Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,501 - 9,510 (kaikkiaan 9,522)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • 140ärrä

    Ilmasto- ja luontokatoasioihin on yksinkertainen ratkaisu: Hankitaan metsästä saatavat tuotteet sieltä, missä metsätalous on kestävintä. Tai sitten ei hankita ollenkaan, sillä kaikki mitä metsästä saadaan on mahdollista tuottaa muutenkin, esim. öljystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tiirolan kolumni: ”Planetaarisia ongelmia ei ratkaista täydellisyyteen pyrkivillä toimilla kotimaassa.”

    https://savonmaa.fi/articles/article/hyvantahtoisia-holmoja

    Kurki Kurki

    https://savonmaa.fi/articles/article/hyvantahtoisia-holmoja

    Tätähän minä olen jankuttanut.

    Kun saisi vielä tämänkin esille, että Suomen uhanalaisista lajeista 2667 ensisijainen uhanalaisuuden aiheuttaja 1500:lle niistä on Suomen luonto.

    Petkeles Petkeles

    MTK taas vauhdissa. Kansanterveyttä ei pelasta oma lenkkeily, mutta se ei ole mikään syy jättää sitä tekemättä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Monimuotoisuus- ja ilmastotoimia on tietenkin tehtävä kaikkialla, mutta paras toteutus on luultavasti eri maissa erilainen. Meillä pitää hoitaa kuntoon ainakin lehtojen suojelu, kun niissä on lähes puolet metsien uhanlaisista lajeista? Lisäksi luonnonhoitotoimia, jatkuvaa kasvatusta ja ennallistamista. Näiden jälkeen ollaan jo hyvinkin pitkällä bd-strategian toteutuksessa.

    Kurki Kurki

    Lehtojen suojelu?

    Lehtojen suojelu on sitä, että siellä pitää suojella niin kuin EU-maissa suojellaan ”hakkaamalla”. Varsinkaan lehtoja ei saa suojella tiukasti ja päästää vanhenemaan ja kuusettumaan, sillä siitä seuraa lajikatoa.

    Kävin läpi ensisijaiset lehtojen uhanalaiset sammalet 35 lajia.

    https://laji.fi/taxon/list?informalGroupFilters=MVL.23&onlyFinnish=true&redListStatusFilters=MX.iucnCR&redListStatusFilters=MX.iucnEN&redListStatusFilters=MX.iucnVU&anyHabitat=MKV.habitatMl

    Lähes kaikki lajit ovat erilaisen ilmaston lajeja eli reunalajeja, jotka yrittävät elää täällä Suomen ankarassa ilmastossa koskaan runsastumatta.

    Esimerkkinä Isonokkasammal (EN).

    https://laji.fi/taxon/MX.43602/occurrence

    Luokkaan johtaneet kriteerit:Pieni populaatiokoko ja jatkuva taantuminen ja pirstoutuminen, tai voimakkaat vaihtelut

    Paras elinympäristö lajille on Ranska ja Englanti.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suojeltuja lehtoja voidaan hoitaa. Olennaista olisi se sama kuin muuallakin, että vanhoja isoja eri lajien puita ja eriasteisesti lahonneita puita olisi riittävä määrä, ja niitähän ei välttämättä taloumetsälehdoista löydy.

    Kurki Kurki

    Kaikki uhanalaiset reunalajit olivat ne sitten kangas-tai lehtolajeja pitäisi arvioida Suomessa elinvoimaisiksi, sillä ne eivät voi Suomen luonnon vuoksi koskaan olla niin elivoimaisa kuin ne ovat siellä paremmin niille sopivassa ilmastossa.

    Nämä lehtojen reunalajit ovat siis luonnostaan Suomen luonnon vuoksi pienen popun lajeja, joilla on vielä suuret kananvaihtelut ja on naurettavaa esittää uhanalaisuudeksi ”metsien uudistamis ja hoitotoimenpiteet”, kun lehdoille on olemassa uudistamis- ja hoitotoimet, joita hakkuissa noudatetaan.

    https://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/5-2024/tiededenialismi-rehottaa-metsakeskustelussa

    Kommentti on sen roskan puolustamista, mitä Seppo Vuokko sanoi roskaksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Olen samaa mieltä tuosta että julkisuudessa tulisi enemmän esitellä meidän peruskalustoon kuuluvien lajien tilannetta ja kiinnittää vähemmän huomiota satunnaisiin vieraileviin tähtiin. Ilmaston muutoksen mukanaan tuomat uudet tulokaslajitkin päätyvät varmaan heti saman tien ensimmäisistä havainnoista uhanalaisten listoille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Viime hetken joululahjavinkki metsien monimuotoisuudesta kiinnostuneille.

    http://www.finlandiakirja.fi/fi/petri-keto-tokoi-juha-siitonen-puiden-asukkaat-k-0062732

Esillä 10 vastausta, 9,501 - 9,510 (kaikkiaan 9,522)