Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • jees h-valta

    Tässäkin keskustelussa taas nähdään kuinka kompleksista on metsätalouden harjoittajille helpon rahan vastaanotto. Aivan kuten e-puukeskustelukin on osoittanut. Hirveä ällämölö että metsä ja varmaan ilmakin pillaantuu kun kasvatetaan nopeasti tuottoa tuovaa puuta. Tuulimyllyt ovat vielä helpompi tapa ottaa helppoa rahaa vastaan. Minulle on aivan sama mitä kolmenkymmenen vuoden päästä myllyille tapahtuu. Eiköhän se silloinkin vielä tuota sähköä mutta tuskin ainakaan maisemaa olennaisesti pilaa vaikka ei tuottaisikaan. Käyttäköön hirvien metsästäjät ampumatorninaan. Kun metsä kasvaa uudelleen ympärille ei yksi betonitorni sieltä ihmeitä silmään pistä. Ja yhdellä räjäytyksellä se alas tipahtaa tarvittaessa.

    Gla Gla

    Perikunta kiittää, kun jätät jälkeesi mahtavan ympäristöongelman. Jotenkin on vaikea pysyä perässä, kun välillä pienikin asia on ympäristön pilaamista ja välillä tuulivoimala on yhdentekevä asia.

     

    MaalaisSeppo

    Vai pitäisi vuokranantajankin vahtia vuokralaisen vakuuksia. Ei järkeä. Entäs, jos vuokralainen ei noudata sopimusta?

    Viisainta on lohkoa myllymaat omaksi tilaksi ja yhtiöittää. Ehkä saisi paremman vuokran, jos ei vaatisi eikä vahtisi ko vakuuksia. Jos vuokralainen menee konkkaan, niin omakin, pieni ja varaton yhtiö saa rauhassa kaatua. Kyllä yhteiskunta rakennusluvan myöntäjänä ja kiinteistöverottajana romut korjaa. Eiköhän kiinteistövero kata reippaasti kaikki tuulimyllyistä yhteiskunnalle koituvat kulut.

    R.Ranta R.Ranta

    Kriittinen keskustelu on aivan paikallaan aiheesta. Yhteiskunnalla on ollut ja on kova tahtotila saada vihreää energiaa. Minustakin sääntely ei ole pysynyt oikein perässä.

    Sama ongelma on vuokranantajalla muussakin rakentamisessa. Jos vuokralainen rakentaa kymmenkerroksisen kivitalon ja homma jää vaiheeseen. Jos myllyn hinta alkaa olla  5-10 miljoonaa eli puhutaan aika suurista investoinneista. Aivan varmasti rahoittajakin turvaa aika tarkkaan asemaansa, eikä lähde mihin hyvänsä.

    Se on hyvin ymmärrettävää, että vastakkainasettelu on kovaa ja kateus on on joskus melkoista vähäisemmistäkin asioista.  Toinen saa hyödyn ja toinen haitat. Toisaalta yhteiskunta saa verotuloina tästä kaikesta huomattavan osa, josta hyöty jakaantuu kaikille.

    Metsuri motokuski

    Olen samaa mieltä Jessen kanssa. Eiköhän niistä myllyjen ympäristöongelmia ole vähän liioteltu. En kyllä usko että muutamaan vuosikymmeneen keksitään parempaa energiantuotantoa kuin tuulivoima on.  Se tulee kyllä säilymään vaihtoehtona vuosi kymmeniä. Yleensä hyville paikoille rakennetaan uusi myllyn vanhan tilalle.

    R.Ranta R.Ranta

    Kuinka Visa on, jos sinulla olisi maata jossakin tuulipuistoalueella tuo sata hehtaaria ja maallesi tulisi yksi mylly.  Ymmärsin kirjoituksistasi, että et tekisi sopimusta aiemmin kuvailemillani ehdoilla vakuuden vuoksi, joka alkaisi vasta viiden vuoden kuluttua kertyä vakuustilille em. tavalla. Kova poika!

    Saisit siitä myllyn tehoon perustuvana vähimmäisvuokrana esim. tuon 60.000 euroa vuodessa. Myös rakentamisvuodelta. Katsoisitko, että tuo 15.000 euron vakuuskertymä viidennestä vuodesta eteenpäin ei olisi riittävä, vaikka olisit saanut vuokraa jo sitä ennen 300.000 – 360.000 euroa. Lisäksi oli tullut hankkeen kehittämisajalta, joka esim. 5 – 10 vuotta, jotakin pientä korvausta.

    Vain pienelle osalle tuulipuistoalueen vuokraajista tulee mylly omalle maalle. Etelässä pinta-alan ovat yleensä niin pieniä. Lapissa tilanne on vähän toinen. Niille joiden maalle myllyä ei tule, mitään purkamisriskiäkään ei ole. Sopimusasia sitten on, kuinka vuokratulo jakaantuu myllynpaikkojen ja pinta-alan mukaan. Vaihtelua sopimuksissa on aika paljon.

