Keskustelut Puukauppa Myhistys pystykaupoille

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 91)
  • Myhistys pystykaupoille

    Mhy P-K:n uutisoi tytäryhtiön roolista valtakirjakauppojen yhtenä tarjoana pystykaupoissa. ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.Teemme oman tarjouksemme ja lukitsemme omat hintamme mahdollisimman nopeasti”.

    Muutosta entiseen on näköjään etsitty…

  • Jovain

    Metsuri motokuski: ”Laskutetaan” puunmyyjältä, mutta korjuupalvelu ei laskuta suoraan puunmyyjää, vaan kustannukset vähennetään puunhinnasta. Samoin toimii myös yhtiöiden metsäosastot pystykaupassa. Yhdistyksillä on paremmat korjuutaksat. Samoin, jos ostan korjuun palvelun vapailta markkinoilta, maksan enemmän. Yhdistyksen korjuupalvelu ei ole ollut käytettävissä vapailla markkinoilla.

    Per Ä Reikäs

    Samat % korotukset metsien omistajille,jos ja kun kerran toisetkin saa

    mehtäukko

    ”Yhdistystysten korjuupalvelu ei ole ollut käytössä vapailla markkinoilla”.

    Miksi pitäisi välikäsien olla rahastamassa muutenkin pieneksi parjattua kantohintaa? Ja kun ko. toiminta ei tuo puulle lisä-arvoa saati toimitusvarmuutta.

    vmt

    Varmaan noita tapoja on erilaisia, mutta minä en omalla kohdalla ole nähnyt huonoksi tuota MHY:n korjuupalvelua.

    Tarjoukset olen saanut niin, että siinä lukee hankintahinta, kiinteä korjuun hinta ja sitten myös noiden erotuksesta muodostuva kantohinta. Ikinä ei ole mitään lisäkuluja tullut ja homma on toiminut. Ainoana miinuksena on pitkä maksuaika, kun maksavat vasta, kun ostajilta on saatu tilitykset.

    Hyvänä puolena sitten se, että koko kauppasumma, joka on merkitty laskelmaan, on metsävähennyskelpoinen. Jovainin kaipaamasta puuttuu vain se fyysinen lasku, kun kulut on vähennetty tilitettävästä summasta, mutta kaikki on laskelmalla ollut eriteltynä ja rivit jopa merkittynä, mikä ilmoitetaan mihinkin kohtaan veroilmoitusta.

    Hyvä vaihtoehto tuo minusta on olemassa, kun ainakin omalla kohdalla esim harvennuksia on viitsitty kiertää katsomassa ja niistä on sitten saanut tuolta merkittävästi paremman hinnan kuin pelkästään joidenkin ostajien karttojen ja puunmyyntisuunnitelman perusteella annettujen tarjousten perusteella olisi ollut.

    Vielä en ole käsittänyt, keneltä tuollainen korjuupalvelun toiminta on pois?

    mehtäukko

    Maan tapa on myhistyksellä ollut kilpailuttaa valtakirjakaupat, avata tarjoukset ja lätkäistä omansa. Se ei ole ollut rehellistä peliä. Aloituksen suunta on toisenlainen jos se pitää.

    Vmt:n kokemus osoittaa,että käytäntö on myhistys kohtainen valtakunnassa.

    Timppa

    Vielä en ole käsittänyt, keneltä tuollainen korjuupalvelun toiminta on pois?

    Siinä tapauksessa, että suuri puunostaja menee maksukyvyttömäksi.  Konkursseja on tapahtunut tähän asti ja niitä sattuu jatkossakin.  Oleellista on, että onko tällä ”välikädellä” riittävästi omaa pääomaa, jottei puunmyyjä joudu maksumieheksi.

    Jovain

    Keneltä on pois, paljon on vaikutusta silläkin, miltä puoluetoimistolta kysytään. Ohjataanko yhteiskuntaan, vai olisiko puuntuottajalla, noin laajemmin alkutuottajalla mahdollisuuksia saada enemmän. Auttaisiko, jos puuntuottajat lisäisivät puun toimittamista teollisuudelle. Auttaisiko markkinan hallinnassa ja metsänomistajien edunvalvonnassa. Sitähän täällä kysytään ja miten se olisi toteutettavissa?

    Apli

    Jokainen saa käyttää välikäsiä niin paljon kun sielu sietää ei se ole muilta pois.. MHY:illä on paikka nykyään tässä paletissa ja hyvä niin, pakko niiden palveluksia ei ole kenenkään käyttää ja eroaminen on helppoa.. Itse aion yhdistyksiin kuulua jatkossakin..

    mehtäukko

    Tottakai saa käyttää, mutta myhistystä koskevat vähintään samat säännöt kuin klusterin toimijoita.

    Aloituksessa esitetty ”uusi” malli lisännee peuhaamista markkinoilla. Kuka valvoo katkonnan toteutumista, korjuujälkeä ja velvoitteiden toteutumista??

    A.Jalkanen

    Palvelun ostaja eli puun myyjä valvoo sen verran kuin muidenkin korjuuta tekevien kohdalla eli aika vähän. Metsäkeskus valvoo otannalla korjuujälkeä sekä luonnonhoidon ja lakien noudattamista. Ei mhy korjaajana eli välikätenä eroa tässä muista?

    Joku välikäsi tarvitaan joka tapauksessa myyjän ja ostajan väliin toimittamaan puu käyttäjille.

    Oltaisiinko valmiita siihen että tuo korjuun valvontatilasto olisi julkinen? Miksi mhy olisi huonompi korjaaja kuin muut? Samoista oppilaitoksista lienevät sinnekin ammattilaiset valmistuneet.

    Olisiko puumarkkinoille eduksi jos kilpailua olisi vähemmän?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 91)