Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 258)
  • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

    Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

    Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

     

     

  • suorittava porras suorittava porras

    Joo….o. Kun puututtaisiin samalla tarmokkuudella pintamuotiin ja kerskakulutukseen ,oltaisiin enemmän oikeiden asioiden äärellä.

    kuusessa ollaan

    Jos Suomen MAHDOLLISEN hakkuutason noususta on näin kova ongelma tulossa, pitäisi nyt Ruotsissa olla kansannousu ja Volvoja palaa kadulla. Siellä kun hakkuut ovat olleet paljon intensiivisempiä jo vuosikymmeniä ja hakkuut ovat olleet 80-100 % kasvusta. Kannattaa vaikka etsiä käsiin heidän tilastojaan ja miettiä, miten poliittisia nämä hiilinielut todellisuudessa on.

    Remie

    En tiedä kuinka päästösakot lasketaan. Ainakin laskenta pitäisi olla  asukasmäärä / neliökilökilometri. Mitä enemmän asukkaita neliökilometrillä sitä isommat maksut.

    Kurki Kurki

    MOT-ohjelmasta 28.10.2019 klo 20.00.

    Alussa joku luontoaktivisti sanoo, että ”on käsittämätöntä, että Suomi antaa ohjeita miten hiilinielu pitää laskea”.

    — Miksiköhän Suomi ei saa antaa ohjeita?

    Hyytiälän mittausaseman tutkija esittelee hakkuiden lisäämisen aiheuttamaa hiilivaraston supistumista metsien kasvun pienenemisen seurauksena vaikka kasvu palautuisi myöhemmin samalle tasolle.

    — Harhaanjohtamista. Suomen metsien hakkuutaso vaihtelee vuosien mukaan ja noiden hiilivaraston supistumisen vastapainoksi tulee myös näitä hiilivaraston lisäyksiä hakkuiden laskiessa. Lisäksi pitäisi huomioida se, että tällä nykyisella metsien käsittelymenetelmillä Suomen metsät lisäävät kasvua joka vuosi yli miljoonan kuution verran vuodessa. Vuoteen 2035 mennessä yli 15 milj.m3 ja silloin Suomen metsät kasvaisivat vuodessa 125 milj,m3.

    Sekoilua. Soimakallio vastaa toimittajalle, joka sanoo Suomen tavoitteen olevan vuoteen 2035 on hiilineutraalius, että Suomen hiilidioksidi päästöt ovat nyt 42 milj.tn/v, jotka pitäisi saada nollaan 15 vuodessa. Eikö Soimakallio tiedä mitä hiilineutraalius tarkoittaa? Se tarkoittaa, että hiilinielut ovat suuremmat kuin hiilipäästöt eli ei tarvitse pudotaa hiilipäästöjä nollaan vaan sen verran, että päästöt alittavat hiilinielun tason. Siihen riittää jo Helsingin kivihiilen käytön lopettaminen.

    Luken Suomen viimeinen hiilinielulaskelma viime kesältä on 38 milj.m3 /https://yle.fi/uutiset/3-10818133.                Tuosta Soimakallion ilmoittamasta Suomen CO2-hiilipäästölukemasta 42 mil.tn/v kun vähentää Helsingin kivihiilen tupruttelun lopettamisen n. 4 milj.tn/v,

    niin CO2 nielut= – 38 milj.tn/v ja päästöt 42-4= +38 milj. tn/v eli ovat tasapainossa.

    Suomen CO2- tavoitetaso on heti tasapainossa, kunhan Helsingin kivihiilipäästöt loppuvat.

     

    Remie

    Miksi Suomi on yleensä  sekaantunut moiseen kisailuun kuin hiilinielu. Henkilöä kohti suomen osuus Telluksen hiilipäästöistä on vai 1,6 promillea. Promille määrä on on niin pieni että on sama lisääkö suomi hiilen määrää vai vähentääkö. Suhteuttakaa oomaan pankkitiliinne . Laskekaa siitä 1,6 promillea niin suhde alkaa hahmottumaan. 8 miljardia / 5 miljoonalla. Sanoisin että eräät tahot haihattelevat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suomen kasvihuonekaasupäästöt 2018. Kaikki khk-päästöt yhteensä ilman maankäyttösektoria 56,5 milj. Co2-ekv. Siitä vähennetään maankäyttösektorin nielu -14,2, saadaan 42,3.

    https://www.stat.fi/til/khki/2018/khki_2018_2019-05-23_kat_001_fi.html

    Puuki

    Mikähän logiikka tuossa Luken tilastossa on, kun esim. v. 2009 metsät on olleet hiilinielu liki 50 milj. ekv.t ja samana vuonna puutuotteet on olleet hiilipäästöä. Muina vuosina puutuotteet on laskettu olleen  hiilinieluja kuten ne onkin.

    Nyt mediassa puhutaan vain viime vuoden pienentyneen metsän hiilinielun mukaisesti vaikka tänä ja seuraavina vuosinakin tilanne vähentyvien hakkuiden myötä taas muuttuu ihan erilaiseksi.

    Edelleen ihmetyttää mm. se että luvattu kompensaatio hiilinielulaskelmiin Suomelle epäedullisesta ilmastosopimuksesta on päässyt unohtumaan.  Kompensaatiolupaus johtunee siitä, että Suomen pieniä hakkuumääriä ja suurta hakkuusäästöä vertailujakso ajalla ei silloin huomioitu olenkaan (?) .  Nythän ne näyttää vaikuttavan toiseen suuntaan eli ”hakkuumäärälupaa” pienentävästi.

    Jos politiikka ja poliittiset intohimot ei pääsisi sotkemaan metsänkasvatusta ja sen hiilinielun laskentaa, niin kaiken järjen mukaan olisi todennäköisintä, että vuosittaiset hakkuusäästöt lisääntyy entisestään, koska metsien vuosikasvu jatkaa kasvamistaan kuten on tehnyt jo n. 50 vuotta. Ja kasvun lisään voidaan vaikuttaa mm. metsityksiä lisäämällä, jalostuksen hyväksikäytöllä ja muulla hyvällä metsänhoidolla. Sillä voidaan lisätä tukkipuuosuuden suht.kasvuakin, joka lisää myös pidemmän ajan hiilivarastoja.

    Remie

    Etelän valtioita kiukuttaa vain Suomen metsät. Heitä ei olisi saanut päästää tänne kuikuilemaan lainkaan. Läpi kateellisista porukkaa. Suomi on mukana 1,6 promillen osuudella ,vaikka se oli koko hiiltä niin sillä ei ole merkitystä. Tehkööt ne joita on enemmän.

    mehtäukko

    Oliko Koli-foorumissa ollut Ruotsin maat. yliopiston professori Tomas Lundmark jossain julkaisussa. Mainitsi ettei puita voi varastoida metsiin. No, kaikkihan tietävät kuinka kestävää kehitystä moisesta seuraa. Tai jos metsät on hävitetty aikoja sitten.

    Puuki

    Suhteuttakaa oomaan pankkitiliinne . Laskekaa siitä 1,6 promillea niin suhde alkaa hahmottumaan

    Sehän on  hyvin huomattava summa (vitsivitsi).

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 258)