Keskustelut Metsänhoito Myyrätuhot on helppo estää

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Myyrätuhot on helppo estää

    Yleispedot (kettu, supikoira, minkki, näätä, mäyrä) estävät myyrätuhot.
    Jos niitä ei tapeta. Kuten nyt tapetaan 400000 vuosittain.

    ”Generalist predators as well as nomadic avian predators may switch between prey hunting areas, and therefore they tend to stabilize prey dynamics (Andersson and Erlinge 1977, Erlinge et al. 1984).”

    Der Steppenwolf

  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    Pelkkä saaliiksi joutumisen riski saa myyrät häipymään marginaalihabitaatista (taimikoista).
    Koetilanteessa suljetussa aitauksessa, josta myyrät eivät päässeet pakenemaan, ne kuolivat stressiin tai niiden kunto heikkeni radikaalisti pelkän lumikon hajun vaikutuksesta (haapakoski 2012). Ketun haju on tuhoisin.

    Fear may just be the newest factor.

    Der Steppenwolf

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Itse olen tietänyt tuon yli 40 vuotta, mutta nyt sille on olemassa tieteellinen näyttökin.

    Gla Gla

    Voitko sanoa, missä tieteellinen näyttö tälle asialle löytyy?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Katso Gla

    http://www.metla.fi/pp/HkHe/julkaisut-muut.htm#fi_non_refs

    Muistaakseni Metsälehdessä on joskus ollut kirjoitus aiheesta.

    Aika vähän niitä keinoja on. Loukutus eli myyrien pyynti pois taimikosta on varmin.

    Gla, aika kiintoisa tuo tuonnempana esittämäsi ehdotus, että glyfosaatti voisi olla myyrälle karkottava aine. Kannattaisi testata.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Haapakoski, Marko. 2012. Habitat fragmentation, seasonality and predation affecting behaviour and survival of bank voles Myodes glareolus. University of Jyväskylä.

    Viimeinen talvikoe osoitti, että talviaikana jo pelkällä saaliiksi jäämisen riskillä eli pelkän lumikon hajun levittämisellä tarhoihin ilman varsinaista pedon läsnäoloa, oli dramaattisia vaikutuksia myyriin: Lumikon haju heikensi myyrien kuntoa ja vähensi erityisesti koiraiden selviytymistä talven yli. Saaliiksi jäämisen riski heijastui pienempinä populaatiokokoina sekä jopa kuukaudella myöhästyneenä lisääntymisen aloituksena. Saalistuksen epäsuorat vaikutukset saaliin selviämiseen ja elinkykyyn ovatkin paljon yleisesti luultua eli pelkkää saaliin tappamista laajemmat.

    Väitös 14.9.2012 Konnevedellä.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Se väitös oli 14.09.2012

    Väitös on varsinainen virallinen läpimurto myyrätuhojen estossa.

    Kehuin väittelijälle tilaisuuden jälkeen vuolaasti tätä vähäpätöiseltä vaikuttavaa yksityiskohtaa, jolloin kustoksen, väittelijän ja vastaväittäjän suut loksahtivat ammolleen hämmästyksestä.

    Että mitä tässä tulikaan vahingossa keksittyä.

    MJO

    Myyrätuhot on helppo estää

    Näin on. Vaikkapa ydinpommilla. Harmi kun oheisvaikutuksetkin pitää ottaa huomioon. 😀

    Antonin poika

    Ihmeiden aika ei ole ohi. Onko Anton kääntänyt kelkkansa. Eläköön lumikkohypoteesi!

    Mutta jottei Anton vallan halkea ylpeydestä, niin todettakoon, että petojen eritteiden hajuja on tutkittu maailmalla jo vuosikymmeniä sitten mahdollisina jyrsijä- ja jänis/kanikarkotteina. Taidettiin huhujen mukaan minkin ulosteita kokeilla Suomessakin. Miksi niitä ei ole maailman markkinoilla? Luultavasti siksi, että niillä ei ole saavutettu tarpeellisen pitkäaikaista suojavaikutusta.

    Suden jälki

    Luultavasti myyrät havaitsevat niitä syövien eläinten feronomit paljon helpommin kuin kukaan edes pystyy kuvittelemaan. Se on varmaan kehittynyt vuosimiljoonien aikana. Jos et osaa hallita syntyvyyttä, niin kuolet sukupuuttoon. Hiirillä tai myyrillä on uskomaton ominaisuus tässä asiassa. Ne pystyvät lisääntymään todella nopeasti ja kai syövät omia poikasiaan, jotta laji selviäisi. Niiden lisääntymistä eivät kahlitse seksuaalisuus vaan ainoastaan selviytyminen. Todella uusi muutos on A. Jalkasen tutkimuksesta kertoma tieto. Silloin yksikin kettuperhe voisi palauttaa koko pienen metsän tasapainon ennalleen.

    MaalaisSeppo

    Vai vakauttaa runsas kettukanta myyräkannan.

    Käsittääkseni myyrät synnyttävät vain lämpimään vuodenaikaan. Eli myyräkannan pitäsi kaiken järjen mukaan huveta tasaisesti kevättä kohden. Tietysti myös kettujen, kun ravintokin vähenee. Eli kettuja on kyllä varaa metsästää melko paljon ainakin talvella. Parenpi ampua, kuin jättää nälkään kuolemaan.

    Keväällä myyräkanta alkaa vahvistua nopeasti, mutta kettukanta ei voi vahvistua samaa tahtia. En usko, että Suomen oloissa pedoilla olisi myyräkantaan juurikaan vaikutusta. Sellaissa maissa, joissa myyrät lisääntyvät tasaisesti ympäri vuoden voi olla tilanne toinen. Suomeen pitäisi kehittää kettukanta, joka nukkuisi talviunta. Sellaisella pedolla olisikin jo merkitystä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)