Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,931 - 7,940 (kaikkiaan 9,345)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Reima Muristo

    Joiden palstalaisten kannattasi uusiutua myös, luonto kiittäisi.

    Timppa

    Kerro Reima mitä pahaa aukossa on.

    Puu Hastelija

    Voisko olla, jos perämettässä aukko, niin sen aukon maku?

    Gla

    AJ: ”Nykyinen paradigma taitaa sanoa, että suojelualueet eivät riitä, koska niiden pinta-ala ei tule koskaan yksinään olemaan riittävän suuri luontokadon torjuntaan. Niiden avuksi tarvitaan suojelualueiden ja tavallisen talousmetsän väliin ”puolisuojeltuja” alueita ja edellisten lisäksi vielä talousmetsien luonnonhoitoa.”

    Oletetaan, että nyt suojeltaisiin eri asteisesti 30% metsistä. Tällöin tilannehan ei muuttuisi mihinkään, koska suojelukelpoiset alueet ovat jo monimuotoisia. Uusi status ei asiaan vaikuttaisi. Siksi toimenpiteet pitää painottaa talouskäytössä oleviin kohteisiin, jossa luontoarvoja on heikennetty. Toisaalta jos se johtaa puun tuotannon laskuun ja siten vaihtoehtoisten raaka-aineiden käyttöön, tälle pitää antaa jokin arvo laskelmissa. Lisäksi pitää tunnistaa muut monimuotoisuutta rasittavat tekijät ja vaikuttaa niihin. Tällaista tarkastelua ei mielestäni julkisuudessa ole käsitelty.

     

     

    Metsuri motokuski

    Hyvä huomio. Tuotahan samaa voisi soveltaa peltomaahan. Nehän ovat pääosin metsämaasta tehtyjä. En ole kuullut viime aikoina puhetta että käytöstä poistettuja peltomaita pitäisi palauttaa metsämaaksi monimuotoisuuden nimissä. Ainostaan se että enää turvemaita ei tehtäisiin pelloksi. Mutta kuka tänä päivänä enää peltoa tekee lisää ?

    Meillä täällä kitumailla on tuhansia hehtaareita peltoja joille ei tehdä mitään.  Jotkin sentään kerran vuodessa ne niittää viherkesannon nimissä tukien takia vaikka koskaan niitä viljelyyn ei oteta.

    Gla

    Jostain syystä peltomaan tuotantoon suhtaudutaan täysin eri tavoin kuin metsään. Pellon tuotantoa ei kyseenalaisesta toisin kuin metsän, joka ”menee sellutehtaiden kattilaan” ja rahat ahneiden metsänomistajien sekä metsäfirmojen taskuihin. Entä, jos kunta kaavoittaa teollisuusalueen ja sinne tulee ulkomainen firma valmistamaan metalliteollisuuden tuotteita. Todennäköisesti ollaan iloisia uusista työpaikoista.

    Petkeles

    Niin, syynä lienee (vieläkin) se, että pelto on pelto ja metsä on metsä.

     

    Gla

    Molemmat kuitenkin talouskäytössä välttämättömiä ja myös luontoväki ongelmitta kuluttaa selluteollisuuden tuotteita.

    Sinulta on kuitenkin turha odottaa syvällisempää pohdintaa aiheesta.

    A.Jalkanen

    Mitä muita metsien monimuotoisuuteen vaikuttavia tekijöitä Gla on joihin voimme vaikuttaa metsien käsittelyn lisäksi? Ainakin ilmastonmuutos on globaali ilmiö johon jo yritetään vaikuttaa. Vieraslajien leviämistä voidaan yrittää estää.

    Metsäteollisuuden tuotteita saadaan muualta lisää jos meillä tuotetaan niitä vähemmän. Ei pehmopaperia tehdä öljystä.

    Rakentaminen on tietenkin yksi. Pitää yrittää aina muistaa mainita että myös se hävittää metsää ja aiheuttaa pirstoutumista mutta joka säännönmukaisesti unohdetaan uhanalaiskeskusteluissa. Hömötiaisenkin kannalta pysyvä maankäytön muutos eli metsän hävitys on paljon pahempi kuin avohakkuu. Minä olen ehdottanut että jos peltoa ei tarvita viljelyyn se voitaisiin palauttaa lehdoksi. Turvemaan pelto kosteikoksi tai metsäksi.

    Metsuri motokuski

    Jos tuo rakentaminen on yksi tärkeimmistä monimuotoisuuden hävittäjistä niin miksi emme ennallista näitä nyt vajaakäytöllä olevia alueita ? Kuten käytöstä poistetut pellot ja teiden varsilla olevat läjitysalueet. Jyväskylän pohjoispuolelle tekivät tien ja koko metsätön tiealue on vähintään kaksinkertainen tiehen verrattuna. Siitäkin alueesta vähintään puolet ja pintamaiden lähitysalueet voitaisiin palauttaa takaisin metsäkäyttöön. Mutta alueet vain jätetään sillensä.

Esillä 10 vastausta, 7,931 - 7,940 (kaikkiaan 9,345)