Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,591 - 9,600 (kaikkiaan 9,687)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Finsilvan skenaarioissa oli asetettu alussa laskennalle rajoite, että puun määrä metsissä pitää pysyä vakiona simuloinnin aikana. Ei oltu pyydetty laskentaa nousevalle puun määrälle. Pyrittiin ilmeisesti maksimoimaan tulevien hakkuiden määriä huomioiden luonnonhoidon tavoitteet rajoitteina.

    Mielestäni oikein hyvä esimerkki Hesarin lukijoille ja muille maallikoille monitavoitteisesta suunnittelusta. Toni Amnellin suunnitelma olisi sellainen jossa laitettaisiin ensin paikoilleen ekologisen kestävyyden rajoitteet (monimuotoisuus & hiilinielu) ja hakkuita tehtäisiin sitten sen verran kuin edellisiltä jää jäljelle. Ongelmana tässä on että kukaan ei osaa varmaksi sanoa, mitkä rajoitteet toteuttavat ekologisen ja ilmastokestävyyden globaalisti pitkällä aikavälillä.

    mehtäukko

    Ja kun loppuu rahat kaikenlaisessa itse aiheutetussa kannattavuuskriisissä, ongelma on lähes peruuttamaton.

    Mutta niin kauan kuin rahaa on, lahkeeseen kuseskeleminen lämmittää.

    risuparta

    Tarkennatko mu, mitä lahkeeseen kuseskelu on ?

    Rane2
    Nostokoukku

    Eihän nämä raportit mitään aiheuta. Ne ovat mainostoimistojen laatimia ulkopuolisille tarkoitettuja mainostarkoituksessa tehtyjä sepustuksia. Ainoa ”kannattavuuskriisi” aiheutuu mainostoimiston laskusta ja mahdollisesti jonkun luonnonsuojelujärjestön raportin kanteen ostetun logosta hinnasta.

    Kurki Kurki

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/uutiset/ymparistojarjesto-vaatii-metsa-groupia-jattamaan-vanhat-metsa-rauhaan/#5dfaa1a5

    Liimatainen taas vaatii.

    Vanhat metsät ovat arvottomia lajiköyhiä elinympäristöjä, joista vain tuholaiset pääsevät naapurin metsiin ja metsänomistaja joutuu ne sitten lain mukaan korvaamaan. Kaikki myrskyn kaatamat kuuset kannattaa aina kerätä pois metsistä, sillä lakikin sitä jo vaatii.
    Vaatikoon Liimatainen mitä tykkää. Joutaisi mies jo haastaa oikeuteen Suomen metsien terveyden vaarantamisesta vaatimuksillaan.

    Greenpeacellehan USAssa luettiin jo 660 miljoonan sakot.

    Toivottavasti GP luokitellaan USAssa terrorijärjestöksi pian.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kommentti:

    ”Luke kertoo että vuonna 2023 elävän puuston kokonaistilavuus suureni noin 17 miljoonalla kuutiometrillä, mikä on kokonaiskasvun ja kokonaispoistuman erotus runkopuuna mitattuna.

    Entä kuollut puu? Hakkuupoistuman mukana eivät pääosin poistuneet juurakot eivätkä latvukset vaan runkopuu. Lisäksi metsiin jäi 8 miljoonaa kuutiometriä hakkuutähteiden runkopuuta ja 6 miljoonaa kuutiometriä luontaisesti kuollutta runkopuuta. Näistä kertyi siis yhteensä 14 miljoonaa kuutiometriä, plus karikkeet plus tekopökkelöt.

    Lahopuun määrä siis kasvaa joka vuosi reipasta vauhtia: metsiin jää joka vuosi suunnilleen sama määrä kuollutta runkopuuta ja karikkeita kuin mikä on elävän puuston runkopuun nettolisäys. Laskelma osoittaa että elinympäristöjen laatu alkaa kohentua, ja tämän pitäisi alkaa näkyä uhanalaistilastoissakin lahopuuriippuvaisten lajien kohdalla.”

    Keskustelua vanhojen metsien suojelusta. Samat porukat, samat argumentit. Alkaa maistua jo vanhan toistolta. Olenko joutunut boikottiin, kun tätäkään kommenttia ei Hesarissa julkaista? Mielestäni lahopuun määrä on relevantti asia vanhojen metsien suojelun keskustelussa.

    http://www.hs.fi/politiikka/art-2000011109197.html

    Kurki Kurki

    Joo päästiin taas aiheeseen.

     

    Kurki Kurki

    ja tämän pitäisi alkaa näkyä uhanalaistilastoissakin lahopuuriippuvaisten lajien kohdalla.”

    Empä usko, kun uhanalaisuus jo nyt on niin vähäistä miten yleensä luonnossa voi olla.

    Ensisijaisesti on vain 190 lajia lahopuun vuoksi uhanalaisia, joista ainakin kääväkkäät voi siirtoistuttaa metsiin ja aukoille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei ne käävät pysy siellä ellei alueella ole lahopuujatkumoa.

Esillä 10 vastausta, 9,591 - 9,600 (kaikkiaan 9,687)