Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,911 - 7,920 (kaikkiaan 9,345)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Korpimäki sanoo (em. linkki), että helmipöllö pitää myyräkannat kurissa. Mielenkiintoista! Wikipedia tietää että pesiviä pareja on myyrätilanteesta riippuen 3-15 tuhatta. Miksi sitten väitetään että kettu, joita on paljon enemmän, ei vaikuta myyräkantaan?

    Kalle Kehveli

    Helmipöllö on jännä jemmari, oikea pyytökone. Sen yhdestä kätköstä voi helposti löytyä 100 myyrää. Kyllähän kettujen syömä myyrämäärä on tosi paljon suurempi.

    A.Jalkanen

    Toinen ristiriita: kerrotaan helmipöllön tarvitsevan laajoja vanhoja metsiä ja sitten suositellaan että pönttö laitetaan aukon reunaan. Eli käykö helmipöllö ottamassa aukolta myyriä

    Lajin vaikutuksessa pitää tosiaan huomioida sen määrä, yhden yksilön koko ja lisäksi muu ravinto. Kumpikaan ei ole varsinainen myyräspesialisti samassa mielessä kuin kärppä ja lumikko vaikka.

    Timppa

    Myös varpuspöllö kerää saalista samoja määriä.

    Kerran näin helmipöllön aamulla hakkuuaukossa.  Lensi jättöpuusta (olivat keloja) toiseen.  Ei sillä kertaa löytänyt saalista.

    A.Jalkanen

    Facebookista: jos talvella on pitkä leuto jakso, tiaisten hyönteiskätköt pilaantuvat. Sama käy pöllöjen myyräkätköille. Onko tämä taannuttanut helmipöllöä? Näätä on myös kätkijä – ehkä ahmakin?

    Nostokoukku

    En oikein usko kätköjen pilaantuvan keskellä talvea. Eiköhän ne ole hyvin pakastekuivattuja. Saalisvarastot, joita olen löytänyt pöntöttöjä keväällä putsaressa, ovat olleet kuivia käpiläitä. Ei ne minusta mitään pilaantuneita ole olleet, luulisin, että ei ainakaan pöllön mielestä. Sopivaa, oikein säilyttyä kuivamuonaa. Hyönteinen nyt kuivahtaa vielä myyrää helpommin. Ravinnon pilaantuminen on eläinten maailmassa vähän toisenlainen käsite kuin meillä ihmisillä. Karhu käy kesällä herkuttelemassa haaskalla joka kiehuu kärpäsentoukkia. Ovathan ne elävää, lähes ”puhdasta” proteiinia.

    A.Jalkanen

    Joo on tuo kai mahdollista että säilyvät kuivalihana.

    Timppa

    Muistelen jostain lukeneeni, että kyllä se safka saattaa myös pilaantua, jos on kerätty paljon.

    Nostokoukku

    Kesän kuluessa niihin tulee tietenkin kärpäsentoukkia ja ns. pilaantuvan. Mutta silloin on jo tuoretta ruokaa yllinkyllin, ei niitä enää sitten tarvita, ovat jo asiansa ajaneet. Varastointi on varmaan tarkoitettu ankarimpien kuukausien varalle, kun elämä on muutenkin karvan varassa. Osa varastoista saattaa olla soidinaikaisia häälahjoja naaraalle. Hyvä saalistaja pääsee pariutumaan varmimmin ja siksi pöllökoiraat kantavat naaraalle saalista joskus yli tarpeen.

    Puustola

    Helmipöllö ja hömötiainen ovat oikeasti vähentyneet viime vuosikymmeninä paljon. Kumpikaan (varsinkaan hömötiainen) ei oikeasti ole vanhojen metsien laji. Ne ovat aina pärjänneet hyvin pirstoutuneissa metsissä. Jo vuosikymmeniä sitten helmipöllöjä pesi taimikoiden säästöpuuhaavoissa.
    Metsien käsittely ei viime vuosikymmeninä ole muuttunut niin paljon, että se voisi selittää vähenemistä. Hömötiaisesta on myös tutkimusnäyttöä, että se on vähentynyt vielä enemmän suojelualueilla kuin talousmetsissä. Suuresta myyrähuipusta Etelä-Suomessa on jo yli 20 vuotta. Toisaalta viirupöllö voi hyvin ja lehtopöllö runsastuu. Pöntöistä löytyvät myyräkasat lienevät varpuspöllön.
    Monet oikeasti vanhojen metsien lajit pärjäävät nykyisin hyvin ja monet ovat jopa runsastuneet.

Esillä 10 vastausta, 7,911 - 7,920 (kaikkiaan 9,345)