Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • Ola_Pallonivel

    Tehdään sopimus ensin esim. 25 vuotta. Jos tarve jatkaa toiset 25 vuotta, vakuus uusitaan siinä vaiheessa. Muuten sopimus päättyy ja mylly puretaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuka purkaa myllyn jos sen omistaja menee konkurssiin ellei ole purkurahastoa?

    Puuki

    Tuulimyllyjen raadot jää yhteiskunnan eli veronmaksajien vastuulle .

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vaan jos veronmaksajat eivät maksa. Selvempää olisi jos vuokra olisi sen verran suurempi että se sisältäisi purkukulut. Osa häkkyrästä lienee kierrätettävissä uudelleen ja jos torni tehdään puusta niin sen voi polttaa.

    Ola_Pallonivel

    Purkua varten on olemassa RR:n mainitsema vakuus.

    Gla Gla

    Ja vakuuteen liittyy asioita, joihin pitää saada selvyys.

    ”Selvempää olisi jos vuokra olisi sen verran suurempi että se sisältäisi purkukulut.”

    Eli tuulivoimafirma ei edes suunnittele purkavansa myllyä, jolloin se ja siihen liittyvät riskit jää maanomistajalle. Ei kuulosta hyvältä. Kuka hinnoittelee nyt 40 vuoden kuluttua tapahtuvan purkamisen, kun ei edes koivukuution hintaa tiedetä.

     

     

    Nostokoukku

    Nyt asetuttavalla vakuudella saat 40 vuoden kuluttua luultavasti suunnitelman purkamisen toteuttamisesta. Lisäksi olisi hyvä selvittää mihinkä päin maailmaa vakuus on talletettu. Voi olla jossain veroparatiisissa ja täysin ”lukkojen” takana.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niinpä. On hankala kysymys. Toisaalta myllyissä on kuparia ja terästä, tulevaisuudessa ehkä puutakin, eli kierrätettäviä raaka-aineita.

    Gla Gla

    On myös paljon betonia, jota voidaan uusiokäyttää murskeena ainakin tällä hetkellä mara-asetuksen turvin. Mutta se on edelleen luokiteltu jätteeksi, joten tulevaisuuden uusiokäyttöprosessista ei ole tietoa. Tälläkään hetkellä betonimurskeesta ei saa rahaa. Hyvä, jos joku sen suostuu ottamaan vastaan ja toisaalta kun ollaan metsässä, materiaalien kuljetusmatkat on pitkiä eli siitä aiheutuu kustannuksia. Ties millä sähkörekoilla tulevaisuudessa ajellaan ja mitä se vaikuttaa kustannuksiin.

    Teräsmateriaaleista tuskin sellaisia rahamääriä saadaan, että sillä paria prosenttia enempää purkukuluja saadaan kuitattua.

     

     

    Nostokoukku

    Harvalla maanomistajalla on massiivisten betoniperustusten purkuun tarvittavaa kalustoa. Niillä joilla on, eivät tule hyvän hyvyyttään perustuksia murskaamaan, etenkin kun lopputuote on arvotonta. Teräksellä ja muilla metalleilla ei kateta kuin murto-osa kustannuksista. Puuta ei tule myllyissä olemaan. Ei tullut puukerrostaloistakaan menestystä, hypetyksestä ja innovoinneista huolimatta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 98)