Keskustelut Metsänhoito MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)
  • MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

    Merkitty: 

    <b>Maaseudun Tulevaisuu 23.10 </b>

    <b>Vaikka maatalouteen </b>onkin ostettu aiempaa vähemmän kasvinsuojeluaineita, tilastoissa kasvinsuojeluaineiden kokonaismyyntimäärä on kasvanut.

    Kasvun selittää eteläisen ja keskisen Suomen havumetsiä vioittavan juurikäävän torjunta urealla. EU-tilastoissa ei kasvinsuojeluaineiden maa- ja metsätalouskäyttöä Tukesin mukaan toistaiseksi eritellä.

    Kasvinsuojeluaineiden metsätalouskäyttö ohitti vuonna 2012 maatalouskäytön. Nykyisin metsissä käytetään jo reilusti yli kaksinkertainen määrä kasvinsuojeluaineita maatalouteen verrattuna.Tämmöiset jutut ovat syöttö vihervasemmiston lapaan

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1222493

  • Scientist Scientist

    Glyfosaatti ei ole kielletty USA:ssa liittovaltiotasolla,mutta jotkin osavaltiot ovat kieltämässä tai rajoittamassa sen käyttöä. Sama tilanne on EU:ssa. Glyfosaattia ei ole varmuudella todettu syöpää aiheuttavaksi, WHO/IARC luokitus on 2A ei 1. Glyfosaatti on akuutisti vain vähän myrkyllinen. Se vaikuttaa kasvin  entsyymiin, jollaista ihmisellä ei ole. Yhtä kaikki, glyfosaatin vastustus johtuu paljolti GMO kasvien vastustuksesta. Kieltämällä glyfosaatti estetään sitä kestävien kasvien/siemenien tulo markkinoille. Ainakin näin jotkut uskovat.

    Aimo Jortikka

    Bayer suastui kuitenkin Amerikassa joukkokanteessa maksamaan 10 miljardia korvauksia, lähinnä oli kai puutarhureita. Sielähän jotkut oli sairastunut syöpään. Riittävä epäilys oli että glyfosaatti oli syynä. Oli kai kysymys siitä ettei pakkauksessa kerrottu kaikkia mahdollisia riskejä mitä pitkäaikaisesta käytöstä saattaa olla.

    Rane

    ”Kieltämällä glyfosaatti estetään sitä kestävien kasvien/siemenien tulo markkinoille. Ainakin näin jotkut uskovat.”

    Luonnollisesti glyfonkestävyyttä on turha jalostaa lajikkeeseen jos sitä ei tarvita.

    Maajäämissä ja syöpävaarallisuudessa on samoin kuin myrkyllisyydessä kyse siitä kuinka paljon /usein glyfosaattia käytetään.Geenimuunneltujen kasvien viljelyssä Glyfosaattia ruiskutellaan useamman kerran kasvukaudessa ja tämä aiheuttaa rikkakasveissa resistenssiä mikä taas johtaa suurempiin käyttömääriin.Ei ihme jos ongelmia ilmaantuu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    On epäilys että glyfosaatti aiheuttaisi ongelmia muun muassa pölyttäjähyönteisille. Rehujen ja riistan kautta jäämiä saattaa tulla ihmisten ravintoonkin. Ainakin peltopyyn lihasta sitä lienee löytynyt. Mitenköhän riistan ruokintapaikkojen rehut. Ei ole enää mitään paikkaa pallolla minne ihminen ei olisi kemikaalejaan tupsautellut.

    Scientist Scientist

    Syövän suhteen näyttö glyfosaatin karsinogeenisuudesta on kuitenkin aika epämääräinen. Muistaakseni on jopa vedetty pois/mitätöity joitakin epämääräisiä tarkoitushakuisia eläinkokeita.

    Pohjoismaissa ja tietääkseni myös Yhdysvalloissa maanviljelijät ja puutarhatyöntekijät on se ammattiryhmä joka sairastaa syöäpää vähiten. Jos kiinnostaa googlatkaa NOCCA study ja Syöpärekisteri.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyönteisvaikutus tai hypoteesi oli että niiden suolistobakteerit häiriintyi vät glyfosaatista. Noita bakteereja ihmisilläkin on ja ne vaikuttavat moneen asiaan terveydessä, mm. vastustuskykyyn ja allergioihin.

    Scientist Scientist

    Tässä linkki ammatti ja syöpä tutkimuksiin. Suuren riskin ammatteja mm. ravintolatyö, asfalttityö , hitsaustyö, putkimies yms. Vähäisen riskin ammatteja mm. maanviljelijä, puutarhatyöntekijä,  opetustyö, pappi.

    http://www.terve.fi/artikkelit/pohjoismainen-selvitys-ammattien-syopavaarat-vaihtelevat-suuresti

     

    glyfosaatin kohdalla on ollut epäilyjä erityisesti lymfoomasta, joka on muutenkin yleistyvä syöpämuoto.

    Scientist Scientist

    Tässä ohjeita yksityiselle metsänomistajalle Washingtonin osavaltiossa. Kovasti neuvotaan ruiskuttamaan glyfosaattia ennen istutusta tai heti sen jälkeen. Suomessa tästä on tietääkseni luovuttu jo aikoja sitten.

    http://www.wafarmforestry.com/sites/default/files/pdfs/Education/SFLO101/4-SitePrep.pdf

    Tilley

    Glyfosaatti aiheuttaa myös keliakiaa ja muita autoimmuunisairauksia, kuten IBD-suolistotulehdussairauksia. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/

    academic.oup.com/jcag/article/3/Supplement_1/89/5760551

    Metsuri motokuski

    Onhan niitä nyt muitakin kuin glyfosaatti. Itseasiassa glyfoa käytetään vähän peltohehtaaria kohden eikä lähes joka vuosi. Meillähän glyfolla tapahtuva pakkotuuleentuminen on kielletty.

    Enemmänkin olisin huolissani kasvinsuojeluaineista ja korrenvahvistajista ynm. Niitä mätetään parikin kertaa vuodessa. Glyfoa käytetään vain juolavehnän torjunnassa.

    Metsän määrää tietenkin nostaa kantokäsittelyaineet. En usko että niiden levittäjät olisivat pahoillaan vaikka siitä luovuttaisiin

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)