    Sinäkin Gla heität välillä aika kovaa tekstiä toisten ymmärtämättömyydestä. Sitten kuitenkin panet kovin pahaksesi, jos sinua vähän piikittelee. Minulle saa laittaa lunta tupaan aivan vapaasti, en siitä pane pahakseni.

    En hae täältä minkäänlaista myötätuntoa tai ”tykkäyksiä”. Toivottavasti olen keskusteluun tuonut omanlaisensa ja vähän keskusteluakin aiheuttavaa näkökulmaa. Pahoittelut, jos lähti taas vähän laukalle.

    Gla;n näkemyksiä ilman muuta arvostan, kuten olen aiemminkin todennut.

    Visakallo Visakallo

    R.Ranta: ”Ymmärsin kirjoituksistasi, että et tekisi sopimusta aiemmin kuvailemillani ehdoilla vakuuden vuoksi, joka alkaisi vasta viiden vuoden kuluttua kertyä vakuustilille em. tavalla.”

    R.R:llä on näköjään taipumus ymmärtää meitä toisia väärin joko tahallisesti tai tahattomasti.  Eiköhän meistä yksi jos toinenkin ole tähän ikään ehtinyt tehdä erilaisia vuokra-, ym. sopimuksia. Linkkimastoista on minun tavoin monella muullakin varmasti kokemuksia. Kun sanon jotakin asiaa haasteelliseksi, niin eihän se sitä tarkoita, etten niin tekisi. Me vanhat myyntimiehet tiedämme, että mitä suuremmat haasteet, sitä suuremmat mahdollisuudet, – eikö niin, R.R.?

    R.Ranta R.Ranta

    Visa: ”R.R:llä on näköjään taipumus ymmärtää meitä toisia väärin joko tahallisesti tai tahattomasti.”

    Tuosta tulee mieleen isännän ja rengin hirvenmetsästys. Isäntä ampui ja kuinka ollakaan saaliksi tuli naapurin lehmä. Siihen isäntä tokaisi rengille, että me ammuimme naapurin lehmän. Tähän renki, että ketkä me??

    No, 10 kirjoittajaa kirjoittaa tänne karrikoituna viesteistä 80%. Viisi kirjoittajaa 50%.

    Kirjoita nyt Visa tänne joka alan  huippukokeneena, näiden myllysopimusten haasteista varoitukseksi kokemattomille ja ymmärtämättömille. Siksi juuri avasin tämän ketjun.

    Visakallo Visakallo

    Juuri sitähän minä R.R. ainakin omasta mielestäni teinkin. Oliko se kuitenkin väärin varoitettu?

    jees h-valta

    Huvittaa, todella huvittaa! Ikäni (työvuosia 45) kauppaa tehneenä on kuin maa olisi yhtäkkiä ryöstäviä hirviökoijareita väärällään. Kun varsinaisia väärinkäytöksiä ei ainakaan liiemmin ole edes medioitu. Vapaaseen kaupan periaatteeseen kuitenkin kuuluu ettei kaikki sopimukset ole aivan tismalleen samanlaisia euroiltaaan eikä sisällöltäänkään. Jokaisen tietenkin pitää lukea ja käsittää sopimus jota hyväksyy. Onko jotenkin metsäväki vähä-älyisempää kun maassamme kaikenlaisia kauppasopimuksia tehdään päivittäin tuhansia. Kun jopa MTK:n pitää yrittää profiiliaan näissä korottaa vaikkei koskaan ole esim. Brysselissä pystynyt minkäänlaiseen vaikuttamiseen. Ja kun se maastulissa lukee alkaa heti suorastaan lamaannuttava pelottelu. Älkää vain sopiko mitään ennen kuin MTK:n lakiapu on sen tarkastanut. Ne jotka eivät jäsenmaksua maksa saavat tietysti sopia mitä lystäävät. Niistä voidaan korkeintaan kehitellä varoittavia ennakkotapauksia. Täälläkin paikkakunnalla noin kolmen-neljän maanomistajan ryhmä pystyi lonkalta torppaamaan vihreän sähkön haaveet. Joka olisi ollut mitä mainioin valtti kovalle teollisuuspaikkakunnalle. Akkujen ja vedyn valmistus olisi vielä hienosti siivonnut hiilariaan viherpestyllä sähköllä. Mutta kuten sanoin. Ei ollut MTK-MHY vetoa niin ei vedetä piuhaa pitkin korpiketoa. Jopa yksityiset tavis omakotiasujat ovat hämmästelleet miksi hanke hiljeni.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 98)