Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,251 - 9,260 (kaikkiaan 9,360)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Nykytila ja suojelu.
    Keitele on kirkasvetinen ja ekologiselta tilaltaan hyvä, Ylä-Keiteleen osalta jopa erinomainen. Järveen kuitenkin laskee humuspitoisia vesiä (esim. Kivijärven ja Koliman vedet yläpuolelta). Veden humuspitoisuuden kasvu lisää ravinnepitoisuutta, joka edelleen kiihdyttää vesistön kasvillisuuden kasvua ja rehevöitymistä: vesi samenee ja kalakannat saattavat pienentyä. Haittaa aiheutuu niin ekologisesti kuin vesistön virkistyskäytönkin kannalta. Jotta vedenlaatu edelleen säilyisi hyvänä, tarvitaan ympäröivien kuntien yhteistyötä päätöksenteossa sekä tarkkuutta lupa-asioissa, esimerkiksi turvetuotannon osalta.

    https://www.jarviwiki.fi/wiki/Keitele_(yhd.)

    Metsuri motokuski

    Kiitos Kurki. Tuosta on kyse. Tuo meidän lähijärvi näyttää olevan sellainen että kuukkelista en löytänyt siitä tietoa.

    Toivottavasti ymmärrätte miksi olen huolissani vesistöjen tilasta. Olisi joitakin puhtaita vesi myös etelä ja keski-suomessa meidän lapsen lapsille. Sen vuoksi en oikein noita kärkkäisen itsekkäitä metodeja ymmärrä. Eihän se kai kuitenkaan sitä tarkoita että jos jokin vesistö on osin pilattu ojituksilla niin se on jatkossakin vapaata riistaa liattavaksi, vain puun kasvatus mielessä.

    Nostokoukku

    Noin se on, Motokuski. Aqua vitale, elämän neste. En minäkään oikein ymmärrä kärkkäiselle aseteltua sankarinviittaa. Täällä pienillä vedenjakajaseudun järvillä vanhat synnit painavat vesistöjä. Ne ovat aikoinaan menneet huonoon kuntoon, ja lähes yksinomaan metsätalouden takia. Maataloutta täällä on aina olljt minimaalisen vähän, samoin ihmisten hajakuormitusta. Nykyisin asiat yritetään hoitaa asiallisemmin, mutta pienikin lisäkuormitus katkaisee viimein kamelin selän. Käynnistyy peruuttamattomia prosesseja. Toivottavasti Keiteleen selkäranka ei kätkeä vielä pitkään aikaan.

    Kurki

    Humusta on kaikissa vähänkin vettä läpäisevissä kivennäismaissa varsinkin sorassa. Humus on muodostunut metsänpohjan karikkeen hajotessa eikä siis ole aina turveojitusten kiintoaineen päästöjä. Vanha turvemaaojitus ei päästä humusta enempää kuin luonnontilaiset suotkaan. Keiteleen kuten koko Keski-Suomen vesistöjen valuma-alueella soita on vähän ja siksi suurin osa humuksesta vesitössä on muuta kuin turveojituksisilta tuevaa. Humus kuuluu luonnollisena osana reheviin vesistöihin.

    https://www.betonitieto.fi/kirjasto-ja-sanasto/betonisanasto/humus.html

    Metsuri-Motokuskin kuvassa näyttäisi olevan pikemminkin ruostetta kuin turpeen kiintoainetta. Olisiko noro syövyttänut jossain ylempänä jotain rautamultaa sisältävän kivennäismaan mutkaa.

     

    Rane

    Niin mitä voi päätellä Kärkkäis casesta?

    Ensinnäkin Kärkkäinen toimi täysin lain mukaisesti koska syyttäjä ei nähnyt aihetta selvittää asiaa oikeudessa.

    Toiseksi Elyn virkamiehet eivät joko tunne lakeja tai sitten haluavat venyttää niiden tulkintaa ja herättää pelkoa metsänomistajien keskuudessa tekemällä rikosilmoituksia tapauksista jotka eivät riko lakia.

