Keskustelut Metsänomistus Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 98)
  • Muistakaa kilpailuttaa energiahankkeet, alla villilännen meininki.

    Merkitty: 

    On maanomistajille erittäin tärkeää, että he kilpailuttavat tuuli- ja aurinkopuistot. Alalla vallitsee villinlännen meininki. Asiaan perehtymättömiä ja ymmärtämättömiä viedään kuin kuoriämäriä. Ei mitään sopimuksen allekirjoituksia ennen kuin maanomistajaryhmä on perustettu tai valtuutettu joku muu taho kilpailuttamaan hanke.

  • Visakallo Visakallo

    Syövät kyllä, mutta miten selvitään sitä ennen olevasta kymmenestä vuodesta?

    Visakallo Visakallo

    Jo pelkkä tehtaan luvitus vie nykylainsäädännöllä vähintään viisi vuotta. Suunnittelu, rahoitus ja rakentaminen toiset viisi vuotta.

    Gla Gla

    RR: ”No aikuisten oikeasti Gla, myllyille vaaditaan sopimuksissa indeksiin sidotut purkuvakuudet. Esim. nykyrahassa 150. 000 euroa / masiina.”

    Tapahtuuko näin ja suostuuko vastapuoli tuohon? Vakuudetkaan eivät ole ilmaisia, varsinkaan 30 vuotta.

     

    Apli

    Visan huoli on helppo jakaa, tämä tulisi ottaa myös maanomistajan joka vuokraa alueitaan tuulivoimayhtiöille huomioon purkukustannuksien muodossa jos homma ei kannata mylly voi joutua purkuun.. Tuo 3000MW kuulostaa hurjalta ja on kyllä toteutumassa 2 vuoden sisällä noin. Mulla on tuttu OX2 firmassa töissä, kehittävät tuulivoimahankkeita suomessa, ruotsissa, norjassa sanoi että norjaan ja varsinkin ruotsiin tulee erittäin paljon lähivuosina lisää tuulivoimaa jotenka sitä kautta ylimääräisen sähkön vienti suomesta voi olla hankalaa, mielellään myisivät sitä tänne.

    Visakallo Visakallo

    Sähkön hinta on jo nytkin ollut Pohjois-Ruotsissa niin alhainen, ettei vienti sinne kannata, vaikka kaapelien kapasiteetti riittäisikin. Valitettavasti myös halpa kruunu houkuttelee suurimman osan tulevista vety-, teräs-, ym. investoinneista sille puolelle.

    MaalaisSeppo

    Tuulimyllyyhtiöiden konkurssiin kannattaa varautua niin, että lohkoo myllyn maa-alan omaksi tilaksi ja tekee siitä esim kiinteistöyhtiön. Jos mylly-yhtiö menee konkkaan, niin menee myös ko kiinteistöyhtiö, eikä ko yhtiön omistaja joudu purkuhommiin.

    Puuki

    Esim. USA:ssa on erämaita joissa entiset  tuulimyllyt hallitsevat maisemaa. Samaa ei kannata tilata Suomeen.  Eli parasta on vaan varautua kaikkien tuulimyllyn maalleen saaneiden myös purkukustannuksiin.

    Gla Gla

    Vakuusasiasta vielä. Kun nyt rakennettavan myllyn purkuvuotta ei tiedetä, se voi olla jotain 25 ja 50 väliltä, millainen vakuus tässä toimii? Vakuuden antaja on kiinnostunut vakuuden ottajan kyvystä selviytyä velvoitteistaan, jottei vakuus jäisi sen maksettavaksi. Mutta kuka tietää tuosta, kun aika on noin pitkä eli kuka antaa vakuuden jollain järkevällä hinnalla. Varsinkin, kun se sidotaan indeksiin eli kukaan ei tiedä, mihin indeksi kehittyy. Vakuus voi olla määräaikainen, mutta sen jälkeen jatkostahan ei ole tietoa. Tällaiseen ei maanomistaja voi sitoutua.

    Sitäkään ei tiedä, mitä myllyn purku 30 vuoden kuluttua maksaa. Lainsäädäntö elää koko ajan, kierrätysvaatimukset ja raportointivelvoitteet kasvaa. Käytännössä siis purkukustannukset kasvaa. Monen maanomistajan perikunta on se, joka sotkua saa aikanaan selvittää.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mites tuulivoiman tuottajien yhteinen purkurahasto, onko perustettu? Jos se on konkursseissa velkojien ulottumattomissa niin siitä saa purkuun varat.

    MaalaisSeppo

    Turha maanomistajan on pohtia näitä purkurahastoja. Niitä saa odottaa vuosia ja voi olla, ettei tule koskaan. Pitää toimia itse ja heti. Kiinteistöyhtiö pystyyn ja sen omistus holding yhtiön kautta. Siitä sitten nostamaan lähes verottomia tuloja, eikä tarvitse miettiä vuokralaisen konkurssia. Natalia Salmela näytti hyvän tavan toimia.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 98)