Keskustelut Puukauppa Myhistys pystykaupoille

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)
  • Myhistys pystykaupoille

    Mhy P-K:n uutisoi tytäryhtiön roolista valtakirjakauppojen yhtenä tarjoana pystykaupoissa. ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.Teemme oman tarjouksemme ja lukitsemme omat hintamme mahdollisimman nopeasti”.

    Muutosta entiseen on näköjään etsitty…

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Korjuupalvelun toiminnassa on varmaan kirjavuutta mhy-ketjun sisällä. Tästä pitäisi päästä eroon niin että tietty palvelu olisi samansisältöinen kaikissa mhy-ketjun toimipisteissä. Mhy:n korjuupalvelu on kuitenkin yhdessä asiassa erilainen kuin muut puunostajat, se on ymmärtääkseni useimmiten puun välittäjä eikä puun ostaja. Mhy lienee useimmiten sopinut puun käyttäjien kanssa sopimushinnat etukäteen. Tarjousvaiheessa käydään kauppaa näillä kantohinnoilla joten se mikä on liikkuva osa on korjuupalvelun korjuun hinta. Korjatkaa tai lisätkää asiaa paremmin tuntevat.

    mehtäukko

    Kyllä sen ”liikkuvan osan” on tuossa tapauksessa hävittävä. Pystykauppatarjous ja piste. Jos korjuun hinnoittelu on mennyt pieleen, tai lumituiskut yllättää tai tie pettää murskekuormien ajattamiseen, niitä lisäkuluja ei vähennetä enää myyjän kantorahoista.

    Mutta että tarjouskisa on läpinäkyvä ja reilu, se olisi korruption hylkäämistä.

    Timppa

    Tulee mieleen muutama asia:  Tietääkö myhistyksen tarjoaja toisten tarjoajien hinnat ennen tarjouksensa tekoa?

    Jos on hävinnyt tatjouksen, niin kuinka tarkkaan tietää markkinahinnan, että voi säätää tarjoustaan seuraavaksi?

    Myhistykset mainostavat tietämystään tukkiprosenteista.  Olisikohan sillä tatjoksenpyyjällä vähän kiusausta säädellä vertailuhintoja myhistyksen korjuupalvelun eduksi?

    Tietysti korjuupalvelulla on tärkeä paikka koota sellaisia leimikoita, jotka muuten ovat vaikeasti myytäviä.  Normaalissa kaupassa noita riskitekijöitä saattaa olla liikaa.

    mehtäukko

    Ilmoittamassaan ”uudessa mallissa” ei pitäisi sillä ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.”

    Myhistys tietenkin tietää tietää kierroksen hintatason, kun putiikki kerää valtakirjatarjoukset,avaa ja päättää.

    Riskitekijöitä on mennen tullen ja suuremmassa mottimäärässä myyjälle voi jäädä iso riski. Niitä riskejä on aiemmin laukeillut.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Silloin kun itse käytin korjuupalvelua, siltä tuli tarjous kantohinnasta aivan kuten muiltakin tarjoajilta. Eihän tarjouksia muuten voi verrata keskenään. Korjuun lopullinen hinta on korjaajan eli korjuupalvelun riski, ei myyjän. Jälkilaskuja ei saisi koskaan myyjälle korjuupalvelusta tulla ellei olla erikseen niistä sovittu. Tarkoitin ”liikkuvalla osalla” sitä millä hinnalla korjuupalvelu ajattelee voivansa korjuun tehdä. Tämä hinta riippuu oman organisaation kulurakenteesta ja leimikon ominaisuuksista.

    Timppa

    Tulivatko nuo tarjoukset suoraan sinulle Anneli?

    mehtäukko

    Vaikka Myhistys on toitottanut kymmeniä vuosia yhtälaisia menettelytapoja, niin ei ole ollut. Mhyp on ollut olevinaan viilaaja-taho, mutta … elättejä muiden joukossa.

    Kyllä aiemmissa myhistyksen korjuun hankintakaupoissa kaikkea kulua on netottu mo tilistä. Puiden autokuljetuskin.

    ”…ajattelee voivansa korjuun tehdä…” on sitä, että mikäli esim. lähikuljetusmatka venyykin jostain syystä tai keskijäreys kutistuu, korjuutaksan nousun ei kuulu jäädä yrittäjän kontolle.

    Nimetön

    Samanlaisen tarjouksen kantohinnasta Mhy on minullekkin tehnyt kuin muutkin puun ostajat ja korjuun riskit on Mhy:n kontulla. Yleensä Mhy on heti tarjouksia pyydettäessä tiennyt mistä leimikosta millonkin pystyy tekeen kilpailukykysen tarjouksen ja mistä ei.

    Tomperi

    Olen tullut siihen käsitykseen mhy:n toiminnsta että, lainaus, ennen tulee suomen rajat vastaan ennenkuin mhy tulee liiketaloudellisesti kannattavaksi, tää oli kommentti mhy:n laajenemisuutiseen liitoksen myötä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mhy-ketju olisi jo kuihtunut pois olemasta ellei se olisi liiketaloudellisesti kannattava. Tietenkin jäsenmaksu on mukana taloudessa mutta se ei enää ole suurissa yhdistyksissä merkittävä osuus tuloista. Mhy toimittaa ns. valtakirjakaupassa yhteenvedon tarjouksista myyjälle ja näistä myyjä valitsee. Omissa pienissä kaupoissani lajina ovat olleet energiapuu (koivu), koivun ja männyn ensiharvennus ja männyn siemenpuiden poisto. Suuret kaupat menivät suoramyyntinä osuuskunnalle silloin muinoin kun tunsin sieltä vielä ostomiehen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)