Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,241 - 9,250 (kaikkiaan 9,360)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Nostokoukku

    Hemputtaja, mikä on se tiukka organisaatio, joka valvoo, että metsissä ei pelleillä?

    Maailman johtajien ilmastokokoukset ja päätökset ovat ainakin tähän asti olleet pelkkiä paperitiikereitä. On kokoonnuttu maailman ääristä lounastamaan hyvin ja puhumaan pehmoisia. Sitten on allekirjoitettu jonkinlainen sopimus, jolla on myöhemmin osoittautunut olevan vessapaperin arvo. Suomi taitaa olla ainoa joka on ottanut sen edes vähän tosissaan. Suurempi hyöty ilmastolle olisi ollut, kun lennot kokouksiin olisi jätetty tekemättä.

    Metsuri motokuski

    Makarov. Noinhan se varmaan on  mutta eihän kärkkäisen tempaus ainakaan vähentänyt ravinne huuhtoutumia lähiesiin vesistöihin. Puuntuotannon varjolla voidaan tehdä lähes mitä vain. Pahinta lienee että voidaan pilata vesistöt jopa oman tilan ulkopuolelta ilman sanktioita.

    Nostokoukku

    Motokuski, oletko lukenut palstaa Metsätalouden vesistövaikutukset. Kyllä sieltä löytyy hyvin perusteltuja lausuntoja, että metsätalous ja turvetuotanto eivät mitenkään vaikuta vesistöihin, päinvastoin saattavat jopa puhdistaa ja kirkastaa vesiä.

    Metsuri motokuski

    Valitettavasti en ole nähnyt sellaista tapahtuvan. Päinvastoin. Keiteleen vesi on tummunut viimeisen 10- 15 v aikana kun metsäojitusta on valuma-alueilla lisätty.  Nyt sinne lähelle avattiin uusi turvesuo jonka vedet oli tarkoitus ohjata suoraan järveen.  Onneksi vastustus vaikutti ja nyt vedet ohjataan pienempään järveen ja sieltä keiteleeseen.

    Meidän oma järvi jonka vieressä asumme oli aikoinaan uimakelpoinen ja hiekkapohjainen.  Nyt siinä on parin metrin mutakerros pohjassa.  Mistähän ne ovat tulleet ? Järvi on ojitusten vaikutuspiirissä johonka yhtiöt ovat omat hulavetensä johtaneet ja myös yksityismaat. Olen laittanut tuosta piha-altaasta kuvia tällekin foorumille jossa tulva on tuonut humuskerroksen jään päälle. Nyt ruoppaamme piha-altaan vähintään joka toinen vuosi sen vuoksi kun se alkaa täyttyä mudasta. Joten en kirjoita vesistövaikutuksista huvikseen. Minulla on silmien alla suoraa faktaa.

    Kurki

    Kun Paikkatietoikkunasta katselee Keiteleen valuma-aluetta ja rantoja, niin eihän siellä tahdo löytyä ojitettuja soita ollenkaan. Edes murto-osaa siitä mitä Hukkajoen valuma-alueella on. Valuma-alue on kovia maita ja turvemaita liekö 5% pinta-alasta.

    Voiko Metsuri-Motokuski kertoa lähijärven nimen, josta lukijoiden kuvan sivun numeron.

    reservuaari-indeksi

    Napsahtaa kohta sellaiset ekvivalentit että Metsu-Motolla menee havainnot sekaisin. Peruu vielä koko statementin. Siinä sitä ihmetellään sitten päiviä.

    Hanna

    Kurki

    Löysin tuon kuvan sivulta 11 ja kävin kommentoimassa.

    Kalle Kehveli

    Suorittava kuvittelee omiaan niin kuin normaalistikin. Keitele on ollut puhdas järvi ja vuosi vuodelta vielä puhtaampi.

    Metsuri motokuski

    https://www.jarviwiki.fi/wiki/Keitele_(yhd.)

    Toinen miten saa selvitystä on kun kirjoittaa kuukkeliin Keiteleen vedenlaatu

    Tuolta voitte lukea jos jaksatte. Mitäpä tuota väittelemään.

    A.Jalkanen

    Näkyykö se Mm oma järvi vesi.fi-palvelussa laadultaan minkälaisena? Sitä tummumista tapahtuu ihan kaikissa järvissä nyt mutta oletettavasti enemmän niissä joissa turvemaita on paljon valuma-alueella.

Esillä 10 vastausta, 9,241 - 9,250 (kaikkiaan 9,360)