Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,671 - 9,680 (kaikkiaan 9,687)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    En ihmettele pistettä, kun teksti perustuu osittain täällä käytyyn keskusteluun.

    Ei Etelä-Suomen suojelualueiden lisäys tulisi kuukelille pelkästään. Minulle riittää että sitä näkee Lapissa, ja täällä etelässä on yllin kyllin varislintuja ilman sitäkin.

    Rukopiikki

    Ruotsin maantiede ja kasvuvyöhykkeet eroaa kovasti suomesta. Tunturivyöhyke tulee siellä niin etelään.

    Visakallo Visakallo

    Merikotkaa olen täällä katsellut jo muutamana vuonna. Komea lintu! Pesii täällä sisämaassa 130 km päässä merestä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Koivua voinee edelleen kasvattaa nuoressa metsässä sekapuuna, kyllä se kelpaa energiaksi tai selluksi ellei vanerin teko jatku. Lisäksi metsään jäävät riistatiheiköihin, säästöpuuryhmiin, suojakaistoille ja tärkeisiin elinympäristöihin jätetyt lehtipuut. Lisäksi pyritään säästämään mahdollisimman monta puulajia taimikonhoidoissa. Lehtipuut eivät tosin pitkään säästy sen jälkeen kun nuori metsä sulkeutuu ja valoa ei enää riitä. Osa lehtipuista on lyhytikäisiä. Monipuolisen puulajisekoituksen vaaliminen vaatii siis monia toimia ja pitkäjänteisyyttä.

    Gla Gla

    Ehkä ihan kaikkeen luontokatoon ei olekaan syynä avohakkuut. Selkälokin uhanalaisuudesta:

    Ympäristömyrkkyjen määrät Itämeressä ovat laskeneet, mutta selkälokit saavat DDT:tä esimerkiksi talvehtimispaikkojensa, Afrikan järvien kaloista

    https://yle.fi/a/74-20149322/64-3-264587

     

    Rukopiikki

    Voihan ne afriikan metsien avohakkuut kun raivataan peltoja lisätä myrkytystä ja siten vähentää lokkeja.

    Nostokoukku

    Avohakkuuta enemmän myrkkyjä Afrikan luontoon tulee kaikesta eurooppalaisten sinne rahtaamista jätteistä. Ei kai sielläkään avohakkuuta DDT:llä tehdä. Juuri oli ohjelma sinne Euroopasta ”lajiteltavaksi” viedystä elektroniikkaromusta. Jatkuva ”miilu” käryää näillä valtavilla kaatopaikoilla. Ja lapset lajittelevat romun seasta arvometalleja.

    Rukopiikki

    Yhtenä keväänä aikoja sitten istuin aukon reunassa. Selän takana alkoi alue jota ei koskaa hakattu ja edessä vasta hakattu aukko ja sen takana nuoria taimikoita. Onhan siinä vähän kahden maailman rajalla. Edessä uusi kvartaalisuomi ja takana vahojen erämetsien suomi. Vanhoissa metsissä on siitä mukava liikkua kun siellä paljon eri näköstä puuta. Ei ole ihminen tehnyt valintaa. Nykyiset metsät on metsurille tylsiä hakattavia. Ei tule eteen mitään erikoisia puita.

    Ennenhän kun ei myrkkyjen vaarallisuudesta tiedetty emännät tupsautteli täystuhoa että pölinä kävi pirtin penkillä oleviin ruusuihin ja pelekuihin.

    Nostokoukku

    Eikös kouluissakin annettu täihäätöjä tupsuttamalla Täystuhoa oppilaiden hiuksiin. Mummollani tuo litteä kellertävä purkki, jossa oli reikä kyljessä, oli yleislääkkeenä kaikkeen mikä alkoi nuukahtamaan.

    Rukopiikki

    Kuinkahan paljon kotien syöpäläismyrkytykset näkyi syöpätilastoissa. Onkohan asiaa tutkittu. Lutikka voi olla lujempi täystuholle kuin ihminen.

Esillä 10 vastausta, 9,671 - 9,680 (kaikkiaan 9,687)