Keskustelut Metsänomistus Mtk ja Mhy yhteys

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
  • Mtk ja Mhy yhteys

    Vuoden 2015 alusta yhteys ongelma tuli korostuneesti esille, kun Mtk kaappasi Mhyt.

    Mtk ja Mhy yhteys aiheuttaa monenlaisia ristiriitoja ja jääviysongelmia, joista kärsijinä ovat puuntuottajat.

    Mtk ja Metsäliitto ( Metsägroup ) hallituksia ja hallintoneuvostoja vastaavissa hallintoelimissä istuu monesti samat ihmiset.

    Luottamushenkilöillä tulee tehtävissään valintoja eteen, ollako Metsäliiton, metsänomistajan vai Mtk n puolella.

    Ainakin raakapuukartelliasianhoito osoitti, että puuntuottajat metsänomistajat jäivät sivuun tässä valintatilanteessa.

    Metsänhoitoyhdistykset menetti tai menettää MTK kytköksensä seurauksena näin riippumattomuutensa. Paljolti lie kyse Mtk järjestön omien tarpeiden täyttämisestä metsänomistajien kustannuksella.

    Metsänhoitoyhdistykset ovat Mtk lle alisteisia. Mtk tulee mm. hyväksyä metsänomistajien metsänhoitoyhdistysten sääntömuutokset. Ei riitäsääntömuutoksen tekemiseen, että yhdistys hyväksyy. Miksi näin? Mihin tällä pyritään Mtk ssa tai Mhy ssä.

    Mhy menettää paljolti edellytyksiään ja luottamusta MTK kytköksensä takia metsänomistajien edustamiseen metsäänsä liittyvissä tehtävissä.

  • jees h-valta

    Hienoa toiveajattelua mutta emme tee puukauppaa YK:ssa emmekä Brysselissä vaan täällä kotimaan ”kannolla”. Suomi on kansainvälisissä marginaalia joka ei näy eikä kuulu. Kansallisella tasolla (kuten Puola) osattiin sopia miten kauppaa tehdään eli kiristämällä ja väkisin vääntämällä ja hiukan jopa uhkailemalla.
    Suomen mepit näkyy äänestelevän mitenkuten sattuu eikä kansllisesta edusta haisuakaan. Esimerkkinä autojen verotus jossa eräs oli sitä mieltä että kaikki saa kruisailla mielensä mukaan minkä tahansa EU-valtion kilvillä meillä vaikka maailmantappiin asti.
    Sanoihan alkuvuosina moni meppi ettei sinne lähdetä tekemään kansallista politiikkaa vaan EU-politiikkaa. Hyvin on näkynyt.

    jees h-valta

    Nämä sukupolvenvaihdosten aiheuttamat puukauppahalut lähinnä yhtä vikkaan mielikuvituksen tuotetta. Vanhat omistajat tekevät vain puukauppaa tasaisemmin ja tämä nuorten ”piikki” myynnissä johtuu vain ja ainoastaan sen vaihdoksen jälkeisestä rahapulasta. Joka vie metsät mutta ei tuo pitkäjänteistä tasaista vaan hetken rykäisyn joka näkyy tottakai tilastoissa. Ennen vaaleja tässä varmaan luvataan vaikka kuuta tavoitella mutta arkeen kun palataan tulee puunmyyjälle lisää makseltavaa. Kuten monelle muullekkin taholle.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Köytyvän kansakunnan on jostain verotuloja saatava,köyhältä varattomalta vaikea lisätä verotaakkaa,jos maksurahat sosusta saatava.Perintöveron suhteen olen Jessen linjoilla,ei verot mukavia maksaa,mutta jostain hyvinvointiyhteiskunta kustannettava,ettei alas tarvitsisi ajaa.

    Periminen halvempaa ,kuin ostaminen.Jalkasen verolinjauksilla kyllä hommataan ajansaatossa kiinteistövero,johon sitten aikojen kulussa menee rahaa metsänomistajilta monin kertaisesti perintöverokertymään nähden.

    Sisareltani lapsinee menee tänä vuonna kymmeniä tuhansia euroja perintöveroja puolison pois menon johdosta.Summa on iso,mutta alle 10% perittävän omaisuuden arvosta,eli tuplasti varainsiirtovero ja puukauppa piristyy.

    MaalaisSeppo

    Tässäkin ketjussa taas tuodaan esille tarve saada puuta liikkeelle (A Jalkanen). Määräänsä enempää puuta ei osteta. Voisi tietysti ajatella, että tarkoituksena onkin puun liikkeelle saanissa siirrellä puita pisteiden A ja B välillä edestakaisin?

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)