Keskustelut Puukauppa Myhistys pystykaupoille

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 91)
  • Myhistys pystykaupoille

    Mhy P-K:n uutisoi tytäryhtiön roolista valtakirjakauppojen yhtenä tarjoana pystykaupoissa. ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.Teemme oman tarjouksemme ja lukitsemme omat hintamme mahdollisimman nopeasti”.

    Muutosta entiseen on näköjään etsitty…

  • A.Jalkanen

    Käytännössä saman organisaation sisällä toimittaessa toiminta ei ole läpinäkyvää ulospäin. Kuutio helpottanee kilpailutusta jossain määrin, mutta sieltä kautta ei taida saada vielä suoraan katkonnan vertailua? Korjuupalvelun voi rajata kilpailutuksen ulkopuolelle jos siltä ei halua tarjousta puunkorjuusta. Ei mhy eroa muista metsäpalvelujen tai korjuun tarjoajista olennaisesti vai eroaako, Tolopainen?

    metsä-masa

    Nuortenmetsien pystykaupoissa Mhy:n mukana olo tasapainottaa ensiharvennus leimikoiden  ruuhkanpurkua. Täällä Itä-Suomessa Mhy:n korjuupalvelu tekee keskimäärin laadukasta työnjälkeä, niillä olosuhteiltaan heikommillakin kohteilla.

    Yhdistyksen korjuupalvelussa on kahta mallia, aluksi oli korjuupalvelulla vetäjä aina se neuvoja kenen alueellä kohteet sijaitsi. Isommissa yhdistyksissä missä korjuupalvelun määrät on jo satojatuhansia, siellä on yksi tai kaksi kenkilöä, jotka pyörittää korjuuta tiettyä maantieteelistä, – tai koko yhdistyksen aluetta.

    Korjuupalvelun vetäjäksi valittun henkilön tulisi olla, luonnostaan kiinnostunut nuorten metsien hoidosta, yrittäjien ja kuljettajien kehittämisestä, joka on itsekkin maastokelpoinen ja haluaa käydä maastossa. Aktiivinen korjuupalvelun vetäjä saa nuoret kuljettajat panostamaan hyvään työnjälkeen, jossa onnistuminen palkitaan tyytyväisillä maanomistajilla.

     

    Timppa

    Kyllä myhistyksillä on iso rooli metsissä.  On hyvä keskustella osaavan neuvojan kanssa.  Tulee laajempi näkemys.

    Hoitohommia on teetetty myhistyksillä, yhtiöillä, naapureilla, tai tehty itse.  Hyvä on, että on vaihtoehtoja.

    Puukaupassa asia on juuri kuten metsä-masa kirjoitti.  Juuri tuollaisissa hommissa myhistys on usein ainoa vaihtoehto ja niiden toimintaa kannattaa kehittää juuri tuollaisiin tarkoituksiin.  Työ on myös riskitöntä metsänomistajan kannalta, koska kuidun tai e-puun ostajat ovat vakavaraisia.   Jos siirrytään ismpiin tukkikauppoihin, niin myyjän riskit kasvavat ja myyjän on vaikea saada puuhaasta mitään lisäarvoa.

    A.Jalkanen

    Juuri noin kuin Timppa havainnollisti. Energia ja enskat hyviä korjuupalvelulle. Isot tukkikaupat kannattaa kilpailuttaa, joko myhistyksellä tai ilman. Myhistyksen kanssa tulos voi olla tarkempi.

    Nimetön

    Aina sitä voi epäillä kuinka reilua ja avointa kilpailu puun ostosta on. Aikasemmin meilläpäin samassa kiinteistössä samalla käytävällä saatto olla viereisissä huoneissa, Keskusmetsälautakunta, Mhy,  Upm, Metsäliitto ja monesti päivä alko yhteisellä aamukahvilla. Tänäpäivänä tilanne monestikkin toisin.

    mehtäukko

    Kiitos,siis mehtäukko haluaa että…Ei pidä luke kuin piru raamattua!

    Vastustan luikurointia.Terve toiminta ja kilpailu on oikein.

    A.Jalkanen

    Kiitos mehtäukko täsmennyksestä. Ehkä tein hätäisiä johtopäätöksiä.

    metsä-masa

    Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa on Mhy:lle ilmaantunut kilpailua pienemmiltä toimioilta, vanhimmat niistä on tarjonneet palveluitaan laajasti metsä omistajuuden kaikissa vaiheissa, jo lähes 10:n vuotta. Minusta tässä oli oikea johtopäätös Mhy:n hallinnolta ja toimihenkilöiltä tehdä ryhtiliike myös omaan korjuupalveluun.

    Uusilla tulokkailla voi olla myös hyviä osa-alueita kun käsitellään lähinnä nuoria ja erikoishakkuukohteita koneilla ja miestyönä. Näistä uusista tulokkaista on kaikille maanomistajille hyötyä, kun kilpailu kirittää kaikkia parempan toimintaan.

    Puukauppatoiminnassa liikkuu kumminkin isot pääomat ja kun toiminta on vaihtelevissa olosuhteissa, on monen laista palstaa ja tietä liikuttavaksi, kauppassopimuksen liitte kannattaakin uuden toimian kanssa kirjata huolella, korjuuajat, metsämaksut ym. puukauppaan liittyvät asiat, epäselvyyksien välttämiseksi.

     

     

    Panu

    Mielelläni näkisin MHY:n korjuupalvelun tai tytäryhtiön tms. yhtenä tarjoajana tarjouskilpailussa ja mahdollisesti laivaamassa puuta muihin maihin, jos sieltä saa paremman hinnan. Monta kertaa olen eri MHY:istä pyytänyt tarjousta harvennuksiin ja yhden kerran pitkän väännön jälkeen saanut tarjouksen, joka oli huonoin mitä olen ikinä nähnyt.

    Vähän on tullut semmoinen kuva, että korjuupalvelu osallistuu vain MHY:n valtakirjalla tekemiin kilpailutuksiin ja niissä tietysti riski väärinkäytöksistä kasvaa. Ja varmaan on niitäkin tapauksia, joissa MHY:n neuvoja ehdottaa suoraan korjuupalvelun käyttöä eikä kilpailutusta tehdä.

    mehtäukko

    ”Kiitos,siis mehtäukko haluaa…” onko noin väännettyä luetun ymmärtäminen?

    Aloituksessa kuvattu toimintamuutos osoittaa, että kaikki ei ole mennytkään putkeen lähihistoriassa…

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 91)