Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,961 - 7,970 (kaikkiaan 9,346)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Harvemmin niitä etelässä on kevättulvia. Lumet sulaa auringon paisteessa ilmaan. Viime keväänä tuosta lähijoessa ei vesi noussut kesävesitasoa korkeammalle, sillä  lumi katosi taivaan tuuliin yöpakkasten ja päivän plusasteiden lämmössä. Vesi voi nousta keväällä parhaimmillaan yli 1 m uomasta ja 100 m metsään molemmin puolin rantaa. Tämä kevät näyttäisi tuovan toivottavan tulvan, kun näyttää nyt siltä, että maaliskuu menee lunta lisäten. Joen uomasta ylös nouseva tulvavesi lannoittaa rantoja ja samalla puhdistaa vesiä.

    Gla

    Onhan Helsingissä (Espoossa) moottoritienkin pätkä rakennettu uusiksi, kun alue tulvi. Eikä sen ole väliä, tuleeko tulva keväällä vai syksyllä. Joskus vaan tulvii. Sellaista se on. Luonto on luontoa Helsingissäkin. Miksi maakunnista pitäisi löytyä ymmärrystä Helsinkiin, kun ei sieltä löydy maakuntiin.

    Nostokoukku

    Useana vuonna meillä päin syystulva on ollut pahempi kuin kevättulva. Syy Kurjen kertoma, lumet häipyvät haihtumalla.

    KeMeRat

    <p>Voisko kaikki tulvat lähettää kehä kolmosen sisäpuolelle?</p>

    Reima Muristo

    ”… Joen uomasta ylös nouseva tulvavesi lannoittaa rantoja ja samalla phdistaa vesiä.”

    Autuaita ovat puupäät, sillä he pysyvät pinnalla.

    Nostokoukku

    Puupää pitää pinnalla kunnes vettyy tarpeeksi, siitä tulee ns. vesipää. Ja se uppoaa. Tässä asiassa Reimalle on tainnut käydä niin. Suomen karuissa olosuhteissa tulvavesi ei kovin paljon lannoita, mutta maailmalla on paljon reheviä jokisuistoja joiden ravinteisuus on täysin tulvaveden varassa.

    Reima Muristo

    Mistä ne ravinteet ovat lähteneet veden mukaan?

    Jokisuisto on eri paikka kuin joen penkka tai rantaniitty.

    Näköjään NK ilmoittautui vapaehtoisesti hourijoiden jengiin.

    Kalle Kehveli

    Kyllä tulvien lannoittava vaikutus on selvä metsämaalla. Pelloilla asia on sitten toisin.

    Kurki

    Ostin tuossa yhden metsäpalstan, jonka läpi meni vähän isompi puro, joka oli joskus kaivettu niin, että penkat molemmin puolin olivat 1,0..1,5 m, joka esti toisella puolla tulvavesien pääsyn pitemmällä matkalla leviämään kauemaksi rantametsään. Avasin kaivurilla monesta kohtaa tuon penkan, että tulvavedet pääsevät nyt parhaimmillaan 50 m päähän metsään 300 m matkalla. Keväällä tulvien jälkeen voi havaita lannoituksen, sillä maapohjan varvikko kuivuttuaan on kauttaaltaan savipolyn peittämää ja pölisee kuin soratie. Tulvavedet ovat hyvää lannoitetta puron varren kuusikolle.

    KeMeRat

    <p>”Avasin kaivurilla monesta kontaa tuon penkan”</p><p>Terve</p>

Esillä 10 vastausta, 7,961 - 7,970 (kaikkiaan 9,346)