Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 8,811 - 8,820 (kaikkiaan 8,832)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Petkeles

    Jätän tämän vain tähän:

    https://yle.fi/a/74-20111243

    A.Jalkanen

    Jonkun verran tutulta kuulostaa. Em. linkistä: ”Kun ei voi tietää, mikä asia on kellekin hirveän herkkä, niin moni tutkija on sitten mielummin hissun hiljaa eikä osallistu keskusteluun.” Tämä johtaa sitten tutkimusaiheiden valintaan ja saadun tutkimustiedon heikompaan käyttöön päätöksenteossa. Tieteen käyttöön saaminen on aivan riittävän vaikeaa ilman asiatonta tekemiseen puuttumistakin. (Mutta hei, te eläkeläiset ruudun äärellä: teillä ei ole enää mitään menetettävää, joten alkakaapas ottaa kantaa!)

    Tolopainen

    Jos haluaa asua erämaassa sellaisilla alueilla, joista metsää ei hakata niitä löytyy Kanadasta ja Alaskasta. TV:stä tulee sarjoja ihmisten elämästä siellä. Vihreiden ja elokapinoisijoiden kannattaa muuttaa sinne, turha katsoa asioita postimerkin kokoouselta alueelta. Täällä on metsiä hakattu lähes 10000 vuotta eli aina kun täällä on asutusta ollut, hakkaamattomia alueita ei enää ole.

    Makarov

    Kyllä ne Kotiahon 100m3 lahopuuta hehtaarilla kommentit kieltämättä syö uskottavuutta melkoisesti. Sitä jo rupeaa epäilemään liekkö totta.

    Rane

    Niin,nyt on sitten uhriutumisen aika.Voi kuitenkin kysyä onko luonnonsuojelututkijat olleet jotenkin paitsiossa kun verrataan eri medioissa saatuun julkisuuteen.

    Annelin pitäisi tietää että normaaliin tiedeyhteisöön kuuluu hyvinkin kriittinen eri näkökantojen välinen keskustelu.Nyt tilanne on se että Kotiahokin voi valehdella radiolähetyksessä lahopuumääristä ja kukaan ei puutu siihen.Kun julkisuudessa vaaditaan ja saadaan mahdollisten raakkupurojen ympärille 100 metrin suojavyöhyke niin yksikään tutkija ei huomauta ettei tuommoiselle ole mitään tutkittua tarvetta.

    On selvää etteivät nämä luonnonsuojelututkijat edusta mitään puolueetonta,pelkästään tieteeseen perustuvaa näkemystä.Heidän tavoitteensa on saada lähes keinolla millä hyvänsä mahdollisimman paljon metsiä talouskäytön ulkopuolelle,ei siis välttämättä suojeluun.

    Rane

    Eli kuten Panu Halme tuossa kirjoittaa:on luotu uusi ”tieteenala” luonnonsuojelubiologia.Sillä tarkoitetaan sitä että viestitään muulle yhteiskunnalle sellaista tutkimustietoa joka auttaa lisäämään luonnonsuojelun myönteistä asennetta.Nyt Panulla on työn alla kehitellä lastenkirjoihin luonnonsuojeluasennetta lisääviä tietolaatikoita.Suurin haaste on miten luonnonsuojelupropaganda saadaan muotoiltua niin että lapset sisäistävät sen…

    Panu Halme: Työssäni tärkeintä on muutosten huomaaminen – Sanasto

    A.Jalkanen

    Rane on oikeassa: tutkijan pitää kestää kritiikkiä. Tuossa YLE:n  jutussa puhuttiin kuitenkin eri asiasta: epäasiallisesta vaikuttamisesta eikä tieteenteon kritiikistä. Epätieteellinen vaikuttaminen on myös epäasiallista. Elinkeinoelämän, tutkijoiden ja toimittajien pitää pyrkiä erottamaan asiallinen ja epäasiallinen vaikuttaminen toisistaan.

    Faktojen valinta on yksi tavallinen mutta vältettävä vaikuttamisen muoto: kerrotaan vain omaa agendaa puoltavat tutkimukset ja/tai tulkitaan ne omaa agendaa puoltavalla tavalla. En väitä olevani itsekään immuuni tälle, erehtyminen on inhimillistä.

    Tutkimustiedossa on monesti se ongelma, että se ei anna täsmällistä toimintaohjetta. Se kertoo miten asiat todennäköisesti ovat, mutta se ei kerro miten niiden pitäisi olla. Hyvä esimerkki ilmiöstä: se on selvä että 100 mottia lahopuuta ei voi olla keskimääräinen taso luonnonmetsissäkään, mutta kuinka paljon lahopuuta tarvitaan keskimäärin talousmetsiin?

    Kurki

    Ryhmän tehtävä oli arvioida, kuinka paljon ihminen on heikentänyt luontoa. Kotiaho kertoo, että maa- ja metsätalousministeriön edustajat uhkasivat lähteä työryhmästä, mikäli vertailukohtana on luonnontila.

    Nyt ylläpidetään metsissä 1500 lajia keinotekoisesti hengissä estämällä umpeen kasvaminen.

    Näin sitä siellä sitten unohdetaan vertailukohta luonnontila.

    Suomen noin 1 500 uhanalaisen eliölajin tärkein yksittäinen uhanalaisuuden syy täällä Etelä-Suomessa on perinne- ja kulttuurimaisemien, etenkin niittyjen kasvaminen umpeen.

    https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto-ja-ymparisto/lajiensuojelu/haapa/niityt-ja-kedot/?fbclid=IwY2xjawFYpsdleHRuA2FlbQIxMAABHYeFqPDfSh75s-mkWaYCGLLgrKItocssMEGYh6T2HEghOMeyOu6GM-jjLQ_aem_7ZrUALNfs7h7I_ZQRlMWyQ

    A.Jalkanen

    Luonnontilassa meillä olisi jossain määrin erilainen eläimistö ja uudistavat häiriöt. Umpeenkasvua vähentäisi siis ainakin isojen eläinten laidunnus ja metsäpalot, hyönteistuhot sekä puiden kuoleminen (harvennushakkuita vastaava häiriö). Maisemakuvamme olisi kuitenkin luonnontilassa ilman ihmistä peitteisempi kuin nykyään. Luontaisia niittyluontotyyppejä olisi varmaan isommat pinta-alat mm. vesistöjen tulva-alueilla, harjujen paahderinteillä, maakohoamisrannikolla ja kosteikoissa. Keskittäisin ennallistamis- ja hoitotoimet enimmäkseen niihin enkä niinkään maatalouden luomiin luontotyyppeihin, mutta tästä on moni varmaan jyrkästi eri mieltä. Arvokkaita maisema-alueita voitaisiin ehkä ”tekohengittää”.

    mehtäukko

    Petkeles..”jätän tämän vain tähän”.

    Kynäpenaalin kokoonpanoa on tainnu arvostella monet tahot, eikä joukkiosta varmaan iso osa ymmärrä metsätaloudesta yhtään mitään.

    En usko joulupukkeihin.

Esillä 10 vastausta, 8,811 - 8,820 (kaikkiaan 8,832)