Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 258)
  • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

    Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

    Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

     

     

  • Scientist Scientist

    Katsoin ohjelman vasta jälkikäteen. Eniten ihmetettää mm. Luken edustajien sekoilu vai oliko niin, että toimittaja oli leikannut heidän järkevimmä kommenttinsa pois.  Suuri puute oli se, ettei metsien kasvua ja hiilinielua tarkasteltu pidemmällä aikavälillä 1960-luvulta alkaen.

    Kummallista on myös, että toimittajan mielestä ympäristöjärjestöjen osallistuminen päätöksen tekoon on OK, mutta metsänomistajien osallistuminen on väärin. Uskomatonta, jos MTK:n edstajan puheenvuoro keskeytettiin todella.

    sitolkka

    Koko homma on yhtä sekoilua.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Remie: ”Visakallo niin hyviä ja viisaita sanoja että liikutuin :”

    Visaisessa kallossa ajatus tosiaan on hyvin selkeää ja johdonmukaista.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Kukaan ei viitannut siihen, että hakkuiden rajoittamisella aiheutettaisiin harvaan asutulle maaseudulle totaalinen työttömyys, mistä seuraisi muuttoliike kaupunkikeskuksiin.  Tuhansia asuntoja, kouluja ym rakennuksia teitä ja muuta infraa poistuisi käytöstä.  Uudet jouduttaisiin rakentamaan toisille paikkakunnille.  Eikö näihin kulu yhtään luonnonvaroja ja synny uusia kasvihuonekaasuja?

    Remie

    Tähänhän on tähdätty koko 2000 luku. Maaseutu puistoksi.

    Reima Ranta

    Ymmärrän hyvin poliittisesta ohjauksesta vapaiden tutkijoiden ja Luken välisen ristiriidan hakkuumäärien laskennassa. Lukessa häärii vain sellaiset tutkijat, jotka suostuvat ministeriön poliittiseen ohjaukseen. Totuutta ei etsitäkään, vaan toteutetaan poliittisia päämääriä.

    Näin on aina ollut metsäpolitiikassakin.

    Ihmettelen vieläkin, kuinka tällainen metsäpoliittinen vapaus saatiin aikaiseksi, jota uusi metsälaki edustaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onkohan Lepällä joku ässä hihassa, kun oli MOT-ohjelmassa sitä mieltä, että kyllä tässä 80 miljoonaa mottia voidaan hakata. Niin kyllä minäkin ajattelin vielä jokin aika sitten. Ehkä Leppä luottaa siihen, että metsänielut plus niin sanotut ”joustot” riittävät.

    https://mmm.fi/lulucf

    ”Asetuksen mukaista metsäjoustoa käytetään silloin, jos nielu velvoitekaudella on vertailutasoa pienempi. Tällöin maat voivat laskea vertailutasoa pienemmän nielun metsäjoustoon asti nollana. Metsäjousto on jäsenmaakohtainen, ja Suomen metsäjousto kaudella 2021–2030 on yhteensä 44 miljoonaa hiilidioksiditonnia. Jos nielu on vertailutasoa ja metsäjoustoa pienempi, aiheutuu pienenevästä nielusta jäsenvaltiolle laskennallinen päästö. Metsäjouston käytön edellytyksenä on, että metsät ovat jäsenmaassa nielu, ja että jäsenmaa on laatinut pitkän aikavälin vähähiilistrategian. … Suomi sai neuvotteluissa hyvin metsäisenä maana 10 miljoonan hiilidioksiditonnin erityisjouston kaudelle 2021-2030.”

    sitolkka

    Voidaan hakata tarvittaessa niin paljon kun puuta riittää. Mulla on ihan oma pakka josta ei ässät lopu. Ja niin pitää Suomellakin valtiona olla.

    Rane

    Tuo että Reima on ollut pikkuvirkamies joka on pelännyt isoja virkamiehiä tuo ymmärrettäväksi hänen nykyiset mielipiteensä.Nimittäin että puolustaa EU:n asettamia yhteen maahan kohdistuvia mielivaltaisia ja epäselviä hakkuidenrajoitusaikomuksia metsänomistajien vapaudella.

    Tolopainen Tolopainen

    Täällä metsänomistajat tavoittelee mahdollisimman suuria hakkuumääriä, vaikka se johtaa puunhinnan laskuun. Jos vaikka puolitetaan metsänmyynnit ens vuonna ja katsotaan, saako kuidusta 50€ kiinto. Metsäteollisuuden investoinneista pääosa suuntautuu tropiikkiin, ei hakkuiden lisäyksia täällä sysi-Suomessa tarvita. Vanhat tehtaa ajetaan loppuun, eikä uusia pahemmin ole rakenteilla. Kustannusten nousu syö metsätalouden kannattavuutta joka vuosi ja puunhinta vain laskee. Energiantuotannossa ei katteet ole lähelläkään enää sitä tasoa, mitä hienopaperista metsäteollisuu sai huippuvuosinaan 2000-luvun alussa, senjälkeen kannattavaisuutta on pidetty ylöä puun hintaa laskemalla ja sulkemalla paperikoneita. Ilman Kiinan sellubuumia, metsissä olisi hyvin hiljaista, huonot ajat voivat palata.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 258)