Keskustelut Metsänomistus Motivan ohjeistus mnee metsään

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Motivan ohjeistus mnee metsään

    Lueskelin motivan ohjeistusta sähkö / puulämmityksestä.
    Ihmettelen ajatuskulkua joka viisailla siellä on.
    Tai ymmärtäähän tuon, sähköyhtiöiden etuhan siinä on kyseessä.

    Toisinpäin toimimalla hyötyy lämmittäjä.

    Siitä sai käsityksen että puulämmityksellä tasataan huipputehon tarve noin 30 kertaa Loppu 200 päivää lämmitetään sähköllä.

    Itse teen juuri päinvastoin kovilla pakkasilla lämmitän sekä puulla että sähköllä.

    Vuodessa 200 kertaa (päivää) lämmitetään puilla ja 30 päivää kovimmilla pakkasilla huipputeho otetaan sähköllä.

  • Gla

    Noin se minullakin menee. Talossa on suora sähkölämmitys ja varaava uuni. Lämmitys puilla alkaa syys-lokakuussa, kun ainakin yölämpötila edellyttää lämmitystä. Kausi loppuu vapun tienoilla. Noin 7 kk tuosta tulee eli n. 200 pv.

    Moni sanoo, että polttaa parin päivän välein puuta uunissa, mutta kauden alkua ja loppua lukuunottamatta itse poltan päivittäin.

    pihkatappi

    Pakkaskelillä joka päivä hellassa ja pönttöuunissa tulet. Kovalla pakkasella sitten puuhellaa lämmitetään aamuin illoin. Plussakelillä pönttöuunissa joka toinen päivä tuli. Ei tule seurattua polttopuun menekkiä lämmityksessä, pihasauna ja siellä pesuvesi lämpiävät myös klapeilla ja klapihuolto on mulla sellaista keräilyä että en tiedä itsekään miten paljon niitä on.

    Ehkä mulla noudattaa sitten tuota Motivan ohjeistusta, puuta palaa enempi kun kelit kylmenee.

    Korpituvan Taneli

    Meillä rivitalossa myös suorasähkö ja varaava takka. Jos kesällä on sateisia ilmoja niin kesälläkin tulta takassa aina joskus. Sanoisin ettei ole normaali kesänä yli kahden viikon välejä.
    Sitten juuri se 200 päivää vuodesta sähkö tasailee lämpötiloja. Varmaan sellainen 180 päivää on joka päivä tuli, jos ollaan kotona. Olemme sen verran paljon mökillä että kylmänäkin aikana rivitalo asunnolla kolmenkin vuorokauden välejä joskus.

    Mökillä pelkästää puulämmitys. Varalla olevaa sähköpatteria ei esim viime talvena edes nostettu esille. Joskus on lämmittänyt toistakymmentäkin yötä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Kun sähkölasku pyörii vakiona alle neljänkympin kuukaudessa ei kait sitten paljon ole sähköyhtiötä elätetty. Enkä juuri sille linjalle vakiasumisessa aio lähteäkkään. Mökillä eri kun on etäällä ja pitää saada muutamassa tunnissa kylmä kämppä lämpöön. Silloin käytetään sekä puu-että täyssähkökapasiteettia.

    A.Jalkanen

    Jos maassamme juuri nyt korvataan paljon sähköön ja öljyyn pohjaavaa peruslämmitystä puulla ja lämpöpumpuilla, sähkön kokonaistarve – ja vastaavasti myös sähkön huipputehon tarve – jää alhaisemmaksi kuin muuten.

    Puulämmitys on viitseliään valinta. Nostan hattua teille! Maassa tarvitaan vähemmän ydinvoimaloita teidän ansiostanne.

    Mukavuudenhaluinen kaupunkilaistalollinen sen sijaan tuottaa vesikiertoiseen järjestelmään peruslämmön ja käyttöveden ilma-vesilämpöpumpulla ja huipputehon klapeilla. Sähkövastus voi olla tässäkin vielä varalla.

    hemputtaja

    Ihan oikeille immeisille Anneli hattua nostaa. Hyötyarviokin taitaa osua oikeaan.

    Eli tuo arvio ydinvoimalta säästymisestä. Muistelen jostain saaneeni vihjeen, että näin on. Eli jos immeiset lopettaisivat tupasensa lämmittämisen puulla nyt just, olisi äkkiä jostain löydettävä kokonainen ydinvoimala.

    En viitsinyt tarkistaa Metsätilastollisesta vuosikirjasta, mutta polttopuun käyttö mökkeröisissä, linnasissa ja saunoissa taitaa pyöriä 6 – 7 miljuunan kiintokuution huitteilla.

    Ei tuo Motivan ohje/tieto huono ole sekään. Suurimmalla osalla asujista ei taida olla omaa metsää vieressä eikä aikaa pilkkeiden tekoon, ei myöskään tilaa puuvarastolle (muija nakuttaa, jos tuo motin halkoa olohuoneeseen). Puulämmityksellä sitten vain tasataan talven suurta sähkölaskua.

    Ammatti Raivooja

    Mulle tuleva sähkö on tuotettu 85% puulla ja 15% turpeella. Mulla on yks tuttava viherhörhö ydinvoiman vastustaja, jolta kysyin mistä sähkö tulee. Sitten ku se kerto niin heti katoin, että 30% ydinvoimaa ja 35% kivihiiltä. Lisäksi muutti just kaukolämmön ulottumattomiin niin suorasähköllä lämmittää. Nää arkielämän viherhörhöt on just tälläsiä. Vattenfallin tekemän tutkimuksen mukaan vain 10% suomalaisista tietää käyttävänsä ydinvoimaa. Ydinvoima on järkivimpiä sähköntuotannon muotoja, et ei siinä mitään.

    e-h

    Sähkölämmitys meilläe talossa,uuni takkasysteemi on keskellä taloa joita säännöllisesti lämmitetään puulla,sauna myös puulla,sähkönkulutus n 7000kw/v,mökillä myös kolme tulisijaa.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)