Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 8,661 - 8,670 (kaikkiaan 8,766)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Varmastikin runsaslajisesta metsästä on hyötyä.  En vaan  ymmärrä miten kuolleet puut auttavat tässä.

    A.Jalkanen

    Kertaus on opintojen… lahopuussa elää myös hyödyllisiä eliöitä kuten kuusiporan luontaisia vihollisia: tikkalinnut ja petohyönteiset. Jos alueella ei ole näitä, kuusipora-epidemian alkaessa ei ole biologista torjuntaa.

    Ammatti Raivooja

    Joo mut jos ne on siellä suojelualueilla ni onko se niin hyödyllistä et jos lahopuuta olisi tiloilla tasaisesti. FSCeekin olisi hyvä jos joka tilalla olisi pieni pläntti koskematonta metsää.

    A.Jalkanen

    Se riippuu AR mitä tavoitellaan. En osaa vastata kuusiporan vihollisten osalta tarkasti mutta kuvittelisin että molempia tarvitaan: pieni määrä lahopuuta jokaisella kuviolla ja lisäksi suurempia lahopuun keskittymiä muutama jokaisella metsätilalla???

    Ammatti Raivooja

    Jos sieniä ja kääpiö ei ole katkeaminen, polttopuun kerääminen jopa järvenpohjasta ja kaiken ison poistaminen metsistä niin tilanne on parempi kuin silloin ja niillä ei ole tänäpäivänä mikään hätä jos ei ollut silloin. Kerta me tämä peräpohjola on päätetty asustaa ja jollain täällä olo pitää kustantaa niin ehkä pitää tinkiä kukoistavista sieni- ja kääpä yhdyskunnista et tuo 60-120m3/ha lahopuuta on korkeintaan ollut silloin kun täällä ei asunut kuin metsästäjä-keräiljöitä. Suojelun tasoa ei tarvia laskea mut ei tarvitse olla kyllä yhtään huolissaan nykytasolla, muusta kuin pystylahopuista linnuille.

    A.Jalkanen

    Fiskarsilta toivotaan pehmeämpää metsänkäsittelyä.

    http://www.yle.fi/a/74-20100603

    http://www.yle.fi/a/3-7465515

    Rane

    Tämä Ilkka Hanskin voivottelu siitä että tavoite 50 m3/ha lahopuuta tai minimissään 20-30m3/ha laajemmilla alueilla ei toteudu ”KAIKISSA TALOUSMETSISSÄ” on valitettavasti harvinaisen puhdasta hevonp…aa.

    Todellisuudessa nuo lahopuumäärävaatimukset eivät toteudu edes kansallispuistoissa.Kuten luontoväen oma lehti HS todistaa…

    Kansallispuistoijen lahopuumäärät: vähemmän kuin mitä vaaditaan nyt vanhoilta metsiltä | HS.fi

     

    Rane

    Ps.Kannattaa HS:n listassa kiinnittää huomiota paljonko näissä monimuotoisuuden ihmemetsissä(Ranen oletus) on lahopuuta keskimäärin verrattuna talousmetsiin keskimäärin.

    Rane

    PS.2.Eli ainakin tämän HS:n luontotoimittajan mukaan jos Hanskin vaatimukset talousmetsien lahopuumääristä toteutuisivat niin silloin metsät olisivat ns.suojeltavaa vanhaa metsää?

    A.Jalkanen

    Rane, kansallispuistot eivät ole vanhaa rehevää metsää kuin pieneltä osin. Monessa niistä on esimerkiksi suota ja kalliota, joissa ei koskaan ole suuria määriä puuta eikä siten lahoakaan puuta. Etelä-Suomen kohteista jotkut pääsevät 20 m3:een joka on hyvä suoritus esimerkiksi Etelä-Konneveden puistolle joka on osin korkealla sijaitsevaa kalliometsää (Kalajanvuori 211 mpy).

    Hyvä kysymys liittyen suojeltavan vanhan metsän kriteereihin. Talousmetsästä ei saa tulla suojeltavaa vanhaa metsää pelkästään lahopuun määrän perusteella. Olisi myös syytä tehdä täysin selväksi että metsiä ei suojella pakolla, vaan aina vapaaehtoisesti jotta huippulahoja oikeasti uskaltaa jättää.

    (Ranellekin huomautus että Muokkaa-nappia voi käyttää, se on siinä nimesi alapuolella vasemmalla, ja siitä voi lisätä tekstiä jo lähetettyyn viestiin.)

    https://etela-konnevesi.fi/fi_FI/etela-konneveden-kansallispuisto/luonto-ja-nahtavyydet

Esillä 10 vastausta, 8,661 - 8,670 (kaikkiaan 8,766)