Keskustelut Metsänhoito Montako päivää vuodessa metsässä

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 151)
  • Montako päivää vuodessa metsässä

    Kuinka paljon kerkeää metsässä viettää. Ammattilaiset tietty eri juttu, mutta muut harrasteliat päivätyön ja perheen ohessa?

    Tuoreena reilu 40hehtaarin omistajana hirvittää kerkeääkö hoitaa järkevästi. Tänä vuonna vasta 3 pitkää päivää takana raivaussaha hommia noin10v taimikkoon. Ehkä sen saman ajan kerkeää vielä tehdä ennen lumia niin saa pahimmat pois mitä ei hoidettu. Noin 10 ha kertaalleen raivattua taimikkoa, mutta koivuja jätetty turhan paljon varjostamaan. Ne alueet pitäisi käydä läpi, onneksi nopeaa kun muuten hyvin raivattu. Noin 20 ha pikku kuusi taimikkoa niillä ei kiire. Loput isompaa ensiharvennettavaa. Vajaa 3 ha päätehakkuun teetin ja loppuraivauksen kävin tekemässä kaatamalla roskapuut. 38000e 2,8ha alalta, tietty verot ja istutus miinustetaan tuosta tuli, kuusta pääosin, onko hyvin? Pari hehtaaria päätehakkuukelpoista huonoa vanhaa peltoa vielä myytävänä, muuten tuosta nyt ei isompia ole tulossa.

    Jos sen 5-10 päivää vuodessa kerkeää tehdä niin onko toivoa pitää taimikot hyvinä ilman vieraalla teettämistä.

  • Tolopainen Tolopainen

    Neljä päivää tuli raivattua ja nyt on vapaa viikonloppu. Hankintahakkuita en näillä laskeneilla hinnoilla tee.

    jees h-valta

    Siinäpä Tolopan ideologian huipennusta nähtävillä. Onhan se tarkkaa ettei vaan mene halpaan. Kyllähän se kamalaa on että lähes kuution juotuu tekemään enemmän kompensoidakseen menetyksen tuollaisessa normiäijän kuitukasalla. Mutta jos on tarkkaan laskettu puut jotka vain saa poistaa niin sitteppä kyllä pitää ymmärtää. Minulla kyllä reserviä kuitutavarassa piisaa ettei tartte euroista itkeä.

    Tolopainen Tolopainen

    Taisi tulla Jesselle pilkkuvirhe, kyllä nyt joutuisi tekemään kymmenen kiintoa enemmän. Sehän on iso työ vääntää metsästä tienvarteen.

    Puuki

    Harvennuksen pikkutukeista saisi tienvarressa aika paljon paremman hinnan nyt kuin päätehakkuun kuitupuun pystyhinta on,  korjuukuluista huolimatta,  vaikka teettäisi vieraalla .

    Pt-männyllä jäisi sama loppuhinta nettona (-korkeampi vero%) kuin oli euroaikaan siirryttäessä mä-kuitupuulla. Ku-pt:lla vähän alle ku-kuidun sen aikainen pystyhinta.

    Tolopainen Tolopainen

    Pikkutukkia kertyy yleensä aika vähän, hankinnalla en alkaisi niitä tekemään, puolet menee kuitenkin raakiksi. Kuituupuuhun hintaero on mitätön hankintakaupassa. Eikä kaikki yhtiöt osta hankintana pikkutukkia kuten ML.

    kim1

    Joka vuosi vähemmin….,olen nerokkaasti etäpalstan työt ulkoistanut naapurin isännälle,orimattilassa…,tänään ajoin töistä tullellessa Kouvolasta….,ajaessani panssarivaunun kestävää metsäautotietäni,olin positiivisesti hämmästynyt työn jäljen laatua…,itse en viitsisi niin pienen rangan kanssa näperrellä,mutta hyvä niin…,elikkä esim. näin. 15 kiintoa  tuulenkaatoja,isäntä hoitaa ne…,samalla tekee vähän raivuutöitä….,vähän suuremmalla vaivalla saa ranka puita….,raha ei siis vaihda omistajaa…p.s.kemera on perseestä….,jos sellaisesta on nauttinut on jäävi kommentoimaan mm.yritystuista….,maataloustuista….yms.

    Visakallo Visakallo

    Nyt vasta reilun kuukauden eläkeläisenä olleena ovat metsäpäivät lisääntyneet reilusti. Olo tuntuu nyt kevyemmältä, kun kunto on alkanut parinkymmenen vuoden istumisen jälkeen hieman kohentua.

    Puuki

    Kemera on miltei ainut tuki josta sen myöntäjätaho hyötyy enemmän kuin sen saaja.

    Mitä tulee vaihtokauppaan perustuvaan  metsätyöhön, niin se on veronalaista nykyään. Vain talkootyö jossa korkeintaan kahvi+pulla -tasoinen tarjoilu on verotonta. Jos teettää pimeetä työtä on jäävi kommentoimaan ylipäätään mitään verotukseen liittyvää tai siihen vaikuttaviin asioihin .

    Tolopainen Tolopainen

    Olet eläkeläisenä vielä noviisi. Työressin käsittely aivoissa kestää vuoden. Painajaiset vaivaavat. Ei kannata huolestua, se on ihan tavallista.

    Visakallo Visakallo

    Mitkä painajaiset? Nukun nykyään kuin tukki.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 151)