Keskustelut Metsänhoito MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
  • MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

    Merkitty: 

    <b>Maaseudun Tulevaisuu 23.10 </b>

    <b>Vaikka maatalouteen </b>onkin ostettu aiempaa vähemmän kasvinsuojeluaineita, tilastoissa kasvinsuojeluaineiden kokonaismyyntimäärä on kasvanut.

    Kasvun selittää eteläisen ja keskisen Suomen havumetsiä vioittavan juurikäävän torjunta urealla. EU-tilastoissa ei kasvinsuojeluaineiden maa- ja metsätalouskäyttöä Tukesin mukaan toistaiseksi eritellä.

    Kasvinsuojeluaineiden metsätalouskäyttö ohitti vuonna 2012 maatalouskäytön. Nykyisin metsissä käytetään jo reilusti yli kaksinkertainen määrä kasvinsuojeluaineita maatalouteen verrattuna.Tämmöiset jutut ovat syöttö vihervasemmiston lapaan

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1222493

  • Nuakka

    Aiheeseen liittyen: Taannoisilla Australian reissuilla kuulin, kuinka puuvillan viljelyalueella on vatsa – ja suolistosyövät yleisiä. Syynä ehkä torjunta-aineiden lentolevitys pelloille, ja paikallinen tapa kerätä kaikki sadevesi talteen katoilta säiliöihin. Sitä sitten juovat kun muu vesi loppuu. Kuulemma ”tank water” on hyvänmakuistakin.

    Scientist Scientist

    Tässä Suomen ehkä tunnetuimman toksikologin Jouko Tuomiston kirjoitus glyfosaatista. Kannattaa lukea.

    skepsis.blob.core.windows.net/skepsisweb/Skeptikko-2016-3_kiistelty_glyfosaatti.pdf

    Scientist Scientist

    Ja tässä vielä yksi asiaa valottava artikkeli. Asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin mediasta voisi päätellä. Ihmiset ei hahmota riskejä oikein.

    http://www.duodecimlehti.fi/duo13394

    Haba Haba

    Lopun lause:” Siksi voidaankin sanoa, että muuntogeenisia tuotteita on testattu vuosikausia yli 300 miljoonalla amerikkalaisella, eikä mitään hälyttävää ole ilmennyt.”

    kertoo kaiken, kyseessä on puusilmä.

    Visakallo Visakallo

    Geenimuuntelulla on ollut Suomessa paha kaiku, mutta sitäkin tapahtuu luonnon omasta toimesta jatkuvasti. Lajit sopeutuvat sillä tavalla muuttuviin olosuhteisiin. Muistui myös mieleen, minkälaisia kauhukuvia maalailtiin myös puiden kloonauksesta vielä 90-luvulla. Luontoaktivistit kävivät jopa tuhoamassa istutettuja kloonikoivikoita ainakin Mäntyharjulla. Omat kloonikoivikot onneksi säästyin näiltä iskuilta, ja alkavat kohta olla päätehakkuuiässä.

    jees h-valta

    Minusta kloonattu ja geenimuunneltu on hiukan erityypin jalostusmuotoja. Geenimuuntelu tapahtuu nimenomaan geeniperimää näpelöiden jonka pidän itsekkin hiukan arvelluttavana. Sensijaan kloonit ovat kahden lajin yhdistämistä kloonaamalla eli peremman kloonia siirretään kasvatettavaan. Se ei jää niinkutsutusti luontoon elämään kovinkaan pitkään vaan katoaa luonnollisesti. Geenimanipulaatio taas jatkaa arvaamatonta elämäänsä luonnossa ja voi olla hetken päästä suurikin ongelma. Jos perimää on näpelöity esim. osaamattomasti.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kloonaus ei oikeastaan ole jalostusta vaan lisäystä: jokaisessa kasviyksilössä on määritelmän mukaan sama perimä. Jos se on sattumalta altis jollekin tuhonaiheuttajalle, saattaa mennä kerralla iso kasvusto.

    GMO-organismi on jalostettu, mutta vähän tarkemmin ja täsmällisemmin kuin perinteisen kasvinjalostuksen risteyttämällä tai pelkästään valitsemalla (esim. hyvät puuyksilöt siemenviljelmille) saatu tuote. Manipuloinnin uusin menetelmä on ns. geenisakset, joilla saadaan vielä tarkempi tulos. Esimerkiksi jos saataisiin kehitettyä hirville maistumaton mänty tai tyvilaholle vastustuskykyinen kuusi, niin menekki olisi varma.

    Jätkä

    Minusta Kloonaus on kopiointia, ei sen kummempaa. Esim Visakallon Kloonikoivut on kasvatettu valikoitujen  / valikoidun emopuun kasvupisteistä ja ne olisivat täydellisiä kopioita emopuustaan, ellei kasvuaikana olisi olosuhteet vaikuttaneet myös. Niinkuin lapsen kehittymiseen vaikuttavat perintötekijät ja jos hän näyttää paikalliselta postimieheltä, niin ympäristötekijät.

    Geenimanipulointi meneekin sitten aika pahasti tieteen puolelle ja mielestäni siinä peukaloidaan jopa DNA:ta.

    Hybridihaavat ovat kai risteytetty, joten siinä ollaan vielä lähinnä käsityön asteella, kuten myös omenapuiden ym Jalostamisessa.

    jees h-valta

    Jätkä aivan oikeassa.

    Scientist Scientist

    Mielenkiintoista tämä eurooppalaisten ja amerikkalaisten kovin erilainen suhtautuminen gmo:hon.  Itse en oikein tiedä miten suhtautuisin, mutta tuskin aivan niin suui peikko kuin pelotellaan. Saa  ero Euroopan ja USAn välillä on suhteessa kantasolututkimuksiin.

    Näyttää sitä että EU on jäämässä kovasti jälkeen USAsta monellakin alalla. Missä on euroopplaiset alustatalousfirmat ? Kaikki uusi näyttää tulevan USAsta ja siellä etupäässä Kaliforniasta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)