Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

  • Tämä aihe sisältää 98 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten KeMeRat toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • Petkeles

    Nämä asiat ja paljon muuta on sovittu sopimuksissa joita rupeleista tehdään.

    Yt. Tietäjä

    Nostokoukku

    Sopimus on aina kahdenvälinen asia. Mihinkäs sitten toinen osapuoli sormen laittaa, kun purkuvaiheessa sopimuksen toinen osapuolista on lakannut olemasta?

    Ola_Pallonivel

    Hankalaa on joo. Liekkö osa kirjoittajista tehnyt koskaan sähkösopimusta kummempaa? Ja se sähkösopimuskin varmaan se, mikä on ollut tänään uutisissa.

    On olemassa ihan kotimaisia pankkeja, jonne voi tehdä talletuksen ja nosto ainoastaan molempien niin halutessa. Kai noille pitkille sijoituksille jo jotain korkoakin saa, niin vastaa indeksiä.

    Ja ainahan investointiin liittyy riski. Minulle on koulussa opetettu, että riski ja tuotto kulkee käsikädessä.

    Visakallo

    Aikoinaan jäivät pyramidit tulevien sukupolvien tutkittavaksi ja ihmeteltäväksi. Meidän aikakaudelta jää suuret betonilätkät ja maatumatonta roinaa niiden ympärille.

    Nostokoukku

    Pieraistessakin on otettava pieni riski. Koulussa opettivat senkin, terveysopin tunnilla.

    Ola_Pallonivel

    Mikä riski pieruun liittyy?

    Nostokoukku

    Huolimattomasti suoritettuna riskinä on, että kaasun mukana housuun saattaa karata lusikallinen myös jotain karkeampaa.

    R.Ranta

    Pieni laskelma, epäilevälle Tuomaalle. Lukeminen kannattaa aina ja vähän laskeminenkin.

    Uudet myllyt ovat luokkaa 8 MW. Tällainen mylly tuottaa 35% hyötysuhteella luokkaa miljoona euroa sähkönhinnalla 40 e / MWh eli 4 senttiä/kWh.

    Sähkön hintaan perustuva kilpailututtu vuosivuokra on nykyään esim. 7,5% eli 75.000 euroa / vuosi / mylly. Puiston koko on kertaluokkaa 100 ha / mylly tai vähän yli. Uusien myllyjen käyttöiäksi lasketaan n. 35 vuotta.

    Jos ajatellaan että inflaatio olisi 3 % ja tallettamalla nämä saatavat vuokrarahat aina  nimellisellä korolla 4 %  35 vuoden ajaksi, niin tilillä olisi  35 vuoden kuluttua luokkaa 6.500.000 euroa.

    Epäilevän Tuomaan kannatta näin toimia, jos ei luota mihinkään vakuuteen, niin saa myllyn ainakin  purettua ja ehkä vähän suolarahaa lapsille tai lapsenlapsille.

    Kaupunkiin jossa punkkaan, on tulossa 1.2 miljardin vetyhanke. Vety tuotetaan konteissa. Kontteja sitten laitetaan halliin niin pitkä rivi, mitä kulloinenkin kapasiteetti halutaan olevan. Muutama tuulimylly ja aurinkokenno pitää olla tuotakin laitosta pyörittämään. Hukkalämpöä vedyn tekemisessä syntyy, jolla saadaan piiiitkän rivin torppia lämpimäksi.

    Nostokoukku

    ….on tulossa vetyhanke.. Tuleeko vai ei tule? Milloin alkaa rakentaminen ja milloin tuotanto?

    Näitä hankkeita on tulossa Suomeen yli 20 hanketta. Mistä energia ja mihin valmistettu vety?

    Visakallo

    R.Ranta: ”sähkönhinnalla 40 e / MWh eli 4 senttiä/kWh.”

    Mistä tuo sähkönhinta tulee? Tuulisähkölle maksettavaa takuuhintaa ei uusille myllyille enää ole. Eihän sähkön tuottajahinta ole jatkossa lähelläkään tuota tasoa, jos tuotantoa ei säännöstellä, tai sähkölle ei maksettaisi tuotantotukea.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 98)