Keskustelut Metsänhoito MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
  • MT:Metsässä peltoja enempi kasvinsuojeluaineiden käyttöä

    Merkitty: 

    <b>Maaseudun Tulevaisuu 23.10 </b>

    <b>Vaikka maatalouteen </b>onkin ostettu aiempaa vähemmän kasvinsuojeluaineita, tilastoissa kasvinsuojeluaineiden kokonaismyyntimäärä on kasvanut.

    Kasvun selittää eteläisen ja keskisen Suomen havumetsiä vioittavan juurikäävän torjunta urealla. EU-tilastoissa ei kasvinsuojeluaineiden maa- ja metsätalouskäyttöä Tukesin mukaan toistaiseksi eritellä.

    Kasvinsuojeluaineiden metsätalouskäyttö ohitti vuonna 2012 maatalouskäytön. Nykyisin metsissä käytetään jo reilusti yli kaksinkertainen määrä kasvinsuojeluaineita maatalouteen verrattuna.Tämmöiset jutut ovat syöttö vihervasemmiston lapaan

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1222493

  • Menninkäinen

    Purkista riippuen urea on kosmetiikkaa, kasvinsuojeluainetta, lannoitetta, autokemikaalia, ym

    Tilley

    Tälläkin palstalla minusta monet suhtautuvat turhan positiivisesti glyfosaatin käyttöön metsänhoidossa. Glyfosaattikuormitus aiheuttaa väestötasolla ihmisille monenlaisia sairauksia, ja minusta se pitäisi pikaisesti kieltää kokonaan. Kuten DDT:kin aikoinaan. Aika aikaansa kutakin. Myrkkyjen käyttö ei ole nykyaikaa.

    tamperelainen tamperelainen

    EUn käsityksen mukaan mustikkamehukin olisi kasvinsuojeluaine.jos sitä käytettäisiin juurikäävän torjuntaan

    Jätkä

    Urea on kokolailla puhdasta typpeä ja liuoksessa on 2 osaa vettä ja yksi osa typpeä. Luokittelussa : Ei aiheuta vaaraa käyttäjälle. Ympäristön kasvillisuudelle urea antaa lisäpotkua. peltolannoitteissa on myös runsaasti typpeä, mutta se ei ole luokiteltu kasvinsuojeluaineeksi, kuten kantokäsittelyaine on luokiteltu.

    Suomalaiset edustajat ovat taas kusseet omiin muroihinsa EU:ssa.

    mehtäukko

    Kyllä. Ihan lorottamalla eikä ruikkimalla.

    MaalaisSeppo

    Onkohan rootstop valmiste laimentamattomana kasvinsuojeluaine  vai vesilioksena? Luonnontuotehan se on. Käsittämätöntä, jos luokitellaan kasvinsuojeluaineeksi. Ureankin kohdalla kyseenalaista. Eli jäljelle jää glyfosaatti.

    rompe

    En olen nähnyt metsässä samallalailla kuin pellolla useampien hehtaareitten alalla ruskettuneita nurmialoja ruiskutuksen vaikutuksesta jollakin aineella ja tahtovat aina ruiskuttaa nurmen viljelykierron lopussa 3-5 vuotta.

    Metsän viljelykierto jotain aivan muuta

    Panu Panu

    Heh, kun samaa tavaraa käytetään lannoitteena niin sitä ilmeisesti ei lasketa. Muistaakseni urean käyttö kantokäsittelyssä vaatii jopa kasvinsuojeluaineen käsittelykoulutuksen.

    Planter Planter

    Ihminen tuottaa virtsaa vuorokaudessa keskimäärin 1,5 litraa, se sisältää ureaa 2,5%. Vuodessa ihminen lorottelee pönttöön, josta se taitaa löytää tiensä luontoon ja puskiin 14 litraa ureaa. 5,5 miljoonaa Suomalaista lorottaa vuodessa 77  miljoonaa litraa ureaa. Odotamme EU:ta kieltoa moiseen toimintaan!

    Ola_Pallonivel

    Hyvä, että uutisoidaan. Noista litkuista pitääkin uutisoida, että saadaan esim. Glyfon käyttö kiellettyä. Metsäänhän sitä ei tarvitse, kun on vaihtoehtojakin.

    Metsänomistaja kusee itse omille saappailleen, kun käyttävät myrkkyjä metsään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)