Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,401 - 9,410 (kaikkiaan 9,431)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Visakallo

    Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Multala ilmoitti luontokadon kaikkein pahimmaksi uhkaksi Suomessa. Jäämme nyt jännityksellä odottamaan, mitä se meille maksajille tällä kertaa tuokaan tullessaan.

    pihkatappi

    Olen Multalan kanssa samaa mieltä. Luontokato on suurempi uhka kuin ilmastonmuutos. Joillekin metsänomistajille ja varsinkin ei metsiä omistaville on pakkomielteistä mahdollisimman siisti metsä. Kaikki risut kerätään Pois, tuulenkaadot ehdottomasti Pois jne. Metsänhoitoa on tavan tallaajalle risujen haravointi ja oksien karsinta sekä muu hypistely. Tavallinen taimikon raivaus ilman risujen keruuta on kauheata luonnon raiskuuta, kun siellä ei voi ihminen kävellä. Joo, ilmastonmuutokselle ei Suomessa voi mitään, mutta monimuotoisuutta voisi hiukan avata kansalaisille. Se mikä näyttää silmään hirveältä puron varsi rydöltä kaatuneina lehtipuineen, on parasta monimuotoisuuden kannalta ja ehdottomasti säästettävä luontokohde. Niitä hoidettuja kohtia voi käyttää teollisuuden tarpeisiin, metsä missä ei ole mitään muuta kuin isoja puita, ei ole ekologisesti erityisen arvokas.

    Visakallo

    Luontokato ei tietenkään ole mikään kannatettava asia, mutta yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden nimissä siitä kyllä pitäisi muidenkin maksaa kuin vain maanomistajat. Nythän esim. kaupunkirakentajat ja sähköyhtiöt pääsevät siitä kuin koira veräjästä.

    Petkeles

    Metsälehdessä sivulla 7 on kunnon tuulahdus pottumontusta. Metsälehdellä on selkeästi tavoitteena luisua MFGA -porukkaan.

    käpysonni

    Ei sinänsä liity metsäasioihin,mutta samalla tavalla luontojärjestöt valehtelevat ja liioittelevat omassa asiassaan

    Minä en usko mihinkään luontokatoon Suomessa. Siitä valehdellaan härskisti ja te uskotte kaiken mitä media teille syöttää.

     

     

     

    käpysonni

    No mä  en mitään riistatiheikköjä metsiini jätä.

     

    Rane

    ”Olen Multalan kanssa samaa mieltä. Luontokato on suurempi uhka kuin ilmastonmuutos.”

    Olette valitettavasti molemmat väärässä.Jos/kun ilmastonmuutos etenee niin kuin tutkijat ovat arvioineet eli ilmasto lämpenee niin silloin luonnon ja etenkin metsien museoiminen suojelemalla on väärä ja turha toimenpide.Luonto (monimuotoisuus) reagoi muutokseen muuttumalla,eivät nyt jo harvinaisina sinnittelevät lajit tule pärjäämään jos olosuhteet muuttuvat radikaalisti.

    Kalle Kehveli

    Minä en usko mihinkään luontokatoon Suomessa. Siitä valehdellaan härskisti ja te uskotte kaiken mitä media teille syöttää.

    Suomen valtamediasta syötetään kakkaa, ja 90% suomalaisista nielee sen.

     

    A.Jalkanen

    luonnon ja etenkin metsien museoiminen suojelemalla on väärä ja turha toimenpide

    Elikkä kaikki ne YK-kokouksissa kokoustavat tutkija- ja virkamiesjoukot ovat väärässä? Onko nyt niin että raati (paitsi vastarannan kiiski Kurki) myöntää jo ilmastonmuutoksen, mutta ei luontokatoa? Pitääkö Suomen irtautua biodiversiteettisopimuksesta ja ennallistamisasetuksesta – sitäkö ehdotatte?

    Miltä Suomen luonto näyttää 100 vuoden päästä?

    http://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/tiedelinja

    Rukopiikki

    Voipihan se olla että ilmastoon vaikuttaa hiilipäästöjä enemmän tuo ku taivas on täynnä lentokoneita. Päästelevät vanoja ja lämpimiä höyryjään taivaalle. Kiertävät maapalloa koko ajan kuin sakea kärpäsparvi lehmän läjää tahi raatoa.

Esillä 10 vastausta, 9,401 - 9,410 (kaikkiaan 9,431)