Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

  • Tämä aihe sisältää 258 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 258)
  • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

    Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

    Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

     

     

  • Visakallo

    Kyllähän se yleensä niin menee. Nuorena ollaan vähävaraisia ja velkaisia, mutta vanhempana velat on maksettu ja nettovarallisuus noussut.

    Remie

    Kumpainenkaan ei vaikuta yhteiskunnan talouteen millään lailla. Kysymys on yhteiskunnan eri osien taloustilanteesta. Ysityinen hoitaa omat asiansa ei niistä voi päättäjiä syyttää mutta kun yhteiset asiat jätetään hoitamatta ja kun rahat loppuu niin aletaan säästämään ja liertämään totuutta miksi ollaan tähän kierteeseen jouduttu niin jokaisen kansalaisen pitäisi alkaa miettimään  tilanteen korjaustoimia ja syytä siihen miksi on tämä tilanne. Käsittämätöntä että ihmiset kykenenevät itselleen valehtelemaan ja luomaan tekosyitä perus ongelman kiertämiselle. Yhteiskunnan hyvinvointi on koko kansan hyvinvointi. Ei yksityisen varoja voida käyttää koko kansan yhteisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Sekin aika tulee jos ei järkeä ala löytymään.

    Kurki

    Planter: Hakkuiden suhde puuston määrään tulee pysyä vakiona vertailukauteen 2000-2009 nähden.

    Vertailujaksolla hakkuut olivat keskimäärin 59 milj. mottia ja keskikasvu 100 milj. mottia.

    Lulucf -asetuksen mukaan hakkuut  2020..30 voisivat siis olla 0,59 *118= n. 70 milj.m3.

    Planter

    Karkeasti noin. Tosin Suomelle myönnettiin lisäksi niitä joustoja 44 milj. m3 ajalle 2021-2030.

    Kurki

    Remie: Miksi valtion kassa on tyhjä, miksi toiminnot ajettu lähes kaikki alas.

    Valtion kassa tyhjeni eikä riittänytkään tuli 50 miljardia velkaa 2009-2015 Suomen kilpailijamaita kokeampien palkankorotusten vuoksi jo 2000-luvun alusta lähtien vuoteen 2015. Siinä meni kansainvälinen hintakilpailukyky. Vaikka 2009…2015 talous ei kasvanut yhtään eli uutta jaettavaa ei tullut, silti julkisen sektorin palkkoja oli pakko korottaa (ay-liikkeellä on valta) ja niihin jouduttiin ottamaan sitten velkaa. Siis talouspolitiikkaa”velkaa palkankorotuksiin”.

    Vasta kun Sipilä painosti ay-liikkeen Kikyyn eli palkkoja alennettiin heti n. 5%  ja luotiin lisäksi ohjema palkkojen alentamiseksi muihin kilpailijamaihin nähden. Tuottavuuden nosto 5% ja palkkojen pitäminen ennallaan niin kauan, että  kilpailijamaat nostavat palkkoja 5% enemmän kuin Suomi eli yhteensä 15%.  Näin saatiin vienti vetämään ja verotuloja kassaan ropista. Vertailuksi Ruotsin talous kasvoi 13% 2009-2015  eli ei maailmalla ollut mitään lamaa tuona aikana, mikä selittäisi Suomen heikon talouskehityksen.

    kim1

    Vaatii 2%:n BKT : n kasvun,että julkisia palveluita voidaan ylläpitää,ilman leikkauksia/ velanottoa..,ei ole kymmenen vuoden aikana montakaan kuukautta BKT  kasvanut niin paljon….,ja nyt on jo tiedossa että tulevasta palkkakierroksesta tulee erityisen haastava..(Onhan Suomen Suurimman puolueen (SAK),kassaholvit täynnä rahaa….,elikkä pitkiäkin lakkotaisteluita  voi olla tiedossa….

    Remie

    Suomessa on käyty koko itsenäisyyden ajan palkkataisteluja, kuinka EU: valtakaudella tilanne niin ramaattisesti muuttui että kaiken aikaa pitää elää velaksi. Ei riitä selitykseksi, Yhteiskunta perii maksuja ennen näkemättömät määrät euroja , mihin rahat menevät. Miksi yhteiskunnan palkkamenot kasvoivat merkittävästi kun EU:n virkamiehet alkoivat asioita hoitamaan. Onko yhteiskunnan palkkalistoilla ylipalkattuja virkamiehiä joiden työpanos ei vastaa heidän palkkaansa, näistä yli suurista palkoista pitää luopua jos ne saavat koko talouden polvilleen. Vienninhän piti vetää kuin siimaa kun EU saadaan mukaan, kaikki piti niin olla hallinnassa, miksi ei ole. Kuinka me pärjäsimme lainkaan ilman EU:ta. Olen elänyt paljon pidempään ennen EU aikaa ja asiat hoidettiin , velat maksettiin. Koko Suomi rakennettiin ennen EU: n aikaa. Nyt ei kyetä pitänään niitä toimintoja yllä jotka tyhjätä luotiin . En ole niin typerä ettenkö tietäisi milloin menee metsään . Nyt mennään ja juuri niin kauan kunnes taas olemme itsenäinen valtio. Suomi seiso omilla jaloillasi äläkä luota vieraaseen apuun. Onko tuttua, mitä, kuka sanoi noin.

    Puuki

    Planter: Hakkuiden suhde puuston määrään tulee pysyä vakiona vertailukauteen 2000-2009 nähden.

    Vertailujaksolla hakkuut olivat keskimäärin 59 milj. mottia ja keskikasvu 100 milj. mottia.

    Hakkuiden lisäksi lasketaan sahatavara pitkäaikaiseksi hiilivarastoksi ja oikeasti hiiltä kertyy sitä enemmän kantoihinkin varastoon mitä enemmän puuta hakataan.

    Remie

    Toisin sanoen , hittojako me hiilestä tehdään niin kuin on aina ennenkin tehty.Ne jotka lakeuttaa pysyvästi metsiä ne tilille teoistaan.

    A.Jalkanen

    Eikö kanto säily kuitenkin kauemmin hiilivarastona jos se kuuluu elävään puuhun.

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 258)