Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 8,311 - 8,320 (kaikkiaan 9,330)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Toivottavasti ei tullut kahteen kertaan… TA:kin pärähti taas linjoille.

    Metsäekologian dosentti Timo Kuuluvainen kirjoittaa Hesarissa: ”Ehdotettujen tiukkojen valintakriteerien ja vanhojen metsien vähäisyyden yhteisvaikutus Etelä-Suomessa olisi vanhojen metsien suojelun kannalta tuhoisa: vain pieni määrä vanhoja metsiä kelpaisi suojeluun, sekin ripoteltuna laajoille alueille toisistaan eristyksiin. Pirstoutunut vanhan metsän elinympäristö altistuisi ilmastonmuutoksen seurauksena paitsi lajiston köyhtymiselle myös erilaisille häiriöille ja vanhan metsän laikkujen tuhoutumiselle.”

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000010455824.html

    Timppa

    Miten metsät ovat ennen pärjänneet?  Kuuluvainen ja kumppanit leikkivät toisten omaisuudella.  Kuuluvainen on huolissaan  ilmaston muutoksesta, mutta hänen ohjeillaan ilmastonmuutos vain kiihtyy.  Vain hyvin kasvavat metsät torjuvat ilmastonmuutosta.

    En ymmärrä sitäkään, miksi joku vanha metsä tuhoutuisi. koska sertit tuovat sille kavereita.

     

    mehtäukko

    Ennen kuin kenenkään kuuluvaisen tarviaa ehdottaa mitään, jonkun täytyy ratkaista rahoitus. Onko se nyt niin vaikea ymmärtää?

    hemputtaja

    Sama vika kuin Timpalla. En ymmärrä.

    Mitä tämä vouhotus vanhoista metsistä on olevinaan. Jos niitä puuttuu, niin annetaan muutaman laikun olla – ja kas – niistä tulee aikanaan vanhoja metsiä.

    Oikeassa on mehtäukkokin. Rahalla homma hoituu jos tarpeelliseksi huomataan. Ehdotankin vihreiden kannattajille lahoveroa, jolla kohtuu määrälle metsiä turvataan ikääntymisrauha.

    Visakallo

    Vanhat metsät ja vanhat ihmiset ovat uudistuvia luonnonvaroja, joista on jotkut tutkijat ja poliitikot aivan tarkoituksella tehneet Suomeen paljon suuremman ongelman kuin todellisuudessa on. Meilläpäin terveet yli seitsemänkymppiset käyvät töissä, eikä siinä ole mitään sen ihmeempää ongelmaa.

    Nostokoukku

    Niinpä. Ja lapamato, täi, kihomato ja syyhypunkki eivät erottele kohdettaan ikävuosien mukaan. Viihtyvät yhtälailla vanhoissa ihmisissä kuin koululaisissakin. Monimuotoisuuden sopeutumaa osoittaa varmaan sekin.

    A.Jalkanen

    Timppa tarkoittanee sertisuojelulla FSC-sertin vaatimusta 5 prosentin suojelusta metsälökohtaisesti? Vai metsänomistajan kaikista metsistä? Ihan hyvä suunta, mutta on metsänomistajan pussista pois ilman korvausta, vai maksetaanko FSC-puusta olennaisesti enemmän? Tuolla keinoin tulee kyllä paljon pieniä suojelualueita, mutta isot jäävät ehkä vielä puuttumaan.

    Timppa

    En tarkoita FSC:n jatkuvan kasvatuksen osuutta vaan lisääntyneitä jättöpuuryhmiä ja levinneitä vesistöjen suojakaistoja.

    A.Jalkanen

    Vesitöjen suojakaistoja saa ymmärtääkseni harventaa, joten niistä ei tule kaikista vanhaa metsää? Säästöpuuryhmät taasen ovat pieniä, joten niiden tärkein vaikutus lienee rakenteellisen vaihtelun ja lahopuun lisääminen. Toki molempiin saadaan ajan myötä keskitettyä arvopuita eli lahopuuta ja vanhoja järeitä lehtipuita, jos niin halutaan. Näiden lisääminen vähentää varmaan tarvetta laajoihin suojelualueisiin, mutta ei poista sitä kokonaan.

    Timppa

    Tässä meikäläisen kommentti Kuuluvaisen kirjoitukseen:

    On täyttä sumutusta puhua Etelä-Suomen vanhoista metsistä. Ne olivat suurelta osalta hävinneet jo 1850 mennessä. Ainoa vanhojen metsien alue oli Pirkanmaalta Keski-Suomen kautta Kainuuseen ulottuva vyöhyke. Se tuli käsiteltyä 1900 mennessä, kun teknologia ja markkinat aikaansaivat sahausboomin.
    Vanhoja metsiä löytyy enää vain suojelualuilla. Esimerkiksi meikäläisen edustaman yhteismetsän maalla on pala ikimetsää.

    En ymmärrä mikä muu kuin ilmastonmuutos voi metsiämme uhata. Kun katselee hyvin hoidettuja talousmetsiä, niin ne kasvat melkein tuplasti sen mitä entisajan metsät. Oikein ihmetyttää miten 50 vuotta sitten kylvetty männikkö on kasvanut lähes yhtä järeäksi kuin 100-.vuotias metsäpalon jälkeen syntynyt.

    Boreaaliset havumetsämme ovat sopeutuneet katastrofeihin ja lajien väliseen kilpailuun. EIvät ne tarvitse selviytyäkseen montaa vanhaa puuta. Tämän osoittaa metsiemme historia.

Esillä 10 vastausta, 8,311 - 8,320 (kaikkiaan 9,330)