivi estä motokuskia napsimasta puita väärältä puolelta rajaa. Mutta rahalla nuo hoidetaan. Ostomiehellä on valtuudet maksaa vahingonkorvaukset. Ei siihen naapuria tarvitse vaivata.

    Juha.K

    Hyvät täälläkin on naapurisuhteet. Se vain että kun tuollainen juttu käy ja vaikkakin se on jo vanha niin luottamushan siinä menee niin puuta ostavaan yhtiöön kuin myös metsänhoitoyhdistykseenkin jonka tuo leimikko olisi pitänyt valtakirjakaupalla liputtaa. Ja tuo aika 2000-luvun alussa verronkin oli mielestäni sellaista että silloin osa yhtiöistä lahmasi puuta huonolla katkonnalla ja paljon oli välinpitämätöntä hälläväliä asennetta kun tukkimetsiä kerran vielä riitti. Eihän hintakaan ollut huonoimmillaan kun se 50€ motti. Homma on nyt mielestäni paljon siistiytynyt ja siihen on selkeästi tullut jo vastuutakin mukaan. Kilpailu on kuitenkin kiristynyt ja ei niitä kunnon tukkimetsiä tulevaisuudessa riitä loputtomasti kaikille halukkaille vaan niistä tulee pula ja hinnat nousee. Itselle ainakin puunmyynnissä yhtiöille on kaiken A ja O se luotto ja että katkonta tehdään hyvin. Puulle on kuitenkin niin paljon ostajia nyt ja tulevaisuudessa että yhdelle huonolle  metsäyhtiölle voi aivan hyvin jättää puunsa myymättäkin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)