Keskustelut Metsänhoito motokuskin painajainen

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 66)
  • suorittava porras

    #”Kyllä pihkatappi oikeassa ettei tämä mo:lle kuulu pätkääkään missä tekoasennossa kaupattu palsta on. Jos nimet alla kauppakirjassa pulinat pois”#

    Kun yhtiön ja korjuuyrityksen välisessä sopimuksessa lukee , että kohteilla ei saa olla työskentelyä haittaavaa aluskasvosta , niin sitä ei todellakaan saa olla . Jos ehto ei täyty , metsänomistajalla ei ole nokan koputtamista sen suhteen , jos palsta jää em. syystä tekemättä.
    Motokuski on tähän tilanteeseen kaikkein vähiten syyllinen joutuessaan muiden tekemien päätösten seurauksena sopimattomaan kohteeseen . Oman isäntänsä ohjeita kuunnellen ja korjuuesimiehen suosiollisesti kannustamana kuljettaja siirtyy vähin äänin kriteerit täyttävälle leimikolle ja piste ! Tilanteessa ei jäädä isännän kanssa kinaamaan ….eikä itkemään . Tilanne on sama , jos maasto alkaa upottaa . Työ keskeytetään vahinkojen välttämiseksi . Työtä jatketaan vasta kun olosuhteet sallivat töiden jatkamisen .

    Olen pitänyt asiaa esillä siksi , että työ voitaisiin tehdä suunnitelman mukaan ilman turhia keskeytyksiä . Se raivaamatta jättäminen pyrkii nimittäin kaatumaan juuri metsänomistajan päänsäryksi , ei motokuskin – viime aikoina erityisesti . Puukauppa käy nimittäin hiljaisenkin kysynnän aikaan niillä , jotka ovat pitäneet tuotantokoneistonsa (=metsänsä) kunnossa . Muiden kohdalla on esiintynyt vain sitä päänsärkyä : )

    pihkatappi

    Älkää tehkö noita paskeikkoja. Sehän on ostomiehen vika jos ei teidän sopimus täyty. Metsänomistaja voi neuvotella sitten ostomiehen kanssa jatkosta, kauppasopimusta tuossa rikotaan.

    pihkatappi

    Just tuo olisi kaikkien etu.

    oksapuu

    Ostomiehen painajainen

    Hakkuusopimusaika ummessa ja leimikko hakkaamatta…

    Ammatti Raivooja

    Musta myös vois miettiä voisko näitä ennakkoraivaustarpeita kirjoittaa ylös johonkin esimerkiksi metsätaloussuunnitelmiin, että ois aikaa toteuttaa tai asennoitua niihin?

    Metät kunnossa!

    Suorittavalle portaalle täydet pisteet asian esittämisestä!
    Kriitikoille kysymys – onko suorittava porras yhdessäkään kommentissa kyseenalaistanut yhdenkään palstalaisen sopimusta, erityisesti sen sisältöä mm. raivauksen osalta? Jos sitä raivausmainintaa ei ole niin sitten sitä ei ole! Suorittava on juurikin todennut, että motomiehen sopimuskumppani ei ole MO. Olkaa vaan tyytyväisiä jos raivaamattomat kohteet teillä käydään hoitamassa ja korjuujälki on silmiä hivelevää – ainakaan Uudellamaalla ei pääsääntöisesti raivaamattomia tehdä. Tai jos tehdään, tehdään ennakkoon raivaus, josta on maininta sopimuksessa ja joka tehdään MO:n kustannuksella.

    jees h-valta

    Metät kunnossa, mitähän merkitystä korjuujäljellä on esim. päätehakkuussa?
    Useimmitenhan alue muokataan ja minulla ainakin on merkitystä myös jokusella jäävällä havupuullakin. Vaikka ovatkin vain pieniä tassaleita ne suojaavat lehtipuuta hallalta. Ja todella tekee sen, kokemustakin asiasta on.

    Ammatti Raivooja

    Kaikesta samaa mieltä paitsi siitä, että ennakkoraivausasia on yhtiön vastuulla hoitaa kuntoon/selväksi/teettää eikä maanomistajan.

    Ammatti Raivooja

    Ainakin täällä on valistuneet ostomiehet ja miellyttävä toimintaympäristö motokuskeilla. Ostomiehet ykskantaan ovat sitä mieltä, että ei näitä kukaan tee jossei näitä raivata. Ittelläkin tulee joskus jopa olo, että eihän täällä nyt niin paljoa ole kun niitä raivaa mut kyllä ne on varmasti oikeassa, että vähäsemmätkin kannattaa raivata. Kuulostaa juurikin siltä, että ongelmat ovat suorittavan metsäyhtiön sisällä kun samanlaisia metsänomistajat ovat varmasti täällä kuin sielläkin.

    Nii eikös sillä yhtiöllä ole 2 vuotta aikaa korjata ne puut sieltä ja miten se sillo metsänomistajan päänsärky on?

    pihkanaama

    Minä olen tottunut tekemään päätehakkuumetsään ennakoivan raivauksen 3-5 vuotta ennen aiottua päätehakkuuta. Samalla kaadan moottorisahakokoiset aluspuut, joista tulossa korkeintaan yksi kuitu ja teen niistä polttopuita. Jos kuvio liian kaukana tiestä, tyydyn pelkkään raivaukseen. Tätä en tee pelkästään korjuun helpottamiseksi, vaan vähentääkseni hakkuun jälkeistä raivaustarvetta, kun alla oleva vesakko ei pärähdä heti kasvuun. Se on jo kuollut ison metsän varjostukseen. Harvennuskohteetkin kävelen läpi raivaussahan kanssa olipa metsäsuunnitelmassa mainintaa raivuusta tai ei. En koe tuota kovin vaivalloiseksi hommaksi, vaan mielestäni hyödyttää metsänomistajaa parempana harvennuksen lopputuloksena.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 66)