Keskustelut Luonto muutama kysymys.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
  • muutama kysymys.

    Tuli lähipiirissä aiheita

    Milloin vieraasta metsästä saa kaataapuun.

    Milloin oli pohjoisessa lapissa hillan eli muuraimen pomintakielto ja miksi.Eli jokamiehen oikeus ei tuolloin olisi ollut voimassa tietyissä kunnissa.

    Salliiko jokamiehen oikeus moottoroidun poimurin käytön vai olisiko tuohon hankittava maanomistajan lupa.Tälläisesta poimurikeksinnöstä vasta uutisoitiin.

  • Visakallo

    Olisiko nykyväivän yleisin kysymys, jos vastaava tietolaari olisi olemassa: ”Hoidinko metsiäni turhaan?”

    Tolopainen

    Tähän mennessä jokaisen metsänhoito on jäänyt kesken. Kyllä ne vävypojatkin osaa tukkipuut myydä, ei kannata huolestua.

     

    Tolopainen

    Onneksi nuo vihreät keskittyy pääasiassa pääkaupunkiseudulle, jossa hoitavat virkojaan ja jahtaavat maalaisten elinkeinoja vapaa-ajallaan.

    r.ritva

    Tuo puun otto oikeus näyttää hämmentävän.

    Se perustuu hevoskauteen.Aisapuun sai aina ottaa jos aisa sattui rikkoontumaan.Näin taattiin,että kuorma tai kyyti ei jäänyt matkalle.Miltä aika kaudelta onkaan peräisin.Näin kerrottiin.

    Taidetaan harvoin hevosella metsähommia nykyään tehdä.Metsästys seurat hakevat maanomistajalta luvan metsästää maillaan.Kaatoluvat hakevat valtiolta.

    Koneellista marjanpoimintaa voi verrata vaikka mopoiluun luvatta metsissä.

    Tuohon hillanpoiminta rajoitukseen pohjoisissa kunnissa ei näytä löytyvän vastauksia.Mielestäni sen tarkoitus oli taata paikallisväestön toimeen tuloa.Tuskin sillä kiellettiin suuhunpoimintaa.Liekö ollut nykykielen mukaista ohjeistusta.

     

    mehtäukko

    Jokamiehenoikeuksien käyttö liiketoimintaan ei tietenkään ole oikein ei ole ollut tarkoitettu sellaiseen.

    Aisapuun otto ollee verrattavissa eksymiseen, jolloin pimeys ja kylmyys aiheuttavat hengenvaaran. Tulipuiden teko ei ollene silloin rikos?

    Tolopainen

    Mikä puun otto-oikeus. Toisen metsästä ei saa viedä risuakaan. Omaisuuden otto on varastamista ja siitä joutuu tuomiolle.

    Jos reen aisa metsässä ennen katkesi, se korjattiin naulaamalla. Ei siellä mitään aisoja alettu uusia.

    Korpituvan Taneli

    Minä olen ajanut hevosella puuta metsästä. En kyllä ole koskaan reen aisaa nähnyt nauloilla korjattuna. Kyllä siihen uusi metsästä tehdään, jos katkeemaan sattuu. Niitä toki kotona oli orsilla jo valmiina aisaamalla kuorittuna. Tuosta aisapuun kuorinta tavastahan se aisaus on nimensäkkin saanut.

    Tolopainen näköjään ollut metsässä vain traktorivehkeitten kanssa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Kurki

    Pläkkipelti aisan ympäri ja naulaus. En tosin koskaan sellaista ole nähnyt, mutta katkennut suksen kärki kyllä näin korjattiin.

    Tolopainen

    Meidän hevoselta ei koskaan katkennut aisa toisten metsässä, aina omassa. Olen jopa nähnyt miten se naulataan ehyeksi. Hevosmiehillä oli aina muutama naula taskussa ja kirves tietenkin reessä. Ei se sen vaikeampaa ole. Aisa katkeaa kun reki käännetään liian jyrkästi syvässä lumessa. Kyllä aisat suoraa veroa kestää enemmän kuin kauramoottorissa on tehoa.

    aegolius

    >Eihän moottoripeleillä luvatta saa toisen metsissä kulkea.

    Totta.

    >Koneellista marjanpoimintaa voi verrata vaikka mopoiluun luvatta metsissä.

    En tiennyt, että se sähköinen marjapoimuri on moottoriajoneuvo. Onkohan akkuporakoneenkin käyttö sallittua vain omalla tontilla? 🙂

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)