Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

  • Tämä aihe sisältää 98 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten KeMeRat toimesta.
Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • Rukopiikki

    Voisi miettiä myös sitä, että kannattaako eläkeläisen tehdä omiin nimiin enää kovin pitkäaikaisia sopimuksia. Miten nämä tuulimyllyvuokrasopimukset arvotetaan perintöverotuksessa?  Lasketaanko arvioitavissa olevien vuokratulojen nykyarvo, joka on sama kuin perintöverotusarvo? Entäs jos on vain sopimus, mutta hanke ei vielä varma. Voisi kuvitella että moni jako seisoo näiden takia jos ei ole tiedossa vielä että minne myllyt lopulta sijoittuu.

    Gla

    ”Mikäli vuokralainen ei sopimuksen päätyttyä pura voimaloita ja ennallista alueita saa vuokranantaja realisoida purkuvakuuden ja käyttää sen tarvittaviin toimenpiteisiin.”

    Miten sopimuksen kesto ja vakuuden suuruus on määritelty?

    ”Myös uuden vuokralaisen jos semmonen sattusi tulemaan tulee sitoutua siirron yhteydessä tähän.”

    Tehdäänkö tässä tilanteessa kolmikantasopimus vai miten voit valvoa, että etusi tulee huomioitua?

    Perintöasiat on ihan oma suonsa. Mahtaako linjauksia olla verottaja tehnyt.

    Gla

    Nostetaan tätä ylös, kun Makarov näyttää olevan langoilla. Haluatko vastata kysymyksiini?

    Makarov

    Vakuuden suuruus on euromäärä/voimala jota en nyt viitsi paljastaa mutta on ihan huomattava ja indeksiin sidottu.

    Sopimus on 30 vuodeksi tehty.

    Minulle nyt tässä vaiheessa tieto että tämän hetkinen vuokralainen vaatii että uusi vuokralainen sitoutuu purkuvakuuteen riittää. Koska kyllähän se on selvästi kirjattu sopimukseen ja jos sitä ei jostakin syystä kunnioiteta niin joutuuhan vuokralainen siitä vastuuseen.

    Ainahan kaikkeen yritystoimintaan riskejä löytyy ei niitä saa liikaa pelätä. Olen nämä tilat joihin myllyjä on tulossa aikoinaan ostanut metsätalous käyttöön. En silloin kun tiloja ostin ajatellut,  Jospa tänne myllyjä joskus tulisi. Niimpä minua ei harmita jos niitä ei jostakin syystä saisi rakentaa, sen aika näyttää. Seurataan asiaa mielenkiinnolla.

    Gla

    Summista ei tarvitse puhua.

    Kun vakuus umpeutuu 30 vuoden kuluttua, mitä silloin tapahtuu?

    Makarov

    Jos vuokralainen ei pura myllyjä omin kustannuksin tai ei ole kehitellyt uutta toimintaa että kannattaisi vuokrasopimusta jatkaa tai tehdä uusi. Todennäköisesti käyttäisin vakuudet myllyjen purkamiseen.

    Gla

    Jos vakuus umpeutuu, et saa vakuuksia itsellesi.

    Metsuri motokuski

    Eikö ole luonnollista että hyvissä ajoin joko tehdään uusi sopimus tai sitten vanhat puretaan. Ei kai kukaan katso myllyjä niin kauaa että sopimus ehtii umpeutua. Eikös vakuus ole myllyn asentaja kustantama. Ne joko siirtyy myllyn purkuun tai sitten kolmannelle osapuolelle joka myllyn purkaa. Olen aika vakuuttunut että myllyt kyllä säilyvät pitempääkin kun ne kerran sinne on rakennettu. Korkeintaan vain uudet ovat suuremmat kuin vanhat. Tuuliolosuhteet tuskin muuttuvat 30 vuodessa mihinkään.

    Makarov

    Ne on nyt Gla lähtökohtaisesti tarkoittanutkaan että ne nyt minun tilille tipahtaisi.

    Makarov

    Näin minäkin asian ajattelen kun motokuski. No aika näyttää. Annetaan hevosten murehtia niillä on siihen isompi pää.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 98)