    Kolmanneksi jos kuka tahansa muu kuin professori olisi tehnyt täsmälleen samat(=lailliset) metsänhoitotoimenpiteet kuin Kärkkäinen niin hän olisi syytteessä ja saisi todennäköisesti tuomion luonnon tuhoamisesta.Professori tuntee pykälät ja määräykset perusteellisemmin kuin asianajajat,poliisi ja syyttäjä.

    Metsuri motokuski

    Ihan turha sitä on kaunistella tosiasioita.  Jos järvien väri ja humuksen määrä on kahden sukupolven aikana räjähdysmäisesti kasvanut niin mistähän se johtuu. Jos Keiteleen vesi on tummentunut minun aikana näkyvyyden osalta jostain 7 m kolmeen metriin. Niin miksi tätä ei ole tapahtunut satoja vuosia aiemmin ?

    Näiden metsäproffien ja muidenkin olisi hyvä muistaa että kun elämän lanka loppuu niin jäljelle ei jää kuin kasa hiuksia. Muutamassa vuodessa unohtuu kaikki mitä olet aikaan saanut. Mutta levitetyt paskat säilyvät vielä vuosisatoja sukupolvien ilona. Siinähän sitä muistoa on kerrakseen.

    Sen voin kurjelle sanoa että se ei ole ruostetta. Se on ihan selvää turvetta joita tulee ojituksilta. Niin kuin olen sanonut . Laskeutus altaat ovat hyviä kunhan joku niitä välillä puhdistaisi. Näinhän tuota meidänkin piha-allasta joutuu tekemään jos haluaa pitää pohjan puhtaana ettei tarvii puolisäärtä myöten seisoa mudassa.

    Kurki

    Toiseksi Elyn virkamiehet eivät joko tunne lakeja tai sitten haluavat venyttää niiden tulkintaa ja herättää pelkoa metsänomistajien keskuudessa tekemällä rikosilmoituksia tapauksista jotka eivät riko lakia.

    Ely on lähtenyt tähän valheelliseen  luontokato ja hiilielu huumaan täydellä sydämmellä.

    Kun katsoo tuota linkin kuvaa Hukkajoelta, niin näkymähän on ollut juuri tämä iät ja ajat eikä hakkuut joskus rantaan asti ole muuttanut mitään, sillä tuskin ovat olleet kilometrien mittaisia. Nythan sertit vaatii rannoille 10..20 m suojakaistan, jota voi poimintahakata. Se riittää eikä maksa mitään kenellekkään.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010799647.html

    reservuaari-indeksi

    Kiistokellarissa kyykkääjät on oma lajinsa. Olipa aihe mikä hyvänsä niin ei vaan mene perille. Taitavat trollata, ei saisi ruokkia.

    Hanna

    Kurki

    Monesti näkee vesissä pojalähteen kohdalla tai lähteessä juuri samanlaiset kertymäkuviot rautaperäista humusta kuin mitä Metsuri-Motokuskin kuvassa on. Siitä heräsi epäilys.

     

    A.Jalkanen

    Kts. Metsätalouden vesistövaikutukset -ketju: laskeutusallas ei ole tehokas menetelmä. Pitää olla riittävän laaja pintavalutuskenttä, suo tai kosteikko. Näissä kasvillisuus pidättää kiintoaineet ja ravinteet. Mutta ne eivät pidätä humuksen veteen liuenneita pienpartikkeleita, jotka tekevät ruskean värin, voivat jopa lisätä niitä. Tummeneminen on osittain luonnollinen kehitys jolle ei kai voida mitään. Uskoisin, että on kertaluokkaa suurempaa jos valuma-alueella on soita kuin jos on vain kivennäismaita.

Esillä 10 vastausta, 9,251 - 9,260 (kaikkiaan 9,360)