Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 8,571 - 8,580 (kaikkiaan 8,832)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    Minusta Timppa yksinkertaistat aivan liikaa elämää maapallolla. Anneli tavoittelee sitä ajatusta, mikä järjestelmää ylläpitää. Riski kuolleen puun kertymisestä on vain yksi detalji.

    Kurki

    Lahopuu metsissä on toisarvoinen asia, kun niiden elinvoimaisuus on lähes 100% jo näillä lahopuumäärillä, mutta siitä on tehty pääasia vanhojen metsien suojelussa. Niiden suojeluun on muitakin syitä ja parempia.

    Timppa

    Kivihiilikaudella ei ollut lahottajasieniä lainkaan ja silloinkin oli monimuotoista elämää.  Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli suuri ja ilmasto nykyistä  lämpimämpää.  Maapalloa hallitsivat ruohovartiset kasvit ja se oli silloin sellaisessa moodissa, että hiilidioksidia pitää poistaa ilmakehästä.   Kuolleet kasvinosat kertyivät tulvatasangoille ja niistä ajan mittaan muodostui kivihiileksi kutsumaamme ainetta.

    Kun hiiltä oli poistunut ilmakehästä tarpeeksi, ilmasto viileni.  Tulivat puuvartiset kasvit, jotka menestyvät myös kylmissä oloissa.  Ilmakehän hiilimäärää sääteli puiden kasvu ja  lahottajasienet sekö tulivuorenpurkaukset.  Sadantaa ja ilmakehän vesihöyrymäärää taas yhteyttämisen yhteydessä syntyvät aerosolihiukkaset.

    Kuten kirjoitin, niin ympäristösysteemi on rikki.  Tarvitaan ehdottomasti paljon enemmän  hiilen sidontaa ja aerosoleja.  Lahoaminen on ilmastomielessä turmiollista.

    Taas kerran,  Meille on siis syntynyt tuo kuoleman kultti, kun pitäisi lisätä elämää metsittämällä.

    Väitän, että aika vaikea on asiaperusteilla kumota näitä teesejäni.

    t

    A.Jalkanen

    Lahoamista tarvitaan ravinnekierron ylläpitämiseksi.

    Metsittämisen tärkeydestä olen yhtä mieltä Timpan kanssa. Erittäin laaja maapallonlaajuinen metsittäminen voisi hidastaa ilmastonmuutosta ja aivan varmasti helpottaisi siihen sopeutumista monin tavoin. Viljelymaata vapautuisi metsitettäväksi suuria määriä, jos vähennettäisiin eläintuotantoa, kun ts. rehun tuotantoon ja laitumiksi ei tarvittaisi enää niin suuria aloja.

    Timppa

    Ne kivihiilikauden metsät kasvoivat vaikkeivat kuolleet kasvinosat lahonneet.  Aika kauan pärjäsivät ilman ravinnekiertoa.

    Ravinnekiertoahan tapahtuu koko ajan, kun kuolleet puunosat lehdistä ja neulasista oksiin hajoavat jatkuvasti.  Ravinteet ovat niissä.  Ei runkopuussa, joka on käytännössä hiiltä, vetyä ja happea sekä jotain maamineraalia.

    Visakallo

    Uskallan väittää, että aivan normaalisti hoidetussa ja harvennetussa talousmetsässä on niin paljon lahopuuta, että se riittää turvaamaan sitä tarvitsevan lajiston olemassaolon. Ensin on uudistusalan säästöpuut ja muu puuaines, sitten jää lahoamaan taimikon ja nuoren metsän raivattu puuaines, sen jälkeen harvennushakkuissa todella paljon korjaamatta jätettävää pysty- ja maalahopuuta, kantoja, latvusmassaa, sekä korjuussa metsään jäänyttä ainespuuta. Jos nämä kaikki lasketaan yhteen, tulos voi jopa joitakin hämmästyttää. Lahopuukeskusteluissa hyvin harvoin nähdään kokonaisuutta, vaan huomio kiinnitetään helposti vain yksittäisiin asioihin.

    jees h-valta

    Kyllä ainakin täälläpäin lähes järjestään joka aukolta lähtee latvusmassa. Ei siitä paljon lahoa metsään.

    Visakallo

    -Mutta ei lähde harvennuksilta, kuten edellä kirjoitin. Aukkoihin jäävät säästöpuut, maalahopuut, ja useimmiten myös kaikki kannot. Kannonnostoalueiltakaan ei kerätä  läheskään kaikkia kantoja eikä tietenkään maalahopuita.

    A.Jalkanen

    Tästä on keskusteltu aiemminkin; pulaa ei ole kannoista eikä risuista, vaan erityisesti vanhojen järeiden puiden hitaasti lahoavasta runkolahopuusta pystyssä ja maassa. Etenkään vähäarvoisempia lehtipuita ei pääse kehittymään vanhoiksi kun ne niitetään nurin jo taimikoissa.

    suorittava porras

    …ja taas edistettiin monimuotoisiutta jossakin.  Kitkerä kulon käry valtasi yöllä koko kylän . Eikä vaan käry. Savua oli joka paikassa. Saa nähdä ,kuinka kitkeräksi tapahtuman kommentointi äityy ,jos tämä toistuu ja homma laajenee. Kulotus oli jatkumoa edellisille. Mutta vaikka silmiä kirvelee, luonto kiittää!

Esillä 10 vastausta, 8,571 - 8,580 (kaikkiaan 8,832)