Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,391 - 9,400 (kaikkiaan 9,438)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Testi: saako tällä näkyviin ketjun viimeisen viestin? Eipä tullut: täällä luki että Kurki olisi kirjoittanut jotain 4 tuntia sitten. Viesti tipahti sivujen väliseen mustaan aukkoon.

    Kurki

    Poistin tämän Kalkkikäävän arvioinnin, kun en ehtinyt tarkistaa kirjoitusvirheitä..

    Lajille on miljoona hehtaaria suojeltuja alueita ja silti uhanalainen.

    Vanhojen metsien laji Kalkkikääpä (EN) Mkk,v näkyy olevan aika lailla suomalainen laji, kun sitä ei juuri Ruotsissakaan eikä muuallakaan ole. Suomessa on Itä- Kainuun ja Lapin laji, jossa ovat Suomen laajimmat suojelualueet, mutta silti se on erittäin uhanalainen. Kun sitä ei esiinny juurikaan Ruotsissa, niin se ei sitten ole eteläinen laji ja siitä johtuu sekin, että Etelä-Suomessa lajia ei esiinny vaikka kuinka paljon olisi vanhoja metsiä ja lahopuuta. Keski-Suomen Pyhä-Hakissäkin vain kahdesta paikasta kautta aikain on havaintoja, jotka saattavat olla nyt tyhjiä.
    Voidaan kysyä, miksi Kalkkikääpä ei ole runsastunut suojelualueilla, joita on ollut lajille ihan riittäväksi. UKK-kansallispuistossa, Kevon luonnonpuistossa ja Hammasturin erämaa-alueella, jossa sitä esiintyy olevan eniten Suomessa ja se on edelleen EN. Miten näillä alueilla voidaan väittää uhalaisuudesta kuten lajitietokeskus toteaa ”vanhojen metsien väheneminen ja lahopuun väheneminen”, kun mitään sellaista ei ole tapahtunut? UKK-puistossa vuonna 1982 oli  vielä myskytuhot ja maalahopuuta tuli valtavat määrät. Oikea arvio lajista on, ettei siitä tule koskaan elinvoimaista missään, kun ei nytkään ole. Ainoa tapa on laskea vaatimuksia ja arvioida näillä esiintymismäärillä elinvoimaiseksi.

    Laji on pohjoinen laji. lähinnä Lapin Inarinjärven eteläpuolinen Kainuuseen asti eikä tarvitse yhtään lisää vanhojen metsien suojelualueita mihinkään päin Suomea, kun niitä on jo miljoona hehtaaria.

    Kurki

    Martikaisen tutkimuksessa sivu 50 on ikäräjat mature (95..120), over mature (120..160) ja old growth (yli 160) metsille.

     

    Petkeles

    Tutustuin tekstiin ja ymmärrän sekä tuen sitä poistoideaa 🙏

    A.Jalkanen

    Jep. Tuo kalkkikääpäanalyysi on varmaan sitä suojelutarpeen arviointia.

    käpysonni

    Kun valtio saa Googlelta 27 miljoonaa euroa 1400 ha:n metsien myynnistä, niin on kai epäsopivaa tutkia, onko tuolla alalla mitään mitään uhanalaisia lajeja. Jos löytyy muutama liito-oravan pesä, niin tuskin kauppa siihen kariutuu?

    Jos yksityinen taho olisi myyjänä, löytyisi aivan varmasti monenlaisia uhanalaisia lajeja ja kauppa tyssäisi siihen.

     

     

    Visakallo

    Tuskin syntyy yhtään luontokatoakaan, jos Google ei sitten ala uusia navetoita sinne rakentamaan.

    Nostokoukku

    Jos kuukle on ostajana ja joku tekoälybunkkeri tekeillä, niin kukaan ei puutu asiaan vaikka olisi kuinka paljon kultaisia liito-oravia timanttinauhat kaulassa. Mutta jos hankkeena on pieni saunamökki, uhanalaisten turmelusta hankkeesta löytyy runsain mitoin.

    suorittava porras

    On sen verran mittava hanke ,että vihreästä porukasta löytyy taatusti kampittajia. Yksikin kaheli riittää. Paikalliset aktivistit ovat kaataneet tuulivoimalahankkeitakin. Google tuottaisi oikeasti rahaa ,joten se tekee itsestään erityisen kiinnostavan kohteen ekoterroristeille.

    Makarov

    Eiköhän revalaiset jo kiihkeästi saunassa etsi keinoja millä kuukkelin hanke saatas tyrmättyä.

Esillä 10 vastausta, 9,391 - 9,400 (kaikkiaan 9,438)