Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 2 vastausta, 9,371 - 9,372 (kaikkiaan 9,372)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Linkki: https://smy.fi/metsalajien-osuus-uhanalaisista-lajeista-on-pysynyt-ennallaan-luonnonhoidosta-ovat-hyotyneet-kymmenet-lajit/

    Lainauksia linkistä.

    Tällä mittarilla heikennys ei kuitenkaan koske metsälajeja. Niiden uhanalaisosuus on yhdeksän prosenttia, mikä on sama kuin edellisessä arviossa.

    Merkittävin syy metsälajien uhanalaisuudelle on metsien talouskäyttö. Muitakin syitä on, esimerkiksi metsästys ja lajien luontainen harvinaisuus.

    Linkistä puuttuu suurin uhka kaikkien lajien uhanalaisuudelle eli Suomen 2667 uhanalaisesta lajista kaikkiaan 1500 lajia uhkaa Suomen luonto umpeenkasvamisella. Huvittavaa tuo metsästys, että olisi uhanalaisuuden syy ainakaan Suomessa. Kultasirkku kyllä kelpaa Suomessa hävinneiden listaan, mutta siitäkin kannattaa varoa mainitsemasta että Kiinassa se metsästettiin sukupuuttoon. Kappas vaan lajien luontainen harvinaisuus eli luonnostaan pieni popukin on mainittu, mutta toisenlainen ilmasto vielä puuttuu.

    A.Jalkanen

    Petkeles lukee rivien välistä viestiä jota siellä ei ole. Ei kai ekologiassa ole enää aikoihin puhuttu tasapainotiloista siinä mielessä että ne olisivat pysyviä. Ainut pysyvä tila on muutos. Nykyään puhutaan resilienssistä eli siitä kuinka ekosysteemit kestävät muutoksia.

Esillä 2 vastausta, 9,371 - 9,372 (kaikkiaan 9,372)