Keskustelut Puukauppa Myrskyleimikko

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)
  • Myrskyleimikko

    Merkitty: 

    Oletteko saaneet myrskysavotoitanne myytyä? Tuntuu aika laimealta kysyntä ainakin Pohjois-Savon suunnalla. Ilmeisesti vahvat pystyvarannot heikentää kiinnostusta…Mikä on tilanne Pohjois-Pohjanmaalla? Toivottavasti puille löytyy ostaja.

  • Apli

    Kivisiä alueita eivät meilläpäin hakkaa nyt kun metsäpalovaroitus muita täyttä häkää..

    Visakallo

    Kiviset alueet ovatkin taas kysyttyjä, kunhan tulee pehmeät kelit.

    husse

    Kannattaako enää kasvattaa metsiä ns. uudistuskypsäksi, eli 04 kehitysluokkaan? Talvella lumituhot riskinä ja kesällä myrskyt.

    Itä-Suomessa oli 2018 tammikuussa pahat lumituhot. Sen jälkeen jos ei joka kesä, niin joka toinen kesä sattuu se iso myrsky.

    Alkaa varmaan yleistymään, että ensiharvennuksen jälkeen kasvatusta vielä 10-15 vuotta, metsä nurin ja uudestaan aloitus. Sellainen korkeintaan 50-vuoden kierrolla tuntuisi järkevältä. Lannoitus ensiharvennuksen jälkeen.

    Riskit nousee kun puut järeytyy ja pituudet kasvaa. Miksi tavoite pitäisi olla tukin tuottaminen? Pitäisi muuttaa tuo nuottiin, tehokas puuntuottaminen. Ja on sitä tukkimittojen täyttävää ihan hyvin jo hoidetussa ja lannoitetussa 50-vuotiaassa metsikössä

    A.Jalkanen

    Pitkä puu kaatuu kyllä tuulessa helpommin ja on arvokkaampi, mutta lumituho voi iskeä jo pieneenkin puustoon. Kannattaako kasvattaa pitkään, se riippuu puun hinnasta ja kuinka usein tuho missäkin tapahtuu. Tekemällä taimikonhoidot ja harvennukset ajallaan puita voi valmentaa kestämään luonnonvoimia. Toinen suojakeino on hakkuiden aloittaminen ”suojan puolelta”, kolmas on isojen kuvioiden tekeminen kerralla.

    Jotkut ennustavat havupuille jopa heikkoa tulevaisuutta, kun ilmasto kuumenee. Se tietäisi suuntautumista lehtipuiden kasvatukseen, ehkä jopa uuden maatalousmaan raivaamista, jos etelä kuumenee liikaa ruuan tuotantoon. Suomen vesivarat olisivat silloin arvokas luonnonvara.

    Tolopainen

    Nurmeksessa neljä hirveä oli kuollut sähköiskuun. Hesarin mukaan kyseessä oli onnettomuus. Eikö onnettomuus ole sellainen, josta aiheutuu vahinkoa. Tuosta on pelkkää hyötyä.

    Metsuri motokuski

    Taisi se olla hirville onnettomuus mutta ihmisille ei niinkään. Mites tuo olisi jos asia olisi käänteinen. Kenelle se olisi silloin onnettomuus.

    metsä-masa

    Hyödyn puolelle minunkin mielestä, hirvet on aiheuttaneet sen verran lisätöitä metsässä, ettei voi kun vihastua jo ajatuksesta ” hirvet, metsän kasvatus, päättäjien saamatomuus ja yksityisen maanomistajan omaisuuden suoja ” !

    Alkuperäinen otsikko Myrskyleimikko: Itä-Suomi vältti suurimmat myrskyvahingot, mutta vasta harvennetuissa metsissä on tullut muutaman rungon ryhmiä lisää entisten lisäksi, joten monella metsänomistajalla on tilanne kerätäkö vai ei ja saako niille hajallaan oleville rungoille kauppaa !

    Siellä missä myrskytuhot on suuria ongelma on taloudellisesti raskas, ostajien tukkivarastot täyttui ainakin toistaiseksi touko- ja kesäkuun aikaan , lisäksi kesätauko korjuussa nopeuttaa runkojen pilaantumista ja on pahoin pelättävissä mitä ovat ostajien reaktiot myrskypuiden hinnoitteluun !

    Puuki

    Näillä keleillä melko nopeasti mennee tukit piloille.  Kirjanpainajatkin iskeytyy tod. näk. tavallista aikasemmin kuusiin pohjoisessakin koska on Etelä-Euroopan säät.

    Svedu Petteri

    Linkit ei tule ilmeisesti suoraan läpi, joten sama tekstinä. Tunnetusta videopalvelusta kannattaa katsoa videot:
    – Syöksyvirtaus juhannuspäivänä
    -Syöksyvirtauksen tuhoja korjaamassa ja uimassakin vielä  (ajasta 14,5 min alkaen)
    Alueella asuva on kuvannut myrskytuhoja.

    Jätkä

    Myrskytuhopuut pitäisi saada näillä keleillä heti pois metsästä ja jos ei niitä pysty jalostamaan heti, niin sadettajat pyörimään pinojen päälle.

    Myrskytuhopuut ovat suurelta osin vioittuneet niin, että kaikki sahaajat eivät niitä huoli. Sellu niistä tulee kyllä aivan hyvää, jos ei ole päässyt kuivumaan ja väriä muuttamaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)