Keskustelut Metsänomistus Mtk ja Mhy yhteys

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)
  • Mtk ja Mhy yhteys

    Vuoden 2015 alusta yhteys ongelma tuli korostuneesti esille, kun Mtk kaappasi Mhyt.

    Mtk ja Mhy yhteys aiheuttaa monenlaisia ristiriitoja ja jääviysongelmia, joista kärsijinä ovat puuntuottajat.

    Mtk ja Metsäliitto ( Metsägroup ) hallituksia ja hallintoneuvostoja vastaavissa hallintoelimissä istuu monesti samat ihmiset.

    Luottamushenkilöillä tulee tehtävissään valintoja eteen, ollako Metsäliiton, metsänomistajan vai Mtk n puolella.

    Ainakin raakapuukartelliasianhoito osoitti, että puuntuottajat metsänomistajat jäivät sivuun tässä valintatilanteessa.

    Metsänhoitoyhdistykset menetti tai menettää MTK kytköksensä seurauksena näin riippumattomuutensa. Paljolti lie kyse Mtk järjestön omien tarpeiden täyttämisestä metsänomistajien kustannuksella.

    Metsänhoitoyhdistykset ovat Mtk lle alisteisia. Mtk tulee mm. hyväksyä metsänomistajien metsänhoitoyhdistysten sääntömuutokset. Ei riitäsääntömuutoksen tekemiseen, että yhdistys hyväksyy. Miksi näin? Mihin tällä pyritään Mtk ssa tai Mhy ssä.

    Mhy menettää paljolti edellytyksiään ja luottamusta MTK kytköksensä takia metsänomistajien edustamiseen metsäänsä liittyvissä tehtävissä.

  • jees h-valta

    Puuntakunen heittelee tilojen määrän laskua ja robotointia yms. Ainut jolla todella on EU ollut vaikuttamassa on nimenomaan tilojen määrän raju lasku. Ja se on nimenomaan meidän olemattoman kansallisen edunvalvonnan syvää pyllistystä viljelijöille. Puolassa taas voi maanviljelijä erittäin hyvin samaan aikaan EU.n huomassa. Ei hädän hättää. Tämä on puuntakusen ”ansioluettelon” keskeisin ”extra”.
    Miten kehtaat, kysyn vaan. Ajat ilmeisesti juuri samaa metsätalouteen että pienet alle tuhannen hehtaarin tilat kyykkyyn konsteista välittämättä ja tehot tappiin. Robot todella senkin sitten hoitelee ja sieltä se mo sitten robon kyydillä vaivaistaloon kitumaan.

    jees h-valta

    Toisekseen et ole puuntakunen kertonut itsekkään mitä ”extraa” se metsänomistaja nyt sitten on saamassa MTK:lta jota voisi todella alkaa pitää jonain edes yrityksenä. Kuten tiedämme vahvasti kepu-sitoutunut hallinto vie toimintaa poliittisella mandaatilla joka tulee suoraan Sipilän kalupakista. Kuten tiedämme ”lehmänkaupat” jälleen kukoistaa vaalien jälkeen ja kaikki pyhät ”lupaukset” ovat kaupan että saadaan mieleinen koalitio hallitsemaan. Mikään ei ole puolueista niin vallanahne kuin kepu. Sille uhrataan kaikki ja puolet valtakuntaakin jos tarve vaatii. Ja vaatiihan se kuten monesti ennenkin josta tämä tuttu kansan lause ”kepu pettää aina” kumpuaa.
    MTK ei ole sitoumuksia tehnyt MHY:lle, ainoastaan MHY:t ovat kuuliaisuuttaan joutuneet todistamaan monenlaisilla mulkkauksilla joista Päijänne ja joku pienehkö muukin poikkeama on.

    jees h-valta

    Ja se mitä olisin kernaasti tilalle tarjonnut ei enää ole mahdollista eli metsänomistajien edelleen hallinoima MHY ja edes se pieni mutta ”lehmänkauppoja” tarvitsematon aito metsänomistajan edunvalvontakoneisto. Ilman valtion perintäjärjestelmää olisi pärjätty toiminnasta turhat karsimalla ja kaupallista puunjälleenmyyntiä tehostamalla. Nyt laillisesti eikä kuten ennen. Yhden toimihenkilösukupolven eläköitymisen jälkeen homma olisi alkanut elää ja mahdollisuus valtakunnan sisällä olisi jopa varteenotettavaan toimintaan. EU.lle emme voi mitään muuta kuin pysyä siitä mahdollisimman kaukana. Aivan sama jos se ”promille” edustajiamme siellä käyttää verovarojamme turhaan palloiluun. On ay-liikeitäkin monenkokoisia joten ei metsä olisi sen kummempaa kaivannut. Ei ne muutkaan alojen ay:t siellä EU:ssa juokse vaan yrittävät vaikuttaa nimenomaan kansallisella tasolla. Juuri siellä missä ne puukaupatkin tehdään.

