Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,081 - 9,090 (kaikkiaan 9,116)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Kurki varmaan huomasi em. Birdlife-kommentissani tärkeän asian uhanalaistilastoista: se toisaalta yliarvioi ja toisaalta aliarvioi uhanalaisuutta. Ammoisina aikoina uhanalaistuneita lajeja puuttuu, mutta toisaalta uusia tulokkaita ja meillä aina harvinaisiksi jääviä sisältyy. Itsekään en huomannut tätä, kun en jaksanut lukea arvioinnin ohjekirjaa kokonaan läpi. Suojelutarvearvio on uhanalaistilastoon verrattuna astetta pohditumpi arvio siitä mitkä lajit tarvitsevat toimia ja panostuksia. Nyt saadaan tavallaan tällainen arvio luontotyypeille ennallistamissuunnitelman muodossa.

    Visakallo

    Nämä ilmasto- ja ympäristöasiat ovat hyvin raadollisia. Tämän vuoden YK:n ilmastokokous alkaa 11. marraskuuta 2024 Bakussa, Azerbaidžanissa. Kuinka ollakaan, sinne ei nyt ole mitään tungosta. Vain 40 000 osallistujaa on ilmoittautunut. Edellisessä ilmastokokouksessa oli yli 100 000 osallistujaa. Tällä kertaa haetaankin maksajia kaikille niille ilmastotoimille, joita viime kokouksessa hehkutettiin. On huomattu, ettei valtioiden verovaroja olekaan käytettävissä määräänsä enempää, vaan tarvittaisiin myös yrityksiä mukaan maksajiksi. Tämä on aiheuttanut kadon kokoukseen ilmoittautuneiden määrässä.

    Rukopiikki

    Yritysten tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa, ei pelastaa ilmastoa tai monimuotoisuutta. Kapitalistinen markkinatalous kohtaa voittajansa ja se voittaja on maapallolla aina kylmä ja karu luonto.

    Nostokoukku

    Rukopiikki on oikeassa. Nykytekniikalla luonnon voi kyllä tuhota, mutta sen voittaminen ei onnistu.

    Visakallo

    Vuoden 1992 Rion ympäristö- ja kehityskokouksessa  syntyi kansainväliset sopimukset ilmastonmuutoksen torjunnasta, luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta ja aavikoitumisen estämisestä. Näiden tärkeiden tavoitteiden toteutumiseksi laadittiin ”Agenda 21”, toimintasuunnitelma maapallon suojelemiseksi. Riossa luotiin uusi termi ”kestävä kehitys”.

    Nyt 32 vuotta myöhemmin, kukaan ei muista toimintasuunnitelmaa, ja kehitys on kaikkea muuta kuin kestävää. Fossiilisen energian ja tavaroiden tuotanto ovat kasvaneet moninkertaisesti. Samaan aikaan metsää on palanut kokonaisten valtioiden verran ja kalakannat ovat romahtaneet.
    Ympäristö- ja ilmastoasioista on tullut nykyihmisten uskonto. Uskotaan siihen, mikä ei ole todellista.

    A.Jalkanen

    Eikö tuo ”uskonto” ole just hyvä oppi jos kehitys halutaan kääntää kestäväksi?

    Uskaltaako Putin lähteä Azerbaidžanin ilmastokokoukseen, sieltä ei varmaan luovuteta länteen?

     

    Visakallo

    Mihin Putin tarvitsee jotain ilmastokokousta? Kun kauppakumppaneina ovat Kiina, Pohjois-Korea, Kuuba, Venezuela ja muutama Afrikan maa, niin eipä siellä ilmastoasiat paljoa paina…

    Petkeles

    Hienossa seurassa tosiaan oltaisiin, jos persulaiset saisivat päättää. Jännä, että asiasta tulee uskonto kun tietoisuus kasvaa. Joku voisi luulla, että nämä kaiken kiistävät rannantaikalaiset olisivat niitä lahkolaisia.

    Visakallo

    Tietoisuuden kasvua ei varmasti kukaan kiistäkään, mutaa samaan aikaan kehittynyt ympäristöväen kuplaantuminen estää näkemästä todellisuutta sellaisena kuin se valitettavasti maailmalla edelleen on.

    A.Jalkanen

    Vaikka näkisi ulkomaille, voi silti laittaa omaa maata kuntoon.

Esillä 10 vastausta, 9,081 - 9,090 (kaikkiaan 9,116)