Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,211 - 9,220 (kaikkiaan 9,362)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Rane

    ”puiston ulkopuoli on siis erilainen kuin sisäpuoli mutta silti lajimäärällä mitattuna monimuotoinen.”

    Monimuotoisempi?

    Visakallo

    Tässä vuosien mittaan on tuosta monimuotoisuudesta muodostunut hieman samantapainen mielikuva kuin tasa-arvosta. Riippuen kulloisestakin tarkastelukulmasta, aina jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!

    Visakallo

    Taas on Sitralta putkahtanut tutkimus… Suomessa on jokamiehenoikeus ja metsät tosi lähellä kaupungeissakin. Kansallispuistotkin ihan ilmaisia. Luonnonsuojelualueita tulee koko ajan lisää, ja talousmetsissä luontoarvoja huomioidaan aina vain enemmän, mutta silti joidenkin mielestä kaikki on päin helvettiä. Mitä tämä oikein on?

    https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/2fd2a1c0-92fb-4254-9eef-8ef96b9639f2

    A.Jalkanen

    Tuo tutkimus koskee Visakallo lähinnä lähiluonnon terveyshyötyjä taajamissa eli ei varsinaisesti liity talousmetsien hoitoon vaan kaavoitukseen ja rakentamiseen isoissa kaupungeissa. Pääkaupunkiseutu tiivistyy ja kasvaa ja jäljellä olevia puistoja nakerretaan pala palalta pienemmiksi.

    Rane

    Jos viheralueiden 10% väheneminen kaupungeissa aiheuttaa 300 miljoonan kustannukset terveydenhoitokuluissa niin kuinka moninkertaiset ovat maaltamuuton ja kaupungistumisen aiheuttamat terveydenhoitokulut?

    Nostokoukku

    Kaupungistuminen näkyy väistämättä terveysmenoissa. Masennus- ja ahdistumishäiriöistä maksetut sairauspäivärahat ovat kaksinkertaistuneet varsin lyhyessä ajassa.

    A.Jalkanen

    Toivottavasti luontoarvomarkkinat lähtevät lentoon, kun puumarkkinoilla on hiljaisempaa. Kuten Mikko Tiirola sanoo MTV:n haastattelussa: jos luontoarvot ovat metsänomistajan tiedossa, markkinoille on helpompi lähteä.

    https://tapio.fi/artikkelit/luontopaaomasta-huolehtiminen-on-metsanomistajalle-taloudellisesti-kannattavaa/

    Kurki

    Tiilikkajärven luonnonpuiston vanha osa on luonnontilainen ja sen monimuotoisuus  BII-indeksi on tietenkin 100%, mutta ihmisen muokkaama Tiilikkajärven vanhan osan ympäristön biodiversiteetti-indeksi BII onkin sitten 105%..110%.

    Visakallo

    Ymmärsinkö nyt oikein, että pääkaupunkilaisten pahaa oloa puretaan jahtaamalla aivan tavallisia, kaukana kaupungeista kasvavien metsien omistajia erilaisilla kiusanteoilla ja älyttömyyksillä? Ainakin viher-vasemmiston politiikka nojaa paljolti juuri tähän. Jopa osa metsänomistajista on vähitellen luisunut mukaan tähän soopaan.

    Nostokoukku

    Ymmärsit väärin. Tutkimuksen mukaan luonnossa liikkuminen estää masennusta, ahdistusta, diabetestä ja jopa astmaa. Ei kai kukaan luonnossa kiusatakseen liiku, ei ainakaan tutkitut henkilöt, vaikka metsäpiireissä kovasti kammottuja vasemmistolaisia olisivatkin. Heitäkin saattoi valitettavasti tutkittaviin muutama vahingossa eksyä.

Esillä 10 vastausta, 9,211 - 9,220 (kaikkiaan 9,362)