Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 8,851 - 8,860 (kaikkiaan 9,372)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Eli 78% näistä kovak. lahopuulajeista 232 oli vanhoissa metsissä eli 180 lajia ja nämä 180 lajia olivat vain vanhoissa metsissä (ilman päällekkäisyyksiä), joten varttuneisiin kuusikoihin jäi 52 kovak. lahopuulajia.

    Martikaisen tutkimuksen eng.kielen tekstistä oli tällainenkin käännös. Oliko AJ:n postaama?

    Mihin se katosi, kun enää löydä sitä ja tässäkään lyhennelmässä sitä ole? Koko tutkimusta ei ole saatavilla, vaan sitä pitää pyytää Martikaiselta.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006320799001755

     

    Kurki

    AJ: Lajimäärien vertailuja ei oikein pysty tekemään, kun ilmeisesti edes Lajitietokeskuksen laji.fi-palvelussa ei ole kaikkia lajeja ja niiden elinympäristöjä kattavasti mukana.

    Siellä on luokiteltu 44 000 ja Suomessa on arvioitu olevan 48 000 lajia. Eikö tämä 92% ole jo kattava luettelo, josta voi tehdä aika tarkkoja johtopäätöksiä.

    A.Jalkanen

    Olen menossa Metsätieteen Päiville lokakuussa joten näihin kysymyksiin voi saada vastauksia tekijöiltä suoraan. Mitkä olisi tärkeimmät kysymykset? Esimerkiksi: miten suureen osaan/määrään metsälajistosta tarvitaan nimenomaan luonnontilaisten kaltaisia tiukan suojelun alueita ja kuinka suuri niiden pinta-alan tulisi olla?

    PS. En ole tehnyt muita Google-käännöksiä kuin tuo tässä ketjussa edellä enkä ole laittanut siitä kommentteja Hesariin. Minulla näkyy edelleen Martikainen ym. 2000 julkaisu linkissä.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006320799001755

    Petkeles

    Kysymiksipitääsuojellakunitselaskinetteipidäsuojella.

    Rane

    Kysypäs että kun jokainen metsä on joskus ollut syystä tai toisesta taimikko niin mistä ja miten ne harvinaiset lajit on sinne ilmaantuneet.Toinen voisi olla että mihin perustuu nämä surullisenkuuluisat 45 ja 50 metrein raakkusuojavyöhykkeet ja kumpi on oikea?

    A.Jalkanen

    Kiitos, laittakaa lisää. Varaan kuitenkin oikeuden esittää vain valitut kysymykset. Näitä ei kaikkia välttämättä ainakaan selvin päin kehtaa. Revaryhmäkin voisi hoitaa osuutensa!

    Visakallo

    Miten Hukkajoesta on voinut tulla yksi Suomen kuudesta parhaimmasta raakkujoesta, vaikka ko. joen rannoissa ei kymmeniin vuosiin ole ollut kuin 5-10 metrin suojakaistat, eikä aina niitäkään? Osaako joku vastata asiallisesti menemättä henkilökohtaisuuksiin tai muihin lapsellisuuksiin?

    Visakallo

    Lisäksi Hukkajokeen päätyy yhteensä satoja kilometrejä metsä- ja pelto-ojia. Alkaa olla herrojen ja muun luontoporukan selitykset aika onttoja.

    Rukopiikki

    Aika latvavesiähän se Hukkajoki on. Ja näkyy siellä olevan luonnontilaisia purojakin vettä tuomassa. Kohtuu maltillisesti ojitettua seutua verrattuna mihin tahansa alueeseen. Uitolle vaikea reitti niin jääny ränniksi perkaamatta.

    Visakallo

    Ainakin minun silmälaseilla nähtynä niitä Hukkajokeen laskevia metsäojia on aivan samaan tapaan kuin kaikissa muissakin sen alueen joissa. Tuo uittoon perkaamattomuus on kyllä selkeästi raakkukantaa edistävä asia.

Esillä 10 vastausta, 8,851 - 8,860 (kaikkiaan 9,372)