Keskustelut Metsänhoito Myyräpelottelu lannisti taimikaupan (yle lahti 28.11.2011)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
  • Myyräpelottelu lannisti taimikaupan (yle lahti 28.11.2011)

    Arvokkaita metsätaimia joudutaan kippaamaan kaatopaikalle tänä talvena. Metla (heh, heh) piti myyristä meteliä ja metsäistutukset jäivät tekemättä, sanoo Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Jari Yli-Talonen.

    Kaatopaikalle menee noin 20 miljoonaa tainta (tuo 20 miljoonaa kaatopaikalle kipattua tainta olisi oikeilla metodeilla kasvatettuna tuottanut 30:ssä vuodessa 20 miljoonaa kuutiometriä puuta).

    Yli-Talonen syyttää Metlaa (kuka on vastuussa?), jonka myyrätiedotteet sammuttivat metsänomistajien istutusinnon.

    Der Steppenwolf

  • hemputtaja

    Eiköhän myyrien sorto olisi jo aika lopettaa.

    Huippuälykkäänä henkilönä silmäilen mielelläni tiede-lehtiä. Viimeisimmässä Tiede -lehdessä kerrottiin sukulaisista.

    Ihmisen (ja kädellisten yleensä) lähimmäksi sukulaiseksi kerrottiin kaguaani. Lisäksi sieltä löytyi mm. rotta, jänis ja MYYRÄ.

    Moittimisen sijaan voisikin ryhtyä käyttämään erilaisia kauniimpia ilmaisuja kuten ”rakas pörröinen sukulaisemme myyrä” tms.

    kisi

    Ehdotan ”karvainen arktinen yöaktiivinen sukulaiseläin”.

    vänkäri

    Viestimies tunnettiin armeijassa nimellä ”metsien siimahäntäinen ystävämme”. Saattaisi sopia tähänkin ja voihan sen ystävä-sanan aina korvata aina tarpeen mukaan osuvammalla.

    jees h-valta

    Enpä ole vielä yhteenkään myyrävaroitukseen reagoinut enkä aiokkaan. Taimisuojat tarpeen paikkoihin jolla asia turvattu.

    Anton Chigurh

    Olin perjantaina seuraamassa tutkijakollegani kanssa viimeisintä lumikkohypoteettista väitöstä. Siinä väitöskirjassa en huomannut henttosta siteeratun kertaakaan. Ei näkynyt koko jäpikkää siellä. Mutta vasen kätensä huitu oli läsnä. Ei tosin tajunnut, että maskun mamba oli iskuetäisyydellä.

    Muokkaus: tuosta edeltä on poistettu kommentti, johon vastasin

    Anton Chigurh

    Huitusta en osaa sanoa, mutta toinen lumikkohypoteetikko, janne sundell, ainakin osasi kuunnella, kun minä ja tutkijakollegani keskustelimme aiheesta vastaväittäjän rolf anker imsin ja akatemiaprofessori johanna mappesin kanssa.

    Muokkaus: tuostakin edeltä on poistettu vastausta vaatinut kommentti

    Anton Chigurh

    Erikoista tuossa pelottelussa on se, kun

    ”Nuoret ja pienet taimet ovat alttiina myyrien tuhoille, mutta niillä on isompiin ja vanhempiin taimiin verrattuna paremmat mahdollisuudet toipua hyökkäyksestä. (Huitu 2010).”

    Antonin poika

    Liittyen käytyyn taimikeskusteluun, tässä lainaus viime syksyn STT:n uutisesta. Kysessä on osa tismalleen samasta uutisesta , jolla Anton on elämöinyt.
    ”Metsäkoneet menivät myrskytuhojen perässä muualle Suomeen ja täällä ei tehty avohakkuita, näkee Kiviharju”. (Vierumäen taimitarhan johtaja).
    Anton, kerro lukijoille, miksi et ole uutisen tästä osasta maininnut.
    Fiksu lukija voi myös pohtia, miksi myyräennusteet – muka – romahduttivat taimikaupan vain yhden yhdistyksen alueella. Miksei missään muualla ole tapahtunut vastaavaa?

    Antonin poika

    Onpa hyvä, että Anton käynyt sivistymässä väitöksessä ja tavannut eläviä tutkijoita. Valitettavasti Anton näyttää olevan aivan liikaa lumikkohypoteesinsä pauloissa, ja siksi on ymmärtänyt väitöksen aiheen väärin. Kyseessä ei ollut mikään lumikkohypoteettinen väitös, vaan teemana oli ympäristön pirstoutuminen. Tämähän kävi täysin selväksi mm. väittelijän lektiosta.

    Puun takaa

    Olen Antonin pojan kanssa samaa mieltä Antonin valikoivista ”tutkimuksista”. Anton on myös monesti pilannut ajamansa asiat sopimattomalla käytöksellään. Tosin on myönnettävä, että hänen osaltaan parannusta on viime aikoina tullut aika paljon Iron Manin hoitaessa suurimmat hölmöilyt.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)