Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,021 - 9,030 (kaikkiaan 9,372)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • KeMeRat

    Ytuki kohdistetaan ensisijaisesti metsälakikohteisiin joissa omavastuuosuus ylittyy. Ja kyse on laissa mainitusta sopimuksesta. Paljon painavampi juttu kuin nämä isäntien ”en hakkoo tänään vuan hakkoon huomenna” -suojelut…

    A.Jalkanen

    Ehkäpä niin. Ainakin raakkujokien 50 metrin suojakaistat voisivat saada ympäristötukea ja sisältyä näihin. Niitä tulee varmaan lisää kun aletaan ennallistaa virtavesiä.

    Kurki

    Paljon painavampi juttu kuin nämä isäntien ”en hakkoo tänään vuan hakkoon huomenna” -suojelut

    Saksassa, Ranskassa ja Puolassa ovat juuri niitä suojelumetsiä, kun sitä tiukasti suojeltua ei ole yhtään aaria. EU ei vaadi enempää Suomelta kuin näiltäkään mailta, joten Suomen metsistä kitumaiden ja joutomaiden kanssa on suojeltu 25 milj.ha eli 100%.

    Yrittääkö Kemerat nyt tehdä omaa suojeluohjelmaa Suomelle?

    Kun Suomessa on tiukasti suojeltua metsää kitumaiden kanssa 60% koko Unionin tiukasti suojellusta, niin ompa siinä Saksalla kirittävää, kun nettihaulla ”Conservation forests in Germany” ei löydy mitään mainintaa niistä sujelualoista, mutta jo löytyy kun hakee ”Conservation forests in Finland”.

    On 1 January 2022, a total of 2.94 million hectares of Finland’s forests were protected 13 per cent of the forest area. The area of protected forests increased by 57,000 hectares from 2019. At the beginning of 2022, Finland had a total of 2.94 million hectares of protected forests.

    KeMeRat

    EDIT

    Kurki

    EDIT

    A.Jalkanen

    On meillä vielä matkaa 30 prosentin suojeluun ja hiilineutraaliuteen. Kun ne on saavutettu, voidaan levätä laakereilla ja odottaa, että muut maailman maat pääsevät samaan. Ja maailma pelastui?

    No eipähän se. Bioscience-lehden ilmastokatsaus kertoo kolme pointtia: fossiilisten energioiden käyttö on ajettava alas, kehittyneissä maissa on alennettava kulutusta ja kehittyvissä maissa väestönkasvua (erityisesti Afrikassa). Lähde: Helsingin Sanomat.

    Suomessa väestön kasvu ei ole ongelma, muissa kohdissa on vielä tekemistä. Energia ei käänny hetkessä riippumattomaksi fossiilisista eikä kulutustaso alene kovin paljon vapaaehtoisesti.

    *

    Etelä-Suomen kuukkeleiden uhkana ovat osittain samat tekijät kuin toisella paikkalinnulla hömötiaisella eli peitteisyyden (suojan) väheneminen ja talviravinnon puute. Lisäksi pienten eristyneiden populaatioiden kohonnut sisäsiittoisuus ja häviämisriski. Riittääkö meille, että hömötiaisia ja kuukkeleita on Pohjois-Suomessa?

    https://yle.fi/a/74-20115111

    Rane

    Pikemminkin voisi kysyä onko järkevää satsata hirmuisesti taloudellisia resursseja luonnon museointiyrityksiin kun olosuhteet väistämättä muuttuvat.Kun tutkijoiden mukaan tulee uusia lajeja jotka muuttuvat uhanalaisiksi niin näillä jo nyt uhanalaisilla ei ole mitään toivoa?Ilmastonmuutoksen aiheuttamaa evoluutiota ei voi voittaa.On aika ajatella uusiksi?On esimerkiksi ryhdyttävä uudistamaan suojeltuja kuusikoita jotta hiilinielut eivät häviä?Esim. Koli,Jyväskylä?

    Tutkija hämmästelee Lapin lumitilannetta – MTVuutiset.fi

     

     

    Rukopiikki

    Varsin mielenkiintoinen uutinen päivän Helssinkin sanomissa tuulivoimasta. Onko tuulivoimasta tullut niin pyhä lehmä että se saa tuhota luontoa täysin estoitta.

    Nostokoukku

    On tullut. Ja tauti vain pahenee. Ministeriö jätti julkaisematta itse tilaamansa selvityksen tuurivoima haitoista. Selvityksen mukaan osa tuurivoimaloista olisi jäänyt rakentamatta.

    A.Jalkanen

    Hesarin jutussa kerrotaan, että tuulivoimaraportissa on ohjeita miten voimaloiden sijoituksessa voidaan huomioida linnusto. Ei kuulosta kovin tulenaralta aineistolta. Joidenkin mielestä on kuitenkin sitä:” Maakotkaselvitys kokonaisuudessaan haastaa tuulivoiman hankekehitystä ja vaarantaa Suomen ilmastotavoitteiden toteutumisen”.

    Kuulostaa kovasti liioitellulta tuo lausunto. Tuulivoiman lisärakentamista rajoittaa tällä hetkellä muun muassa sähköverkon kapasiteetti. Jutun mukaan noin viidennes suunnitelluista hankkeista osuisi niin hankalasti kotkan reviireille että ne eivät olisi toteutuskelpoisia. Voimalat ovat paljon hankalampia merialueella merikotkille.

    Jutussa on kuva maakotkan ydinalueesta, joka on suunnilleen sama kuin poronhoitoalue. Porojen omistajat saavat korvausta maakotkan reviireistä, mikä on auttanut kannan ylläpitoa. Herää kuitenkin kysymys miksi maakotka ei pesi Etelä-Suomessa. Saisiko eteläsuomalainenkin maanomistaja korvausta maakotkan reviiristä? Olisi eduksi jos petolintu olisi levinnyt tasaisemmin koko maahan, niin sen suojelu ei kaatuisi vain lappilaisten haitoiksi. Tässä on vain se ongelma että kohta tuulivoima-alueita on pitkin Etelä-Suomea ja maakotkalle jää yhä vähemmän elintilaa.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010749802.html

    On muuten havaittu, että jos yksi voimalan siipi maalataan mustaksi, linnut osaavat paremmin väistää sitä.

     

Esillä 10 vastausta, 9,021 - 9,030 (kaikkiaan 9,372)