Keskustelut Metsänhoito Montako päivää vuodessa metsässä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 151)
  • Montako päivää vuodessa metsässä

    Kuinka paljon kerkeää metsässä viettää. Ammattilaiset tietty eri juttu, mutta muut harrasteliat päivätyön ja perheen ohessa?

    Tuoreena reilu 40hehtaarin omistajana hirvittää kerkeääkö hoitaa järkevästi. Tänä vuonna vasta 3 pitkää päivää takana raivaussaha hommia noin10v taimikkoon. Ehkä sen saman ajan kerkeää vielä tehdä ennen lumia niin saa pahimmat pois mitä ei hoidettu. Noin 10 ha kertaalleen raivattua taimikkoa, mutta koivuja jätetty turhan paljon varjostamaan. Ne alueet pitäisi käydä läpi, onneksi nopeaa kun muuten hyvin raivattu. Noin 20 ha pikku kuusi taimikkoa niillä ei kiire. Loput isompaa ensiharvennettavaa. Vajaa 3 ha päätehakkuun teetin ja loppuraivauksen kävin tekemässä kaatamalla roskapuut. 38000e 2,8ha alalta, tietty verot ja istutus miinustetaan tuosta tuli, kuusta pääosin, onko hyvin? Pari hehtaaria päätehakkuukelpoista huonoa vanhaa peltoa vielä myytävänä, muuten tuosta nyt ei isompia ole tulossa.

    Jos sen 5-10 päivää vuodessa kerkeää tehdä niin onko toivoa pitää taimikot hyvinä ilman vieraalla teettämistä.

  • arto arto

    Meillä alkuviikosta pakkasta -16  lunta 16cm nyt sää ukkeli lupasi yli 20cm viikonlopun aikaan lisää. Pakkasta nyt 5,8 astetta suomi pitkä maa. Raivauksia mobiilissa yli 20ha ennakko sellaista. Ensiviikolla jo lumikenkä keli. Tämä viikko meni 1.2ha päivä .Sade vaateet päällä lunta paljon puissa. Järvet kestää luistella.

    Mottimasa Mottimasa

    Arto taitaa olla tästä kellojen pitäjän naapurista itäänpäin…

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä pitää olla  työstä kiinnostunut, jos lähtee lumikenkien kanssa ennakkoraivaamaan tiheikköjä ja vielä sadevaatteet päällä. Veikkaan että alkaa keittää.

    Metsänmies

    Tolopainen veikkaa, että alkaa keittää. Ehdotan, että laitat jäitä hattuusi…. Ammattimetsureille tuo arton kertoma on meillä päin normaalia toimintaa.. Kun kesät menevät istutuksilla ja taimikoissa, usein ennakkoraivaukset painottuvat syksylle. Niitä tehdään niin pitkään, kuin kelit mitenkään sallivat. Myös lumikeleillä ja sadevaatteissa. Mutta sitähän ei voi ymmärtää, jos ei tajua metsurin ammatista mitään.

    Tolopainen Tolopainen

    Minulle riittää metsurin sadeviitta ja suojalahkeet. Metsureille kastuminen ei ole mikään ongelma, jos tehdään töitä, ennen pitivät pelkkää flannellipaitaa kun pokasahalla tekivät oikein töitä, eikä pelkästään käveleskelleet saha kainalossa.

    Metsänmies

    Sadeviitassa ja suojalahkeissa pärjää hyvin, jos käy metsänlaidassa syömässä eväät, tai käveleskelee aukeilla saha kainalossa. Tolopainen elää kai vieläkin tuossa flanellipaita, pokasaha ajassa. Käytät myös luultavasti karvahattua kypäränä.

    husku550xp

    Itse en ole vielä löytäny hyvää lumikenkää. Luvataan että kantaa pitkästi toista sataa kiloa, niin hyvä että 70kg kantaa.

    Mottimasa Mottimasa

    Oma mielipide on että kun lunta tulee niin paljon että kulkeminen ilman lumikenkiä on hankalaa (polviamyöten) ja hanki kovaa kuten kevättalvella suven jälkeen ei metsätyö ole enää mukavaa ja saa odottaa seuraavaan syksyyn. En lähde hankintaa tekemään paksun lumen aikaan enkä lumen päältä raivaamaan, syksy on hankintahakkuun aikaa. Ammattimetsuri tietysti tekee kelillä kuin kelillä ja toisaalta olen metsien mies henkeen ja vereen ja hieman kateeksi käy metsurin ammattia. En ole koskaan käyttänyt lumikenkiä enkä sadeviittaa metsätöissä vaikka minua ei estä metsään lähtemästä kuin myrsky, olen ollut tälle syksyäkin todella kovassa vesisateessa sahaamassa ja kamppeista sai vääntää enimmät vedet kotia päästyä, ei se keli ollut tämän viikon auringonpaistetta kummempi kun kävi vain puun kimppuun eikä jäänyt ihmettelemään. Nyt tuli lunta puihin ja pakkasin reppuun kypärään niskasuojan, kypärä, vyö ja saha ovat tietysti huoletta metsässä niinkuin metsurilla aina, täytyy maanantaina laittaa niskasuojus paikoilleen jos auttais oikein todella lumisessa metsässä sahaillessa.

    Metsänmies

    Mottimasa.”Ammattimetsuri tietysti tekee kelillä kuin kelillä ja toisaalta olen metsien mies henkeen ja vereen ja hieman kateeksi käy metsurin ammattia.” Se on juuri niin, kuten Mottimasa tuumaa. Pakko lähteä töihin kaikilla keleillä , tuntuu muuten tilipussissa. Niitä huonon sään päiviä on yllättävän monta työkaudessa. On liian kuumaa , joskus jopa kylmää. Joskus sataa vettä joskus räntää. On hirvikärpäsiä ja hyttysiä. Joskus aamulla tympii muuten vaan. Jossain vaiheessa on kuitenkin annettava periksi ja syy on aina lumen määrä. Metsurin ammatti on ihan mukava, ainakin kunnon keleillä, ( syksyinen aurinkoinen päivä, ruska puissa lämmintä muutama aste, haniparvet letävät etelää kohti. Suuri, kohtalaisen helppo varhaisperkauskohde, järven rannalla. Palstan toisella laidalla hirvi syömässä kaksoisvasoineen ,metsurista välittämättä). Tuon kaiken olen kokenut tänä syksynä ja samana päivänä. Mutta myös räntäsateessa on tullut jo sotkettua.

    pihkatappi pihkatappi

    Vuosien mittaan kertyy aina ihmeteltävää.. Yksi ihmetys on tuo kantojen pituus, kun jotkut sahaa 10 cm kantoja aina ja sitten kuitenkin puolen metrin hangessa katkotaan hangen päältä. No olosuhteiden pakosta nuo pitkät kannot tulee, mutta pitkiä kantoja kuitenkin tulee. Meinaan vaan, että jos poistuma valtava runkoluvun ja läpimitan puolesta, kantojen pituudella ei myöskään pitäisi olla suurta merkitystä.

    Kai sitä palkkatöissä touhutaan taas vuoden vaihteeseen, sitten hankintahakkuulle. Mulla pahin vastus puissa oleva lumi tai räntä, kun puolenmetrin hangella raivaan vain omissa metsissä, lumikengillä tai ilman, kevättalven hankikelillä ja silloin lumi toisinaan nopeuttaa työskentelyä. Metsäpäiviä tulee tänä vuonna vajaa 250, kun keskitalvella oli muuta puuhaa.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 151)