Keskustelut Metsänhoito motokuskin painajainen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 66)
  • Pähkäilijä

    Sotkuista?

    jos tarkoitti roudatonta maaperää kenties, siinä sitä harvennuskuusikkoon sotkua tulis ellei tuo ole jäätynyt.

    edit – muutenhan tuo video ei liity otsikon aiheeseen.

    H-vallan kriitikko

    ””””Olen tullut siihen tulokseen, että raivaamattomuuden maksavat käytännössä ne, jotka ovat hoitaneet metsänsä hyvin, eli he saavat puistaan huonompaa hintaa mitä pitäisi”””

    Aivan oikein Puun takana on ymmärtääkseni päätelty.
    On aivan selvää, että edellä olevissa videoissa esitetyissä esimerkki
    leimikoissa korjuu kustannusten ero on vähintään kaksinkertainen,
    mutta kantohnitojen ainoastaan nimellinen.

    Mielestäni yksinkertaisin keino asian korjaamiseksi olisi tienvarsi-
    tai tehdashintaan siirtyminen raakapuun hinnoittelussa.

    ChesterC

    Homma seisahtui nimenomaan siihen, että ko kuviota ei ollut raivattu. Eli motokuskin mielestä se oli painajainen. No hommaan saatiin jonkunmoinen kompromissi. Opetuksena, että raivaus tai raivaamattomuus pitää merkitä selkeästi hakkuusopimukseen.

    suorittava porras

    #”Jos Metsäfirma teettää koneella raivausta niin sitten sitä tehdään ja piste. Näytti se käyvän koneellakin raivaus. On väärin että motomies rankaisee maanomistajaa, kiistassa joka kuuluu metsäfirman ja koneurakoitsijan neuvottelupöytään. Sekä motomies, että maanomistaja ovat siinä asiassa sivullisia. ”#

    Ei ole suinkaan kysymys rankaisemisesta , jos edellytetään , että urakointisopimusta noudatetaan . Jos palsta ei täytä korjuukelpoisuusehtoja tilanteeseen tartutaan . Tarvittaessa annetaan aikaa hoitaa asiat kuntoon ja jatketaan työtä vasta sen jälkeen .

    Mitä tulee mainitsemaani puutavaran laadun varmistamiseen , on se peitteisissä olosuhteissa lähes mahdoton tehtävä . Vajaalaadun osuuden kasvaessa liian suureksi aletaan yrittäjää sakottaa alentamalla taksaa tai vaatimalla korvaamaan ylisuuri vajaalaadun osuus . Tämän vuoksi laadultaan vähänkin epävarmat tapaukset valmistetaan alempaan laatuluokkaan. Aluskasvos lisää merkittävästi epävarmuutta.

    Myös tietyn tason alittava korjuutyön laatu on tullut korvausvelvollisuuden piiriin .Työn laatu on ollut poikkeuksetta heikko puutteellisesti raivatuilla kohteilla . Nämä tekijät liian korkeiden työkustannusten lisäksi tulevat johtamaan siihen , että kaikissa puukaupoissa on ehdottomasti huolehdittava siitä , että kohteen raivaustarvetta ei ole .

    Jos kaikilla ei ole haluja pitää taimikoistaan huolta ,on raivaussahaan
    tartuttava viimeistään ennen hakkuutoimenpiteitä .
    Tämä on valitettavasti se kallein ja tehottomin tapa hoitaa metsää.

    PS.
    Ketähän sinne neuvottelupöytään lopulta tarvitaan , kun korjuuesimiehet ja yrittäjä(t) yhdessä ovat sitä mieltä , että raivaamattomille työmaille ei mennä aikaa viettämään .
    Puuta on saatava tuotantolaitoksille rivakkaan tahtiin ja laadun on pysyttävä sallituissa rajoissa niin puutavaran , kun korjuujäljenkin osalta.

    Korpituvan Taneli

    Suorittava ei näköjään suostu ymmärtämään sitä tosiseikkaa että metsänomistaja on vastuussa raivaamattomuudesta vain jos kauppakirjassa on merkintä ”myyjä raivaa”.

    Jos ostomies ostaa pöheikön ja merkitsee kauppakirjaan ”ei raivaustarvetta”, niin silloin vastuu on siirtynyt ostajalle. Onko tämä niin vaikeaa ymmärtää.

    Puun takunen on varmaankin oikeassa että myös raivattujen leimikoiden myyjät kärsivät siitä että raivaamattomia ostetaan. Ilmeisesti leimikon kunto ei vaikuta riittävästi mottihintaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Vaikka Taneli teoriassa onkin oikeassa, käytännössä tuolla systeemillä homma menee varmuudella metsään ja tässä tapauksessa vahinkojen korjaaminen voi olla mahdotonta. Siksi tämä keskustelu on mielestäni täysin turhaa. Meistä lähes jokainen tietää, millaiseen kuntoon leimikko kannattaa kauppaa tehtäessä laittaa.

    huski

    Kiitos taneli asian selkeytyksestä.Raivaajathan maasta tuntuu vähenevän ja raivuuta on jo nykytilassa tarkkaan optimoitava oikeisiin kohteissiin,väliheittona hyvään keskusteluketjuun, onko koskaan tukittu miten voisi motohakata ”huonoja kohteita”ihan ajan kanssa ja olisiko markkinoilla tilaa ammattitaitoisille kova hermoisille huonon metän hakkaajille,eli sippi kerrallaan ja lasku perään?

    Pähkäilijä

    Huski, tuntiveloituksella tuo homma on hoidettavissa mutta jostain syystä ei puunostajat ole asiasta innostuneita.

    kovahermoisetkin kuljettajat alkavat suunnittelemaan alanvaihtoa jos aloitusvideon mukaisia harvennuksia on tarjolla pelkästään, ei liene alalle liikaa tulijoita muutenkaan niin kenen etua ajaa alanvaihtajatkaan.

    Meilläpäin ei enää tuollaisia kuvioita ole vastaan tullut, ostopuoli joko jättää ostamatta tai sitten kauppakirjassa on merkitty ennakkoraivaus tarpeelliseksi, ikävää jos kaikkialla ei vielä näin ole. Toki Harjavalta on asia erikseen.

    jees h-valta

    On siinä meillä suorittava. Laatii aivan omat sääntönsäkin hakkuille. Enpä juuri jaksa uskoa että metsäyhtiön ja koneurakoijan sopimukseen tulisi mainintaa ettei raivaamattomia tehdä. Eikä nämä minun tapaamat konemiehet kyllä aivan noin ole niuhottaneet. Ei juurikaan mainintoja alikasvoksista tahi muistakaan vaivoista. Hommansa tekevät ja lähtevät. Helppo tuota on täällä mainostaa kun on ison firman omissa metsissä viimevuodet pääasiassa touhunnut. Muistaakseni. Ikäänkuin kiva suojatyöpaikka jossa on helppo vaatia sitä ja tätä.

    kuusessa ollaan

    Usko vaan Jees, kyllä ne sopimusmerkinnät raivauksesta vaatii jokainen järkevästi (taloudellisesti) ajatteleva metsäkoneyrittäjä vaatii. Ne, jotka eivät ole vaatineet, saavat varmasti tehdä ihan omaksi mielenkiinnokseen noita kuusenturrikoita.

    Muuten, tollainen alusmetsä on jo syönyt kasvuvoimaakin todella paljon valtapuustolta ja olisi järkevintä ollut raivata jo hyvissä ajoin. Nyt ovat maassa maatumassa ja vasta nyt antamassa ne ravinteet valtapuustolle.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 66)