    Visakallo Visakallo

    Se on van niin, että EU vaikuttaa jatkossa entistä enemmän meidän metsäasioihimme halusimme sitä tai emme.
    MTK:lla on sentään 20 vuoden kokemus näistä EU-kuvioista.
    Tiedämme vallan hyvin, miten siellä äkkinäistä viedään kuin litran mittaa.

    jees h-valta

    Tiedämme kyllä!
    En nyt ex-maat.min.Korkeaojaa ole koskaan kovin äkkinäisenä pitänyt mutta vietiin kyllä ehkä enemmänkin kuin litran mitalla. Sanoisin ennemmin saavilla.

    jees h-valta

    Ehkä vielä pieni toivonkipinä elää juuri näiden ulkopuolelle MTK:sta jääneiden kapinaliikkeen laajentumisesta koko Suomeen. Toivon sitä todella ja siinä olisin kernaasti mukana.

    Kivelänhanttu

    Erosin Mtk:sta vuosia sitten kun ehdotti sähkön hinnannostoa nelinkertaiseksi (takuuhintajärjestelmä). Kävin eilen oli Mtk:n järjestämä vaalipaneelissa. Ei ole realistista kuvitella verojen kevennyksia ja perintöverosta luopumista tässä taloustilanteessa. Realiteettia olisi vaatimukset tasavertaiseksi muun yritystoiminnan kanssa. Metsäpuoli sivutettiin melkein olankohautuksella, ei lupaa hyvää.

    Nimetön

    No ei kovinpaljon Jeesmiehellä ollut ideoita Mtk:n ja Mhy:n kehittämiseen. Tarkoittiko Jees että Suomessakin pitäi palata takaisin niihin 12-16 lehmän navetoihin? En tunne Puolan tilannetta mutta kehitys on varmasti ollut raju ehkä saman lainen kuin Virossa. Virossa maito tuotetaan pääasiassa yli 500 lehmän navetoissa ja hintaan 23 s/l. Pahasti on Suomi kehityksenkelkasta pudonnut ilman Jees miehen neuvojakin.

    jees h-valta

    En ainakaan näkisi siinä mitään pahaa vaikka palattaisiinkin hiukan pienempiin navettayksiköihin. Ei se maaseudun autioituminen ainakaan pahenisi enää. Toki minua ei kiinnosta MTK:n kehittäminen pätkääkään mutta solidaarisuutta tunnen kyllä viljelijäväestölle. Maidon hintataso ei ole heidän keksintönsä. Eu ja Venäjä napit vastakkain. Siitä se juontaa.
    Metsän kaas käy juuri kuin edellä mainittiin että päästiin pönkittämään isoa ja unohtumaan sen kainaloon. Jo nyt on sieltä taholta tullut mhy:lle viestiä liian alhaisista jäsenmaksuista. Joten tiedätte mitä tuleman pitää. Itseni ulkoistan tästä jossain kohtaa varmasti. Ehken masa sitä ensimmäistäkään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä MTK+mhy on yhdessä vahvempi toimija, sekä paikallisella, kansallisella että EU-tasolla. EU:n ja laajemmankin tason eli YK:n metsä- ja ilmastopolitiikalla on suuria vaikutuksia meillä, joten niihin on syytä olla vaikuttamassa.

    Ehdin juuri lähettää ehdotuksen MTK:hon, että perintöverot saisi vähentää perimistä seuraavan 10 vuoden aikana puunmyyntituloista. Niillä olikin pöytälaatikossa vielä parempi ehdotus (Metsäuutiset): lahjaverosta saisi metsävähennyspohjaa. Se pohja olisi kyllä oltava sitten 100% eikä 60% kuten nykyinen metsävähennysmalli. Tuo jos toteutuu, sillä voitaisiin oikeasti saada sukupolvenvaihdoksia ja puuta liikkeelle. Maatalouden sp-mallin siirtymistä metsäpuolelle en pidä realistisena, mutta toki sitäkin voidaan pitää mahdollisena vaihtoehtona sellaisilla tiloilla, joilla voi elää metsäyrittäjänä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)