Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • Gla Gla

    Miten vakuuden voimassaoloaika on määritelty?

    R.Ranta R.Ranta

    Gla varmaankin ymmärtää, miksi vakuus asetetaan ja kauanko vakuus on voimassa ollakseen vakuus. Kaikista mm. näistä sopimuksissa on kyse.

    Olenko jossakin Nostokoukku kirjoittanut, että laitos on jo valmis ja kontit on jo laivattu Saksaan. Kerroin vain mistä kysymys, kun tuulivoimahankkeen johdosta sain siitä aivan äskettäin hyvin mielenkiintoisen informaation.  Tuollaisen suunnitteluprosessi on iso ja ottaa oman aikansa. 1.2 miljardia on paljon rahaa. Toimijoita hankkeen kimpussa on todella huomattavan suuri joukko.

    Tein tämän keskustelunavauksen aivan samasta syystä, mitä metsälehden artikkelissa Arviointikeskuksen Vesa Hakola toi esiin. Metsänomistajista huomattava osa on ikäihmisiä, mihin joukkoon itsekin kuulun, joiden voi olla ongelmallista hahmottaa tällaisen suhteellisen moniulotteisen sopimuksen sisältöä.

    En halua kiistellä  kenenkään kanssa tuuli- ja aurinkovoiman periaatteellisista kysymyksistä. Kukin muodostakoon niistä oman käsityksensä.

    Ohjauskeinot järkevään menettelyyn ovat aiheesta lapsenkengissä.

    Gla Gla

    Ymmärrän vakuuden ns. normaaleissa tilanteissa. Tuulivoimalassa en tiedä, miten se käytännössä hoituu. Kukaan ei anna vakuutta, jonka takarajaa ei ole määritelty. Jos vakuus on määräaikainen, esim. 30 vuotta, mitä sen jälkeen tapahtuu. Myydäänkö mylly banaanivaltioon rekisteröidylle firmalle, joka ei saa vakuutta jatkettua.

    Kun jatkuvasti asian parissa viisastelet, voisit toki sanoa miten hommat on tapana hoitaa ja mikä olisi realistinen hyvä tapa hoitaa.

     

    Nostokoukku

    Tuskin sitä vanhenevaa myllyä tarvitsee myydä banaanivaltioon. Se on todennäköisesti jo alun alkaen rekisteröity sinne.

    R.Ranta R.Ranta

    Pahoittelut siitä, jos häiritsen mielenrauhaasi Gla. En tarkoita mitään viisastella, vaan herätellä ihmisiä tuulivoimasopimusten kanssa.

    Vaakuus on tärkeä asia, enkä millään muotoa vähättele sitä. Sopimukset ovat määräaikaisia jne.

    Kuten sanottu, jokainen muodostakoon itse näkemyksensä tuulivoimasta. Energiaa jostakin tarvitaan. Se lienee elintasomme elinehto. Sähköä on helppo käyttää ja sähkövehkeiden hyötysuhde on omaa luokkaansa. Jostakin sitä on tuotettava ja jos fossiilisia ei voida käyttää niin mistä? Ydinvoimakaan ei ole ongelmatonta ja fuusiota on kehitelty jo aika pitkään eikä valmistuminen ole ainakaan lähiaikoina näköpiirissä. Siksi vihreä vety lienee varteenotettava vaihtoehto.

    Gla Gla

    Aikuisten oikeasti… Gla varmaankin ymmärtää… Tuon jälken käy ilmi, ettei sinulla ole harmaintakaan aavistusta vakuusjärjestelyistä. Sitten onkin hyvä hetki alkaa keskustella sähköntuotannon menetelmistä, vaikka aiemmin et siihen halunnut keskustelua ohjattavan. Ihan tyypillistä Reimaa.

    Makarov

    Minä voin sen vakuuden katsoa miten se minun sopimuksessa on kirjattu kun pääsen kotiin ensiviikolla reissunpäältä.

    R.Ranta R.Ranta

    Enhän minä Gla mistään mitään ymmärrä, enkä varinkaan vakuuksista. Minulle vallan mainiosti Gla käy, että näin puolijulkisesti sovitaan niin. Näin hömppäkymmenellä on helppo jo tunnustaa asian tilan näin olevan. Mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää.

    No, jos nyt mieltäsi rauhoittaakseni Gla laitan sinulle nyt tässä kuitenkin eräästä sopimuksesta aiheesta, noin esimerkin vuoksi.

    Purkuvakuutta varten vuokranantaja ja vuokralainen avaavat suomalaiseen pankkiin yhteisen tilin, jota osapuolet voivat käyttää vain tiettyjen ehtojen mukaisesti. Vuokralainen sitoutuu siirtämään sinne 5 – 14 käyttövuosina 15.000 euroa vuosittain.   jne.

    Sinut näihin minunkin pikku harrasteluihini piäisi palkata, kun olet lukenut antaumuksella sen peruskoulun biologiankin kirjan ja näytät muutenkin käsittävän tätä tiedon tulvaa.

    Gla Gla

    Kiitos Makarov. Vakuuden toteutustapa ratkaisee, ei se että vakuus on olemassa. Mutta Reima se vaan jatkaa nälvimistään aloittamassaan viestiketjussa.

    Minusta huono esimerkki vakuudesta on se, että vuodet 1-4 vakuutta ei ole ja vuonna 5 vakuus on 15000 €.

     

    Visakallo Visakallo

    Eniten näissä tämänkaltaisissa asioissa aiheuttaa haastetta sellaiset vuokralaisen toimet, joihin vuokranantaja ei voi käytännössä vaikuttaa. Vuokralainen voi siirtää myllynsä  jo 1-4 vuodenkin aikana jollekin sellaiselle taholle, joka ei sitten vakuutta ala maksaakaan. Vuokranantajalla ei siinä tilanteessa ole oikein muuta tehtävissä kuin viimekädessä irtisanoa vuokrasopimus, mutta eipä siitä oikein paljon iloa olisi. Jonkin ajan kuluttua olisi Huutokaupat-sivustolla myytävänä tarpeeton tuulimylly tai useampi. Toivottavaa olisi, että paljon visioitu vetytalous lähtisi myös käytännössä täällä Suomessa toimimaan. Siitä ei valitettavasti ole vielä euronkaan vakuutta kenelläkään.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 98)